maldivi
živjo!
kar se tiče domačinov je tako, da verjetno bosta itak na kakem takem otoku, kjer domačini drugače ne živijo, bojo samo delali tam, zaposleni v hotelskem kompleksu – ti so malce sramežljivi, ampak seveda prijazni. Hrana je ful dobra, sicer logično malo bolj eksotična, niti ne tako zelo pekoča…mislim pa da je bilo na izbiro vedno tudi kaj bolj “zahodnjaškega”…Torej, če greš s svojim dragim potem boš imela vsaj kej za počet, ker jaz sem imela vsega skupaj po tistih 3 dneh preživetih na Maldivih ravno prav. Si ne morem predstavljat da se, tam 2 tedna :))) Vse je seveda drugače če imaš več denarja – potem se greš lahko potapljat itd – ampak meni so se vse te aktivnosti zdele res svinjsko drage, tko da sem ostala pri branju knjige na plaži :). V državo ne smeš vnest alkohola in tam ga lahko kupiš le v glavnem mestu, dobiš pa razne koktejle itd na otokih (v barih). Jah čistoča…seveda se vsi trudijo da je kar se da najbolj urejeno, pa rožice po postelji itd…ampak glede na to da so hiške dobesedno na pesku na plaži, pod drevesi, se pač ne moreš izognit srečanju s kakšno manjšo živalco sredi noči 🙂 No sej ni tko hudo…Mislim da ti ni treba bit pri ničemer posebej previden, edino pri tem da vzameš dovolj denarja 🙂 lp
Jaz sem preživela na Maldivih 14 dni in mi ni bilo dolgčas. Snorklanje je zastonj, če prineseš s seboj masko in plavutke, kar ti resnično priporočam in če želiš uživat v podvodnih lepotah je to čisto dovolj. Organiziranih je tudi kar nekaj izletov, ki niso tako dragi, vsaj v primerjavi z Dominikano, ali Egiptom. Pa zvečer zmeraj nekaj dogaja, skratka meni ni bilo dolgčas in mi je 14 dni prehitro minilo. Hrana je bila odlična, zelo prilagojena Evropejcem.
vse je odvisno od posameznika – mi smo bili pred obiskom Maldivov na Šrilanki, kjer smo vsak dan vstajali ob 7 zjutraj in bli zaposleni non stop, zato smo se verjetno pol dolgočasili na Maldivih ker smo prej na potovanju padli iz ritma brezdelja 🙂 Je pa seveda ful odvisno na kateri otok greš – pri nas se zvečer definitivno ni nič dogajalo, po večerji je vse utihnilo, bila je le ena opazovalnica zvezd in en koktejl bar, cel otok si obhodil v cca 2omin…tko da preden gresta se fajn pozanimajta za prenočišča, pač glede na to kaj vaju zanima. Tam kjer smo bili mi, se je na eni strani dalo fino snorklat (seveda zastojn sam jz tega ne morem počet vsak dan ker pol mi ni več zanimivo – vsaj na istem mestu ne), na drugi strani pa je bilo prav valovito in je bilo veliko ljudi ki so surfali…Pa zvečer si lahko metal koščke kruha morskim psom – so meli prav urejen tak “zaliv” za hranjenje, kamor so vsak večer priplavali majhni morski psi…
zdej če greš na Maldive s slovensko agencijo (M – nisi napisala ali si šla v lastni režiji) in imaš v okviru agencije organizirane izlete, pol so mogoče kej cenejši – tisto kar so nam ponujali na licu mesta je bilo pač drago…
no kakorkoli že, želim vama veliko užitkov in lepega vremena 🙂
Maldivi so enkratni, bil sem pred približno dvema letoma tam na atolu Male v enem luškanem hotelčku. Če gresta v hotel z več zvezdicami, se vama ni treba nič bati, le malo na vodo pomerkajta (pijta ustekleničeno). Domačinov ni bilo videti veliko, ker sva se tudi bolj zadrževala v turističnem delu, sem pa slišal, da so zelo prijazni. Hrana je okusna, v hotelu zelo internacionalna, drugače pa veliko zelenjave, sadja in okusnih začimb. Šla sva z agencijo
no jst se tudi zanimam za maldive pa vidm, da je kr ok, sam skrbi me za te živalce k sm na to kr občutljiva…hehe
je res na plažih polno kuščarjev in rakcev-pa a to kej grize??? morski psi pa sam zvečer pridejo al kako, sicer niso nevarni če se srečaš z njimi? pa v sobah/bungalovih so tut živalce ponoč??
hehehe no ja najbrž mal pretiravam, sam prosm za kakšno info.
Hvala vam!
seveda so vse te živalce. Tudi morski psi pridejo, vendar pe veliki praktično ne more v laguno zaradi koral. In če že, niso ljudožerci. No, večinoma..
No, kakšen kuži tko pol do enega metra se pa že najde..
je pa res doživetje slišati živalski krik kakšne bunkice, ki gre iz unga bungalova direktno v vodo in jo po nesreči oplazi tak kužek.
Ja, in tudi v mivki na plaži in v vodi, so živalce. In korale. Kopalne copate zato ne škodijo, sploh pri oseki.
Ja, pa v apartmajih so uni mini krokodilčki, in ne moreš se se jih znebit.
Je ful romantično – se uležeš, pa mal mečkš.. nato zaspiš. in ko se zbudiš, vidiš na steni, 5 cm na glavo unga aligatorja..Z mal sreče celo kje bližje, na obrazu (ne, ni hec, lastna izkušnja..)
Priporočam tudi, da pred odhodom temeljito pregledate prtljago – da ne bi v avionu sred noči med tipanjem po osebni prtljagi zadeli vanj (čisto resno, spet ni hec..).
Sicer pa, na kratko: Maldivi NIKOLI več! So pa okusi različni, to pa res..
Forum je zaprt za komentiranje.