Malica
Najbrž vas je veliko, ki se v službi vsaki dan srečujete z problemom, kaj pa danes pojesti za malico! Po pravici povedano mi salame in plastične žemlje že počasi “ven gledajo”. Kakšen poseben ljubitelj tistih že narejenih solatk tudi nisem. Sploh sedaj, v tej vročini je treba kar malo pazit kaj človek vrže v usta in če bi še malo razmišljala o vsaj približno zdravem obroku med službenim časom, ko pošljemo nekoga, da gre po malico, kaj??? Kako rešujete vi ta problem?
Draga Hana!
Ko sem še bila v službi je bila moja vsakodnevna malica ena črna žemlja in navadni jogurt. Za sedenje je bilo to več kot dovolj. Imela sem pa v rezervi, za vsak slučaj, če bi me napadla lakota, prepečenec in kakšno jabolko.Pila sem pa cedevito. Nikoli pa nisem hodila na “tople obroke” ali si sama delala kakšne prigrizke v službi. Podobne prehrambene navade sem ohranila tudi v pokoju.
Lepo pozdravljena!
jaz si vzamem jabolka, riževe vaflje ki so fuuuul nasitni, grem na burek (v trgovinah je majhen in ni tolk masten), jogurte, polnozrnate kruhke wassa in par rezin sira (pojem kot sendvic) zraven teh kruhkov jem tudi pasteto iz tube-kaksni namazi iz gob, tofuja…, sendvici iz bio trgovin so dobra alternativa plasticnim zemljam, vsebujejo seitam, tofu, kkalcke, zelenjavo, dobre namaze pa kruh je iz pirine moke (pac nekaj novih okusov, da ni dolgcas)
jaz pa sem si kupila musli s sadjem (v tuu se dobi dober, poceni, brez dodanega sladkorja). Musli imam kar v veliki vrečki v slubi, nato pa si vsak dan prinesem jogurt (vsak dan kaken drugačen okus) in si naredim super malico – nasiti in osvei v tej vročini. Tudi ne rabi čajne kuhinje, ker lahko musli kar sproti stresa v lonček z jogurtom.
Forum je zaprt za komentiranje.