malancani
Po moje, Jakob, so grenki, ker jih pred pečenjem ne “odcedite”. Moj oče je rekel, da se morajo poscati.
Potrebno jih je torej posoliti (ko so narezani na kolobarje), počakati vsaj cca pol ure, nato jih narahlo ožeti, da gre od njih vsa temna voda.
Nato jih normalno pecite po želji ali pohajte.
Mislim, da je to vzrok za grenkobo in pikantnost. Seveda pa je nekaterim ta grenkoba in “pikanten” okus všeč in jih prej ne ožemajo. (Ta postopek ni nujen, je stvar okusa).
Pozdravček
Pozdravljeni Jakob.
Moram se pridružiti vašemu zgornjemu vprašanju.
Danes sem naredila melancane. Kot vedno posolila in ožela in glej ga vraga: tudi ti moji melancani so kljub temu bili grenki in hudo pekoči. Bila je sorta z mnogo semeni. Zdaj pa res ne vem več, zakaj je temu tako. Mogoče je pa enako kot pri kumaricah, da so rasli v suši in so zato grenki?
Pojedli pa smo jih vseeno.
Pozdrav, tatjana
Forum je zaprt za komentiranje.