Najdi forum

Maldivi

Zanima me, ali je že kdo bil na Maldivih? Ali je otočje res tako sanjsko, kot izgleda na slikah? Kakšne so vaše izkušnje?

Res je sanjsko! Jaz sem tam dopustovala že 2x in sicer na različnih otokih. Najlepše od vsega pa je podvodni svet! Kot da plavaš v akvariju:)) Moje izkušnje…..dopust za ljudi, ki potrebujejo počitek, radi lenarijo, se grejo romantiko in obožujejo potapljanje!! Noro lepo!

Kako pa je kaj s cenami? Si šla z agencijo ali v lastni režiji?

Lep pozdrav.

karlita: kdaj pa si to nazadnje bla? Ker jaz sem pred časom (kakšno leto nazaj) v reviji Gea bral, da koralni grebeni tam zelo hitro odmirajo, in da so Maldivi le še senca tega, kar so bili 10 let nazaj. Baje je še zelo malo koralnih ribic. Mi lahko malo več poveš o tem? Kak pa si se potapljala? Prav z opremo ali snorklanje?

Bil na Maldivih. Kot ti je napisala karlita je vse res, plavali smo tudi z morskimi psi.
Drugače je bolje potovat z agencijo saj je možnost hotelov izbirat samo na letališču.
Sezona je od oktobra do maja.

Ojla,

Maldivi so prekrasni, vendar je tudi čisto odvisno kam prideš. Lahko se ti zgodi, da boš na prospektu videl krasen otok, ko pa prideš tja, pa ni vse tako lepo kot zgleda. Jest bla na otoku Kondoma, 14 dni – je bila kar dolga. Ker če nisi potapljač, ti preostane samo da vzameš s sabo kovček knjig ali pa da si na smrt zaljubljen:)))) Drugače pa poglej za cene tudi na http://www.odklop.com kjer najdeš kar ugodne cene, preko katere sem tudi jaz rezervirala Maldive. In lahko rečem, da me je bilo kar malo strah ker je bilo potrebno plačati po ponudbi in sploh nisem vedla, če ni vse skupaj nategancija. No na koncu se je vse izteklo kot je treba, brez pripomb.

Lp Pelka

Torej stvar je takale……
Moraš imeti že prej rezervirano, če ne te iz otoka kjer je letališče ne spustijo:) No….lahko ga zbereš tudi tam na licu mesta, vendar je to popolnoma brezveze. Vzameš katalog in izbereš svoj otoček-raj pod soncem. Cele so kar visoke in je treba vzeti kar veliko denarja sabo. Jaz naprimer…sem 1000 USD zagonila kot bi mignil, s tem da sem mela polni penzion in tečaj potapljanja (cmas) naredila že v Ljubljani! Tam je padi in pride cca 600 USD. Moram pa odkrito povedat, da je dovolj šnorkljanje:) Saj itak vse živali in korale vidiš na obrobju rifa. Morda edino hamerhade (morske pse kladivarje) ne vidiš…saj so bolj v globini in tam jih je pač treba čakat, da priplavajo mimo. Je pa potop možen samo do 30 metrov (več ne dovolijo) in to vedno v spremstvu! Sam sploh ni variante!!! Če boš šel na Maldive priporočam da vzameš sabo svojo masko in plavutke. Jaz sem bila prvič pred 10 leti in nazadnje pred 2-mi. Pa morda bom šla še kdaj. Obiskala sem okoli 10 otokov in vsi so resnično lepi. Drugače pa sem bivakirala na Kuramatinju (Rashdu atol) in pa na otočku Fihalhohi (Južni ari atol). Je pa to eden redkih dopustov, da sem se vrnila spočitaaa, jupi!

In še nekaj….sem ena izmed srečnic, saj sem videla in plavala z manto !!!!!!

Kak si te lahko še 1000 USD zapravla, če si mela že vse plačano? Katere druge stvari predstavljajo taki velik strošek tam? Kaj si lahko začneš 14 dni tam, razen potapljanja?

Pa še nekaj me zanima: ni nobene variante, da bi brez rezervacije hotela šel sam naokoli? Česa se bojijo: da bi mogoče videl resnično revščino ostalega prebivalstva ali je kaj drugega?

lp

Žal ne moreš sam na okoli. Niti na čolniček (doni) te ne vzamejo. Česa se bojijo? Kaj ti jaz vem…Zapravila sem za izlete (organizirane), nočne ribolove, koktejle in drugo pijačo (stalno si žejen!) , sladolede, spominke, napitnine…… Revščino pa sem videla tudi jaz in sicer na enem “domačinskem” otoku. Na moji brošurici, ki sem jo kupila tam piše, da Maldivski arhipelag zajema 2004 otočke, od tega jih je 74 odprtih za turiste. Torej so otoki, na katere ni variante da prideš. Tam imajo pa res vse pod kontrolo. Ponoči po otočkih patrulirajo varnostniki….ne vem zakaj…morda da ne bi kakšen pijan turist ponoči razgrajal ali šel morda celo v morje… Gledajo te pa tudi, kaj nosiš ven iz morja. Absolutno je prepovedano karkoli nositi ven iz vode in se dotikati koral. Zato ne pustijo niti rokavice pri potopih.
Kaj lahko počneš razen potapljanja? Imaš sabo kako družbo, izleti, branje, tenis, badminton igrišča, srfanje, katamerani, plavanje in pa počitek. Zvečer so razne animacije na otokih, plesi…vendar je vse bolj tako umirjeno…. Za otroke imajo tudi animacije, razne programe, pink ponk, rač. igrice….kaj ti jaz vem. Jaz osebno sem cele dneve preživela v vodi, malo pa tudi v mrežah za ležanje med palmami.

lahko pa si hotel rezerviras v Colombu, ce si en cas prej v Sri Lanki.
Slisal sem pa tudi, da gre tudi mimo agencij .

Jaz sem ena izmed srečnic in sem bila na Maldivih (natanko pred enim letom)!Po pravici povedano je bil prvi vtis GORZN kr niti priblizno ni blo nic tak kot v katalogih…NO ne se vstrasit..se vedno je raj na zemlji..Saj ko smo se pa malo umirli in se popoeljali še po drugih otokih pa smo ugotovili da je res SANJSKO, ceprav je po izkusnjah drugih še lepše na Sejšelih ali kakšni Bora Bori!

Na Maldive za 14 dni?ALeluja..Nekdo ki je res utrujen, kr drugace umres od dolgcasa…Al pa 1 tedn bi se zdrzali kaksni mladoporocenci!Drugace pa je najboljsa varianta kot smo bili mi 15 dni od tega prvih devet na Šri lanki nato pa še 4 na Maldivih!Ni dolgčas je pa ravno dosti da si ogledaš vse in malo spočiješ….

Edino kar je dobro preverit preden greš:okrog nekaterih otokov so postavljeni zidovi za zaščito koral z vmesnimi dvometerskimi izhodi na morje…Zgleda kot da si v zaporu, sploh če je oseka…. No sej ni tak grozno, še vedno so Maldivi samo vseeno 😉 Če je možno brez tega je dosti bolše….

Snorklanje je res fantastično….Ful dosti pisanih ribic, aja pa jaz sem tut vidla manto :PP ;))) Pa plavanje z malimi morskimi psmi, pa polnocno ribarjenje!!!!Pa ful je vreu ko je oseka pa se lahko skorajda sprehodis med nekaterimi otoki!

Drago vseee fulllll…. predvsem pijaca ki je tam rabis veliko :Viski iz mini bara. ce si v hotelu ***** stane 8 USD!

Ce zakljucim:
-preden se odpravite tja presrfajte internet po dolgem in pocez da najdete lep otok!
-Ne it tja za vec kot 1 teden

Ne me narobe razumet: defenitivno se jih splača videt..pa čimprej kr jih čez 20 let naj več nebi bilo ..tak da ljudje ŠPARAT :))))))))))

no,jaz sem bila na Maldivih 2x.se strinjam z ostalimi:če se ne potaplajaš,nimaš tam kaj počet.je pa dovolj maska in plavuti, saj je tudi nedaleč od obale dost živega.splača se prej pogledat mal po slikah,kako daleč od otoka je koralni greben, ker na grebenu je tudi življenje. na mivki,ki sicer lepo izgleda ni nič.jaz mam doma kar nekaj literature,tako da bi se dalo pogledat,preden greš.se pa splača/vsaj meni,ki sem bila cel dan v vodi/vzet polni penzion, ker sem bla kar lačna od plavanja cel dan.pa pijača je res draga,ampak mora pa biti.če te še kaj več zanima, me lahko pokličeš na 041-326-377.,al pa piš na e-mail.

Bila sva na maldivih Junija z ženo. Za naju raj na zemlji. Če se boš odločil, ti priporočam, da si vzameš AI, ker je pijača in hrana draga, mislim res draga. Problem pa je v tem, da na otoku, na katerem sva bila (Kuredu Island) nisi mogel ničesar kupiti v kakšni navadni trgovini, ker je vse kar je na otoku hotel. Zapravila sva 500 USD s tem, da sva šla vsak dan jest kosilo, spila kar nekaj pijače in upgrade sva naredila iz navadnih bungalovov v Beach vile. Fantazija. Voda je čistejša kot si lahko misliš, vse je čisto (nobenih čikov ali drugih svinjarij po plaži).
Menedžment je bil švedski, temu primerno je bilo tudi vse organizirano in čisto. Hrana (imela sva POL) je odlična, osebje pa prijazno in zelo nevsiljivo.
1 teden je dovolj da daš živčke na pašo in možgane na off.
Aranžma sva našla na odklopu in mislim, da je bila cena okoli 160k SIT (POL iz MUC).
Dal sem ti samo malo idej, če te pa kaj konkretno zanima, pa vprašaj.

LP Moho

no ja kar se alkohola tiče ga ne smeš prinest s sabo na Maldive, ker je to muslimanska dežela in kolikor jaz vem ga je tud težko dobit izven hotelov.Sama sem bila 4 dni na Maldivih zatem ko smo dva tedna potovali po Šrilanki in moram se pridružit nekaterim mnenjem da ti res postane dolgčas.Verjetno je drugače na poročnem potovanju, kar se tiče pa denarja je res da ga hitro zapraviš če nočeš cel dan samo poležavati, ker je vsaka stvar zelo draga.Pomoje je zelo odvisno od tega na katerem otoku si, ko gledaš prospekte se ti zdi super da si na čisto majhnem otočku, ki ga obhodiš v 10 minutah, ampak ko si tam ene dva, tri dni umreš od dolgčasa.Tko da ti ostane samo da greš na večji otok, da vzameš s sabo punco, al pa cel kup knjig.Drugače pa je seveda čudovito in nepozabno.Pa še to, kar se tiče koral in podvodnega življenja – je seveda pestro in zanimivo, ampak še vedno ni primerjave z avstralskim koralnim grebenom, tko da če ste bili najprej kdaj tam, ne smete preveč pričakovati.lp

katja, kero avstralsko mesto pa je najboljše izhodišče za potapljanje? Cairns mogoče?

ja mi smo bli v Cairnsu 3 dni pa smo šli vsak dan na izlet z jadrnico, vsakič na drug otoček, maš dobre možnosti potapljanja z bombo al pa samo z masko, na jadrnici dobiš dobro kosilo, izbira je velika, za mal več denarja greš lahko s hitrim gliserjem pa vidiš mal več ker je hitrejši, lahko izbereš ladjo s steklenim dnom pa vidiš res vse kar se da videti…Ne vem, jaz osebno sem bla ful impresionirana nad koralnim grebenom, lp

Zaenkrat sva bila z mojo boljso polovico na Maldivih dvakrat, z enoletnim premorom. Raj na zemlji – definitivno! Vsekakor priporocam last minute varianto, ker so zadeve drugace zelo ^eksoticne^.
14 dni je ravno prav za na Maldive! Ce je komu dolgcas, mora definitivno zamenjati druzbo!!!
Maska in plavutke obvezno s seboj. Morski psi, mante, morene, surgeon fish, murish idol … Fantastika!
Kar se tice cene hrane in pijace> v obzir je potrebno vyeti, da na koralah rasejo le palme in goscavje (no, kak bananovec se najde), vse ostalo pa je v glavnem potrebno uvoziti, najveckrat z bliynje Sri Lanke (500km(. Ce to vyamete v obzir, so cene zelo sprejemljive. Drugace pa priporocam obisk Maleja ali pa kake od vasi, kjer so cene mnogo nizje. Prav tako se da kar dobro zbarantati za kak prevoz pri domacinih / s Kandoome do Maleja ze za 2 USD! Je pa tezava v tem, da se potem teh 35km vozis z dhonijem dobri 2 uri, z gliserjem pa cca. pol ure – ce se ti ne mudi, zna biti cisto OK.
Spet cakam na kako ugodno varianto…

Oj vsem srečnežem. Z mojim dragim se bova maja poročila in se še nisva odločla kam na poročno potovanje. Mikajo naju Maldivi pa me zanima kakšne klimatske razmere so konec maja, začetek junija?
Hvala za informacije,
lp vsem

Ja, valda so se vedno the best.
Probaj na http://www.tui.de to je agencija iz nemčije, tam se da dobiti polet,hotel in pol pension za 1000 evrov in to mislim, da je najcenejse, v lastni režiji je precej dražje.

Aprila potujem na Šri Lanko in se spogledujem z varjanto, da bi na koncu par dni počivala na Maldivih.
Kot razumem tukaj ne obstajajo back packer-ske varjante? Kaj mi torej svetujete?
Priletela bi v Male, kaj pa potem? Kateri otok, hotel,…?
Prosim za vaše nasvete.

LP
Belka

Ko pristanes na letalsicu je tam mali miljon agencij, ki pricakujejo turiste..Tak da lahko tam izberes… 🙂

Koliko denarja okvirno bi pa rabila za 4dni oddiha (brez preseravanja)?

V tem času lahko že od 70 USD(2 osebi/half board) naprej,poizkusi na http://www.wired-destinations.com!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close