Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika malica za cel teden

malica za cel teden

Živjo hujšačice in zdravo živeče!

mi lahko prosim naštejete čimveč izdelkov, katere si lahko naročim za malico – gre za nabavljanje v navadni manjši merkator trgovini.
ne bi se rada naprej redila sedaj od vseh teh salamah, sirih, čokoladah, žemljah,…

HVALA!

Živjo Pawla,

iz starševskega čveka pa na prehrano 🙂

Kaj bi jedla, da se ne bi zredila? Najbolje nič ha,ha!
Drugače pa npr. polnozrnato žemljico namazano s kakšnim nemastnim sirom, sadje, kakšne piškote (tudi polnozrnate), potem mi pa počasi zmanjka :-)!
Pa dober tek!

poskusi zjutraj-torej zgodaj dopoldne pojesti cimvec sadja. ko bo cas za “pravo” malico pa poskusaj s kakimi zelenjavnimi sendvici…ali si pa kupi v trgovini /nekateri mercatorji/ imajo…ze narejeno solato s prilozeno polivko….ce je mercator malo vecji,imajo tudi ze narejene razne solate…
tako, da ne bo le salama,sir in kruh! lp petra

Jaz za malico pojem jabolko in vitalinea jogurt (včasih še kakšno jabolko več) ali pa mueslije z jogurtom, grozd, včasih si privoščim polnozrnato štručko in Rio mare tunino (ta male seveda)…

Tanči – nočem ostale starše z mojim želodcem obremenjevat :))))

tudi ostalim HVALA!!

Pakiran polnozrnat kruh (oglat, razrezan na rezine), malo skutes soljo in z drobnjakom (pripraviš v posodico že doma) in piščančja prsa v ovitku.

Jaz tud jem jogurt, sadje, ker imamo hladilnik in štedilnik si pogosto pogrejem 1,5 mleko in dodam čokolino. Če mi sede kruh ga nadomestim s suhimi ploščicami – polnozrnatimi – stanejo 150 – 200 sit (linija zdravo življenje Mercator) in jih mam vsaj za 2 tedna. Drugač je pa ful dobra ideja (seveda, če mate šporget ali mikrovalovko v službi) da skuhaš makarone, alpa jih samo pogreješ (sojine, polnozrnate, špinačne…) in dodaš žličko ene omake, ki jo imaš tud skoz v hladilniku (paradižnikova, zelenjavna, pesto….). Se ful naješ in ni sam cukr…

Meni se obnese, da si prejšnji večer pripravim malico v plastično posodo, v glavnem bolj izdatne (škrobne ali beljakovinske) solate, zato sem spodaj spraševala za solato z ajdovo kašo. Kombinacij je res veliko. Porabim tudi kakšen ostanek riža, testenin od kosila, ostanek piščančjega zrezka ipd. Narežem nekaj zelenjave, malo polivke, včasih kakšne konzervirane ribe (ne samo tuna) in je. Pozimi skuham kakšno zelenjavo, brokoli, cvetačo, koromač. Vse to je hitro narejeno. Koruza, grah v konzervi.
Ali pa skuta, jogurt, kosmiči.
Ali pa polnozrnat kruh in kakšen (domači) namaz.
Ali pa (odmrznjene) slane pitulice, bučni (ali drugi zelenjavni) polpeti.

Naveličala sem se trgovinske pakirane ponudbe, pakiranih sendvičev ipd. Če grem lačna kaj iskat v trgovino, sem prehitro v sladko-kvašenih, majoneznih rečeh. Res je vsakovečerna skrb, vendar pripravim mimogrede, med večerjo za otroke. Ideje se nizajo same od sebe, tako da sploh ne uspem preizkusiti vsega, kar bi rada. In jem kot car. Poleg tega je zdravo in nizkokalorično.
LP Mimi

Pri meni pa “laufajo” riževi faflji (199 sit), jih imam za 2x, poleg pa jogurt, kefir, kislo mleko ali kakšen sočen sadež. Zanimivo po taki malici je, da dolgo nisem lačna – komot zdržim do 16. ure. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close