Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mala pomoč pri gužvari

Mala pomoč pri gužvari

Draga dekleta,

prebrala sem o gužvari s tistega linka, ki ste mi ga navedle in imam eno vprašanje, ki se nanaša na tale stavek iz recepta:

… nato pa vsako koro zmečkati (rahlo), pomočiti v maso in jo dati v lonec…

Kako naj koro zmečkam, če je čisto suha? Ali se ne zlomi? Na internetu sem našla en podoben recept, kjer piše, da najprej pomočiš, nato pa zmečkaš. Tudi tega si ne predstavljam. Ali vas lahko prosim za malo bolj “podrobna” navodila?

Komaj čakam petka …

Hvala in lep dan,

M.

Če si jaz prav predstavljam… namočiš in “vržeš” gor, ne da bi potem kaj dosti ravnala in ne, skoraj gotovo ni mišljeno, da bi v rokah kaj mečkala 🙂
Je pa res še nisem delala, a obstaja velika verjetnost, da se jo spravim v bližnji prihodnosti.
Veliko uspeha!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz si koro položim na dlan, “nafilam” z maso, na vrhu malce stisnem in v pekač… se kar obnese.

Kore se nič ne polominjo, ker je to drugačno testo kot naše vlečeno. Jaz sem delala take majhne kroglice iz njih in je vse lepo skupaj stalo. Ne vem pa, kako bi se obneslo z navadnim vlečenim testom. najbrž čisto ok, samo, da bi vrjetno malo razpadlo.

lp

Missy!

Stvar je v korah; ce so doma nerejne, so ravno pravsnje, da jih nagubas, da ne recem pomeckas. Pri kupljenih res lahko naletis na take izsusene, ki se lomijo. Ugotovi, kdaj dobijo res sveze, ponavadi 1x tedensko, vsaj pri nas.

kako to guzvanje zgleda? V skeldi imam skutino maso; primem koro in s prsti rahlo stisnem, namocim v maso in dam v posodo. Lahko zraven se eno. Sem ze tudi suhe lomece imela:) Sem enostavno napojila v masi in s prsti prenesla, tudi majhne nalomljene fizelne sem stresla v maso. Vazno je, da je bvse prepojeno. Ko se pece, kore popijejo vlaznost in na koncu se nic ne pozna; vse je lepo puhasto, rahlo, kot je povedano zgoraj.

Preden sem spoznala pitulice, sem delala to. Kar navodil se drzi in bos videla, da ni kaj faliti.

Sem pa bila prica neki vojvodinski baki, ki je res kar konkretno meckala in metala v lonec:)))

Lep pozdrav Babi

Najprej narediš nadev iz skute, jajc, malo mleka in obvezno malo kisle vode ter soli. Nadev mora biti tekoč. Potem najprej odrežeš dve kori v velikosti pekača, eno ddaš na dno in jo pokapljaš z oljem. Eno pustiš za po vrhu.
Ostale kore vzameš eno, jo namočiš v nadev, primeš z eno roko in daš v pekač, vzameš drugo, pomočiš v nadev in položiš zraven prve. Ko vse porabiš in napolniš pekač, nadev ki ti ostane posuješ po vrhu in prekriješ z drugo odrezano koro. Kore ni treba dobesedno stistniti, samo rahlo jo zgužvaš. Zgornjo plast premaži z mešanico mlačne vode in olja.

Lep pozdrav, Alena

Hvala vsem. Mogoče pa je to ravno primerno delo za moji deklici …

Lp
M.

Vsekakor bosta uzivali :))), dovoljeno malce guzvanja…
Lep dan Babi

Gužvare še nisem delala, delam pa včasih burek ali gibanico iz kupljenih kor. Postopek je malo drugačen, preden kore namažem, jih navlažim kar s tisto šprico, ki jo imam za rože vlažit. Je najmanj packanja.

LP

Jana, tole je pa super ideja! Ha, ha, šprica za rože (pri meni je šprica za likanje) …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close