Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mali paradižnički

mali paradižnički

Punce, a mi poveste, kako se uradno reče tistim tamajhnim paradižnikom v grozdu, prosim?
Hvala!
L.

Mislim, da češnjevec.

Jaz jim recem kar cesnje paradiznik. Bilo bi res zanimivo vedeti,kako jim je
ime. Lp

Tudi jaz sem mislila, da se mu reče češnjevec, pa sem šla zdaj nalašč gledati na internet in pod tem imenom najdem le fižol.
Zagotovo pa je to “cherry tomatoes”…
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Cherry in tudi Baby

Mislim, da nekekga uradnega izraza zanj v slovenščini ni.
Mislim, da se uporablja češnjev paradižnik po analogiji iz angleščine (ker češnjevec je pa res fižol) ali pa okrasni paradižnik (čeprav sploh ni samo za okras).

Jaz tud ne vem kako se mu prav reče, sem ga pa imela lani na vrtu ga dala v skrinjo in mi sedaj pride kar prav za razne dodatke h kuhanim jedem. Sem pa letos kupila seme za male rdeče paradižnike v obliki malih hrušk. Imela sem že na vrtu tudi takšnega, da je bil v obliki hrušk, vendar rumene barve. Od tega pa nikjer več ne dobim semena. So lepi in okusni tile mali paradižniki, kaj ne ??!! LP

Evita, hojla. Ravno pravi čas si se javila. Jaz sem imela lani kar preveč različnih paradižnikov na vrtu. od rumenih pelatkov, hruškic, okroglih večjih, češnjevih, mini, do rdečih pelatov, velikih debelih mesnatih, hruškice, mini , češnjev. Letos sem se odločila, da bom na vrtu doma posadila samo mesnate paradižnike in rumene pelatke, ki so zelo rodni in dolgo rodijo – do prve slane. Javi naslov, ti pošljem seme. moj e- mail je micadebeljak@email.si. Lep pozdrav Mica

Debeljak M.

Oj Mica, super si. Ti bom poslala naslov na email. Jaz imam te male paradižnike rada tako malo za dekoracijo. Pa ko pridejo k hiši majhni otroci jim je tako zanimiv, da ga jedo kot češnje. Ne boš verjela, lani ga je punčka stara leto in pol veselo obirala in tudi pojedla. Je boljši kot pa npr. kakšni bonbončki. Hvala in LP!

Hvala vsem za odgovore!
L.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close