maline
Hej!
Vceraj sem naredila orehovo rulado.Namazala sem z marelicno marmelado,potem stepeno smetano in potresla z gozdnimi malinami (S Pohorja). Prvic sem to naredila, ponavadiso jagode. Moram reci, da je zelooo mnjami. Moz navdusen, mislim, da bo gostom tudi vsec.
Moz je sicer izjavil, da nic hudega, ce jim ne bo:))) Pozdravcek Babi
Rulada ti ne bo počila, če bo testo dovolj debelo. Jaz ga dam na pladenj (na peki papir) za prst debelo plast, ki jo pečem na 180°C okoli 8 min. Nato še toplo zavijem v mokro krpo in tako ostane rulada cela in prožna 🙂
Tebi in ostalim sladokuscem pa priporočam tale nadev: kupimo zmrznjene gozdne sadeže (Jaz jih ponavadi kupim od Ete 450g-jih je dovolj za dve ruladi), dodam 4-5 žlic sladkorja (oz. po želji), par žlic vode in vse skupaj 5 min prevremo (toliko da lepo zavre). Pri tem moramo paziti, da gozdnih sadežev ne kuhamo predolgo oz. jih ne pretlačimo, ker bo drugače okus kot nekakšna marmelada in ni tako dobro. Nato ta nadev ohladimo in z njim namažemo rulado, sledi še stepena alpska smetana in zavijemo. in božansko sočna rulada je narejena :)))
Punce probajte in mi poročajte kako vam je bila všeč.
Lp
p.s. Še to: jaz rulado, ko jo premažem z gozdnimi sadeži in smetano, hitro zavijem (pomagam si z mokro krpo, ki jo postavim pod testo) na pladenj, ker je rulada zelo sočna in jo ni mogoče prestavljati kasneje na kakšen drug krožnik oz. pladenj (se rada raztrže,ker je tako nafilana :)).
Hej, ElaS!
Z zavijanjem ni tezav. Podobno kot ajka, rulado s peki pepirjem zvrnem na res dobro ozet prticek, zavijem, odvijem in dam spet na peki papir ( na suho).Ker se od vlaznega prtica lahko biskvit malo zmehca, je ta operacija hitra.
Sicer sem vceraj kar zavila s peki papirjem in odvila; isti ucinek.
Rulade se mi nikoli ne lomijo. Delam sicer po receptu, kjer so namesto moke- orehi in zmleti keski. Pri navadnem biskvitu z moko pa priporocajo kapljico olja.
Ce das v iskalnik orehova rulada ali kaj takega, se bo pokazal tudi moj recept. Nic tezkega. Rulado izdatno napolnim, pa se ne lomi in niti ne poka. Jo zavijem v kaksno folijo in pustim cez noc v hladilniku.
Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.