Malce nerodna situacija…
Lep pozdrav!
Ne pase sicer povsem v tale forum, a bo govora o racunalniku, tko da… Naj oprosti, kdor more… 🙂
Torej, zgodba je sledeca: kupil sem si nov prenosni racunalnik. Kupoval sem ga tako, da sem si ogledoval specifikacije in cene v spletnih trgovinah nasih vrlih racunalniskih trgovcev. Se posebno mi je bil ljub nek model, ki sem si ga lahko ogledal v zivo tudi v navadni trgovini te racunalniske firme. Torej, z zadovljstvom nad specifikacijo se odpravim v trgovino, da precekiram se look and feel. Ker mi je bila stvar seveda se bolj vsec, sem zadevo kupil, kar fizicno, v trgovini sami. No, pozneje se je izkazalo, da kupljeni prenosnik nima vseh modulov navedenih v specifikaciji. Poklical sem tehnicno sluzbo in skupaj smo ugotovili, da prenosniku res manjka stvr, ki je bila v specifikaciji navedena. Gospodje so stvar na svoji spletni strani popravili, jaz pa bom, izgleda, ostal praznih rok, ceprav sem izdelek kupil v dobri veri, da je v specifikaciji navedni modul vgrajen.
Sem se, po domace povedano, nategnil in nimam kaj ali pa vseeno imam pravico zahtevati, da oglasevani modul dobim brez doplacila?
Hvala za odgovor.
Lp,
Jure.
Saj ni res.
Ti se lepo obrni na zvezo potrošnikov in jim pojasni situacijo, verjamem
da se bo vse rešilo v tvoje zadovoljstvo.
Mogoče bio pred tem poklical še njihovega direktorja, jim vse pojasnil,
ter tudi povedal, da si kupil proizvod zaradi tega ker vsebuje tudi
navedene stvari, katere pa ti nisi dobil.
Na tvojem mestu bi jaz sitnaril, če ne drugače omenil tudi zvezo potrošnikov, ter inšpekcijo za trg.
Izgubiti itaq nimaš kaj, verjamem pa da ti bodo ustregli.
Pa lepo se mej!
Jaz sem sicer kupil desktopa, ga prinesem domov, odprem škatlo in glej ga zlomka… računalnik ni imel vseh v specifikaciji navedenih delov.
Šel sem nazaj v trgovino, jim to povedal, prodajalec pa se je izgovarjal, da so ravnokar spremenili konfuguracijo računalnika.
Po mojem polurnem teženju da mene pa že ne bodo nategovali in grožnji da jih bom dal še isti dan v vse medije in jim poslal inšpekcijo na vrat, je gospod “pametni smrkavec” prodajalec poklical direktorja, ki se mi je takoj opravičil in mi zastonj dal vse po specifikaciji manjkajoče dele.
Ja ptic, ti kar u štacuno pa težit, pa ni klinc da ne bi dobil kar si plačal.
Ker je danes (hvalabogu) potrošnik v naši ljubi deželici zaščiten skoraj tako kot sibirski tiger (samo tega se premalo zaveda), in če zna to trgovcu na nek način povedati, potem doseže čudeže.
Edino dokazati je ponavadi težje, saj računi ponavadi niso specifično opredeljeni, no upam, da imaš vsaj njihovo ponudbo in jim tisto pod nos pomoli.
Forum je zaprt za komentiranje.