mali lošinj
Obstajajo 2 moznosti ali iz Valbiska ( Krk ) ali iz Brestova ( Istra ) cena trajekta zgleda da je enaka.
Jaz sem sicer bil iz Brestova, toda doma sem iz Izole tako da mi je bilo to blize. Drugace mislim da je boljse it iz Krka , placas sicer most ( ko sem bil zadnjic je bla cena 10 Kun ) toda si hitreje ( manj kilometrov in casa tudi )
Tukaj najdete cene trajekta :
http://www.jadrolinija.hr/cjenicihrv/okruzjerijekahrv.htm
Z letalom mislim da se ne da …
Iz LJ do Malega Lošinja je 255 km.
Najkrajša pot je preko Opatije do trajekta Brestova-Porozina (otok Cres) pa pol v Osorju čez most na Lošinj. Se mi zdi, da je cena trajekta za osebni avto v eno smer ene 6000 sit (mi je ena kolegica enkrat mal razlagala, pa mi je ta cifra ostala v glavi. Garantiram pa ne!!).
Je pa še varianta (slabša/daljša) čez Krk (mostnina je bla avgusta 15kn ena smer) pa potem trajekt Valbiska-Merag (še vedno na Cresu)…
Vozi pa trajekt iz Kopra direkt na Lošinj (sam je zguba cajta & denarja).
Na otoku (blizu Malega Lošinja) sicer je letališče, sam ne verjamem, da tja vozijo kakšne bolj redne linije. Verjetno je bolj za interni promet in manjša zasebna letala.
Za kakšne informacije si pa lahk ogledaš še to stran: http://www.tz-malilosinj.hr
ne vem, ali potujete sami ali z družino, družbo in podobno.
zame priti na mali lošinj in nazaj je mala malca, večja malca je 60 jurjev ki jih potrebujem za last minutu ilirika 19 junija.zadevo se da rešiti obročno ali z bančnim kreditom, na plačo lahko le deloma računam.
najprej me zanima, če iščete družbo ali samo spašujete?
je pa res, da v drugi polovici junija odrinem na dopust najmanj en teden, ker bom drugače pregorel.na koledar bo napisan odhod in prihod in turisti bodo en teden počakali.sedaj čez prvomajske je ludnico.danes 8 ur in po 7 zvečer sem odločno poudaril: za danes dosti!
če ne drugače , bom šel na pokljuko v vojaški hotel , KJER STANE PENZION 3 JURJE NA DAN !
moj e – mail:
Na Lošinju sem bil že dostikrat sem iz Lj. in svetujem pot prek Krka s trajektom na Cres. Karta za trajekt je malo cenejša pa še trajekt te pripelje skoraj na polovico Cresa. S tem si pa prihraniš tudi mučno vožnjo po luknjastih in ozkih cestah.
Da se priti tudi z letalom s kakšnim manjšim ki leti iz Sečovelj ampak se ne splača. Letališče je pa malo pred mostom ki povezuje Lošinj in Cres in se ga tudi vidi iz ceste. Lep dopust
Forum je zaprt za komentiranje.