Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev malica in prevoz na delo – koliko??

malica in prevoz na delo – koliko??

Imam še eno vprašanje.
Ker bom prvič uradno zaposlena, pač imam nekaj, mogoče komu brezveznih vprašanj.

Poleg bruto plače mi piše v pogodbi, da dobim še malico in povrnjene stroške za prevoz. Ko sem delodajalca vprašala, koliko to znaša, je rekel, da ne ve na pamet in da je to tako določeno po zakonu.

Mi mogoče kdo od vas zna povedati, koliko potem znese malice za en mesec in koliko eur/km se obračuna prevoz??

HVALA

odvisno, pri nas imamo malico 3,73 eur/dan in prevoz 0,15 Eur/km, mož ima 0,18 eur/km in malico 6,12 eur/dan.

Jaz dam 6,12e/dan in 0,18e/km.

Vem, pa da obstajajo tudi nižje postavke, kar je določeno v kolektivnih pogodbah. Mislim, da je to samo najvišja neobdavčena meja.

Tudi mož v podjetju dobiva toliko.

Mama pa je v njihovi firmi dobivala neko malenkost, ok. 4e/dan in mesečno vozovnico.

Prevoz se običajno plača v višini najcenejšega javnega prevoza ali v odstotku od tega, in sicer za relacijo na kateri dnevno prihajaš v službo. Tako da se pozanimaj, koliko znaša avtobusna karta od tvojega doma do službe, če tega ni, karta za vlak, če ni nobenega, pa je to kilometrina.

Pri nas je malica 2,3€ na dan (6€ ponekod????), za prevoz pa ne vem točno, ker hodim peš. Vem pa, da je tud za en k****, tako kot malica.

malica: nekaj čez 5 € na dan, vendar imamo zagotovljen topli obrok v kuhiji, ki stane cca. 3 €, razliko dobimo izplačano.
prevoz: mislim, da 80 % cene avtobusne karte, kar znese skoraj 8 € na dan.

malica 6EUR/dan, prevoz 100%-mesečna karta cca.250 EUR + LJmesečna karta cca.35 EUR

v gospodarstvu je prevoz 60% cene najcenejšega prevoza. In malica okoli 70 evrov za cel mesec. Vse drugo, oz. kar je več so svetle izjeme.

Mene tudi zanima in bom kar direkt povedala: zanima me, kako je z malico v Mercatorju? Vem, da je težko sploh imeti malico. Ampak to me ne ovira. Zanima me, koliko je malica plačana, ali je na Pika kartico ali ob plači? Pa kako si to vzamem – ali lahko npr. po koncu delavnika kasiram tisti znesek za malico in si kupim kaj za domov – karkoli?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close