malezija in še kaj
Na zečetku avgusta se odpravljam v Malezijo za približno 3 tedne, ker pa bom po vsej verjetnosti prosta do oktobra, bi potovanje za kakšne 3 tedne podaljšala..problem je nastal, ker se ne morem odločit med Tajsko in Indonezijo. Zanima me, kje se da več videt v 3 tednih, ali so kakšne bistvene razlike v cenah, …skratka primerjava teh dveh držav po vaših izkušnjah, da se bom lažje odločila, hvala že vnaprej, lp
katja
malezija je itak super … od naštetih držav najbol razvita … vsaj zahodni del polotoka … cene najvišje ampak zame fantastična destinacija.
med Tajsko in Indonezijo pa so po moje kar precejšne razlike … tajska ima turizem vsepovsod precej razvit … tko infrastrukturo kot vse ostalo … temu primerno so tud cene višje … prvič bila tam l. 96 … drugič 2001 … pa je bilo med enim in drugim potovanjem tam oooogromna razlika … danes je verjetno vse še toliko bol razvito in … drago 🙂
v Indoneziji smo bili l. 2001 na Baliju … baje najdražji otok … pa še vedno neprimerno ceneje kot na Tajskem … za moje pojme tudi neprimerno bolje in lepše (kar se tiče ljudi, sprejema, občlutka) kot na tajskem … morje pa je jasno tajsko veliko lepše … tudi vsi ti budistični templji so na tajskem lepši in večji … (so pa zato na baliju bol domači, pristni, za dušo 🙂
drugih predelov Indonezije ne poznam (upam da se še vrnemo tja) … ampak cenovno so bol ugodni, turistično man obiskani, ljudje so bol pristni.
moje mnenje in izkušnje:)
B.
na tajskem imaš res veliko možnosti za trekinge … večinoma vse skomercializirano in z vodiči po točno določenem ključu vnaprej planirano … sicer so sigurno tudi bol pristni trekingi … ampak je že dolgo kar smo bili mi tam in jasno nimam novejših info … poskusi na forumu Lonely planet-a.
bi ti pa ful priporočila trekinge v Maleziji … Cameron Highlands … prava džungla … gosta, zelena, slišiš živali vidiš jih pa ne 🙂 več ur hoje po res pravi džungli … greš sam … vse zemljevide dobiš v GH kjer bivaš … na poti vidiš noro lepe orhideje in božične zvezde … tudi kakšno stonogo ultra kategorije 🙂 … skratka … ne da se primerjat s trekingi na Tajskem … kjer ni džungle… vsaj ne tiste prave 🙂
v maleziji je še nekaj po moje zelo zanimivega … Taman negara … nama je takrat zmankalo časa … bila sva v Terrenganu (provinca) in domačini tam so nama res priporočali ta park … upam da se še vrnemo enkrat tja in ga predelamo 🙂
B.
Ja Taman Negaro tut jest definitvno zelo priporocam, ce bos sla tja, pejt vsaj na tridnevni treking, je dost bolj pristno od enodnevnega izleta. Ce pa se bos odlocila za Indonezijo, Air Asia ima zelo poceni lete iz Kuala Lumpurja do Balija, mislim pa tudi, da so odprli novo linijo iz Singapurja do Balija, ce ti bo to bolj ustrezal. Skoda le, ker imas samo tri tedne za Indonezijo, to bo dovolj le za Bali in okoliške otoke.
Živjo, najprej hvala obema za odgovore. V Singapurju sem že bila, tko da tja ne grem še enkrat, bom se pa pozanimala za letalske povezave iz KL v Indonezijo…mam eno vprašanje glede Malezije: v KL imamo namen rentat avto in it naprej do Cameron Higlands od tam pa v Taman Negaro (sem planirala ene 3dni), zdaj me pa zanima če je tu vmes sploh kakšna direktna cestna povezava? (moram čim prej kupit avtokarto). Kakšne so pa drugače kaj ceste- baje ni tko strašno..na Borneu seveda rent-a-car verjetno odpade 🙂
Barbara če praviš da so trekingi in narava v Maleziji super, potem se bom res nagnila k Indoneziji, pa tud vreme je baje tam bolj stabilno v tem času..
lp, katja
Mi smo bili najprej v Taman Negari in šli nato v Cameron Highlands, preko Kuala Lumpurja, misleč da ni direktne povezave. Pa sem v Cameron Highlands videl na avtobusni postaji, da ponujajo direkten prevoz. Tko da ocitno že mora bit cesta, če vozi avtobus. Samo pa nimam pojma v kakšnem stanju je ta cesta. Drugac so pa ostale ceste v Maleziji približno tko dobre kot naše, avtoceste pa to. Za Borneo pa žal ne vem.
Forum je zaprt za komentiranje.