Mali oglasi Aleksander Marodič
Luknjasta, 08.04.2025 ob 16:27
Nekaj se še spomnim, vsega pa ne.
Kako se res ta svet vrti
in kakšni res so časi,
o tem naš tisk spregovori
med malimi oglasi.
Pod kupim ali pod prodam,
tu najdeš vse rešitve
…
od avta do ženitve.
Mogoče se pa komu spomin spravi v pogon.
Se še malo spomnim. Dobra serija. Zakaj teh serij nikoli ne ponavljajo?
Se še malo spomnim. Dobra serija. Zakaj teh serij nikoli ne ponavljajo?
Si ne upajo, ker potem jajo &co. ne bi več mogli lagati kako smo v realsocializmu živeli kot v kameni dobi in to vsi na Golem otoku ob neslanem kropu. Luštna nadaljevanka, vsaj tisti prvi del. Drugi kasnejši je bil že drekarija posnet na silo v osemdesetih. Meni je žal samo to, da je bil avtor Aleksander Marodić – Srb. Žalostno, da do Partljiča sploh nismo imeli pravega humorista ali satirika. Pa dva najbolj luštna in gledljiva filma nam je posnel Čeh. Humorja res nimamo v genih.
Luknjasta, 08.04.2025 ob 20:22
Hvala, topol.
Pa mislim, da je bil Marodić Hrvat.
Zna biti, da imaš prav. Vsaj rojen je v Zagrebu. Meni so rekli, da je bil po rodu Srb. Saj je vseeno, mene nacionalnost teh gospodov nič ne moti. Žalosti me to, da Slovenci nimamo niti grama smisla za humor, vsaj velika večina. Fran Milčinski, njegov sin Frane Milčinski Ježek, Vladimir Levstik s svojo Višnjevo repatico potem pa do Toneta Partljiča ne prav veliko. Koliko lažje bi živeli, če bi se znali malo bolj od srca smejati sami sebi.
OMG, 08.04.2025 ob 15:54
Kako gre besedilo pesmi Mali oglasi? Kako se res, ta svet vrti in kakšni res so časi…Pa naprej? Mi lahko kdo pomaga? To je tista slavna črnobela nanizanka Mali oglasi…
Kako se res ta svet vrti
In kaksni res so casi,
O tem nas tisk spregovori
Med malimi oglasi.
Ce si ozenjen, ce si sam,
Tu najdes vse resitve,
Pod kupim ali pod prodam
Pod avta do zenitve.
Med a in z pa je zelja
Se cela abeceda,
Ki se kaj rada zavozlja
V kaj cudno zmes nereda.