Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek malica v službi

malica v službi

Delam v državni upravi in nimamo urejene malice med odmorom v službi. Ni kuhinje ni restavracije v sami hiši in ponavadi jem samo sendviče. Imamo v pisarni sicer hladilnik ampak nimaš se kam dat da v miru kaj poješ. Pol pa za pisalno mizo in seveda zvonijo telefoni, pa odgovoriš s skoraj polnimi usti hrane ali stranke… Če pa skočiš v bližini v gostilno je pa več kot pol ure in si moraš odštet od skupnih ur pa tudi drago pride. Kako si vi pomagate glede prehrane v službi.
LP Monika

jaz si vsakič zraven nesem…ker tut jaz nimam časa kam skočit kaj pojest, pa še drago je…tak da včasih sendvič včasih kaj drugega…da ni vedno isto…pa mam lepo v avtu in če le imam 5 minutk, hitro pojem…pa vedno mam sadje zraven…da je bolj različna hrana

Jaz dopoldne kar spotoma med delom jem sadje in jogurt. Imamo sicer menzo, vendar je hrana vsa istega okusa (argo kocke in čebula). Mah, saj po moje nas je kar precej, ki se enostavno ne vzamemo cajta in v miru pojemo. Ampak ga serjemo…. pripada nam!!!!!!

Monika, pri meni je popolnoma enako, kot pri tebi (morda sva v isti službi????).

Tudi jaz delam v državni upravi, kjer ni kuhinje, niti restavracije. Ponavadi jem za pisalno mizo (saj tudi mi nimamo čajne kuhinje, imamo pa hladilnik :)) Ja, tudi meni se je že zgodilo, da se je na vratih pojavila stranka, jaz pa s polnimi usti….

Jaz sem ravno zaradi tega nehala jesti v službi. Menze ni, časa za malico ni, telefoni kar naprej, ali pa stranke na vratih… in sem večkrat kar na hitro pogoltnila cel gržljaj. Dokler me ni zaradi tega začel boleti želodec. Zdaj pa ne jem, pa je mir. Včasih popijem kaki jogurt in izjemoma kdaj se umaknem v čajno kuhinjo in na hitro pojem kako štručko.

Aja, delam pa v zasebnem podjetju, pa sem vedno mislila, da je v državnih službah boljše urejeno. Punce, moje sožalje, očitno je povsod isto.

Ok, če že ješ v pisarni in če je čas za malico, si ga tudi vzami, kar pomeni, obnašaj se kod da te ni v pisarni – vsaj takrat ko zazvoni telefon. Vsaj jaz bi tako.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zelo težko je, da se obnašaš kot, da te ni, ker so sodelavci precej nevzgojeni in ti kar razlagajo kaj naj narediš, čeprav vidijo, da ješ. Ne morem pa zdržati celih osem in več ur brez malice. Moram jesti. Tko bi bilo fajn, da imamo čajno kuhinjo. Pa še to, da ne mislite v državni upravi je včasih večji poden kot pri zasebnikih. Toliko.
Lp Monika

Nič ni težko, če hočeš, ne si tega dopovedovat. Pač rečeš:”ja, po malici” in se jim nasmehneš. Tega ti noben ne bo zameril, če pa ti bo, pa nisi ti kriva.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz pridem cca 20 min prej v službo, ker peljem še prej moža. Tako imam 20 minut časa za zajtrk, potem pa ko pride šefica, spijeva skupaj kavico. Za malico pa potem ne jem veliko. Jogurt ali košček kruha pojem kar za mizo, tko počasi, zraven lohk tud delam, pa telefon dvignem. Imamo fino čajno kuhinjo, hladilnik. Še prej ko nisem zajtrkovala in sem jedla cca okol 9h v službi sem požirala hrano, pa še vedno je kaj nujnega vmes pršlo.

Malcam vsak dan med 10 in 12 uro, nekaj malega (kajzerca, francoska, žemlja, s sirom, malček salame) z obveznim jogurtum. Če obeda ne zaključim z mini čokolado se mi zdi kot da nisem nič pojedla. Čajne kuhinje nimamo, kot tudi hladilnika, razen če je čajna tudi kafemašina v pisarni.

Tudi, če delate v državni upravi lahko kaj malega pojeste….npr. popijete jogust ali pojeste kakšen sadež.

lp N

Pri nas v sluzbi jih kar dost hodi na kosilo ali malico v okoliske lokale. Sama si grem malico iskat v trgovino in jo pojem v pisarni. Kosila so zame bistveno predraga (od 800 naprej).

Prehrana v službi je že nekaj časa vsesplošen problem. Ni vseeno, ali v službi kaj pojemo ali pač nič, in še manj je vseeno kaj pojemo in na kakšen način. Sendviči, razne čokolade in druga ‘avtomat’ prehrana prav gotovo niso tisto, kar potrebujemo za optimalno delovanje, dobro storilnost v službi in zdravje ter dobro počutje. Tudi prekomerna telesna teža je pogosto posledica nepravilnega prehranjevanja. Če kdo med vami želi imeti enostavno, zdravo in okusno malico, ki mu bo dala dovolj energije za delo tudi v popoldanskih urah, ko smo običajno že nekoliko utrujeni, poleg tega pa lahko mimo grede izgubi še kakšen odvečen kilogram, mu lahko pomagam. Vse dobro! Mihael gsm 041698692

V sluzbi imamo pravo kuhinjo 🙂 a sama skoraj vedno jem v studiu. Jem zelo pocasi in mi prav pase zraven delati. Ampak sodelavcem niti na pamet ne pride, da bi me zmotili, ko jem razen, ce je res kaj nujnega. Jem pa vsaj 3x. Primeri, ko ne jem v sluzbi so, ko ima kdo kaksno stranko (kar je res zelo redko za to imamo posebno pisarno) ali pa ko je cudovito vreme- takrat grem raje ven na kaksno klopco najraje v bliznji park.
Ne jem sendvicev in si hrano prej pripravim doma. Sodelavci so se me ze navadili na zacetku so se mi pa full smejali in me zezali ‘ki te mas posodice’ 🙂 Navadno jem solate na razno razne nacine- od zelenjavnih, solatnih, testeniskih,… Ceneje bi me prislo, ce bi sla ven jest ampak sem zelo izbircna in mi je vecinoma bolj malo stvari vsec.
Prvic, ko sem tako jedla pred racunalnikom in delala je prisel sef in se hotel z mano normalno pogovarjati o projektu in sem mu rekla ‘samo trenutek prosim, da pojem do konca’ ni rekel vec niti a pa nikoli kasneje se ni zgodilo,da bi prisel k meni, ko sem jedla.. tako, da bi ti jaz predlagala, da sodelavcem isto odgovoris in se ne pustis motiti ali iztiriti. Ko jes jes in pika- naj se navadijo. Isto pa stranke na vratih ‘zal gospod, imam v tem trenutku malico, prosim, da pocakate trenutek’. Enostavno ne pusti se.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close