MALDIVI v lastni režiji
Rad bi zvedel malo več kako na Maldive samo s povratno letalsko vozovnico! Slišal sem, da ko priletiš v Male je na letališču polno agentov kateri ponujajo namestitev na raznih otokih.
Zanima me, če ima kdo kakšno izkušnjo s temi agenti in če je vse to tako enostavno?
LP in najlepša hvala za odgovore!
Andrej
Zdravo!
Midva sva bila pred enim mesecem na Maldivih v lastni režiji.
Res je, da ko prideš na letališče, je tam ogromno agentov, ki ti ponujajo to in ono, vendar zna biti precej drago.
Midva sva nejela sobo v Maleju in se potem z lokalnimi boati vozila na otočke, kjer stanujejo domačini. Na rezorte kar tako brez rezervacije ne moreš.
Odvisno pa je vse od tega, koliko imaš denarja.
Pričakuj, da bodo plaže na otokih, kjer so domačini, kar umazane. Nekatere.Eden teh otokov se imenuje Vilingili, eden je pa ta, na katerega sedaj selijo domačine, ker je Male premajhen.Amapk izrecno na teh otokih NIČESAR ne smeš jesti in piti.
To je to. Če te še kaj zanima, vprašaj.lp
Zdravo!
Midav nisva bila dolgo na Maldivih, ker sva imela karto naprej za Šrilanko, pa tudi dokaj drago se nama je zdelo.
Mislim da na uradni strani maldivske vlade piše, kakšen je dnevni budget, okoli 30 EUR. Preveri.
Lahko pa ti rečem, da je kava okoli 1000 SIT in naprej na rezortih. Midva sva jedla v Maleju v lokalnih restavracijah, tam so bile cene normalne, malo nižje od naših. Sadje pa, v primerjavi s ŠL, je tudi drago. Prenočišče je bilo za oba okoli 5000 Sit/dan.
Je pa res, da te pri vstopu vprašajo, kje imaš rezervacijo. Mislim, da ne moreš kar tako z nahrbtnikom naokoli, ker Maldivi so pač pojem in za bogataše.
Priporočam ti kreditno kartico, da z njo pomahaš cariniku pred nosom, če bi ti težil. Pazi pa tudi, ker sem jaz imela probleme pri kopanju na otokih, ker so 300% muslimani in ženske hodijo zakrite in se take tudi kopajo.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.