Najdi forum

Makedonija

Živjo

Zanima me, kako je s prenočišči v Makedoniji (kakšne vrste, pogostost, cena), kateri lokalni transport je najbolje uporabiti, kaj si je potrebno obvezno ogledati,…Vse informacije so dobrodošle.

Kot sem uspela prebrati na tem portalu, za Makedonijo ne rabimo več vize. Je to res?

Hvala in lep dan

Žijo!

Sam sem prepotoval Makedonijo po dolgem in počez kake 4 leta nazaj. Takrat je bila še potrebna viza, sedaj pa ne vem kako je s tem. Makedonska ambasada je v Ljubljani, sicer pa poglej na teletekst in ti bo vse jasno. V Makedoniji je za naše razmere vse zelo poceni. Mi smo okrog potovali z najetim jugotom 45 in je bilo prav fino (cca 5000 sit na dan – neomejeni km). Rent-a-car je ena izmed dražjih stvari v Makedoniji. Sicer pa smo večinoma spali po hotelih, ki so povsod, cene pa se gibljejo med 1000 in 2000 sit/osebo/noč. Ne vem sicer če ti je to veliko ampak kakorkoli. Hrana je zelo okusna in zelo poceni. Videti moraš Ohrid, Skopje, katerega izmed številnih samostanov, riževa polja v okolici Kočanov, nasade tobaka pri Bitoli, Pelister, cerkev sv. Nauma, izvir črnrga Drima ……..

Zdravo,

vize za Makedonijo ne potrebuješ, ukinjena je bila med mojim obiskom v tej državi junija letos. Prenočišča so poceni, hrana ravno tako, izkušenj z javnim prevozom nimam, ker smo šli s kolegi z lastnim avtom.
Splača se pogledati Ohrid, Prespan, Dojran, sv. Naum, gore na SV drzave. Skopje mi ni bilo preveč zanimivo, saj se močno čuti napetost med makedonci in albanci.oz verska nestrpnost. Ljudje prijazni in vedno pripravljeni na debate.
Za dodatna vprašanja: klemenko02@yahoo.com

Lp

Klemen

Prespati v Makedoniji ni problem – v turističnih krajih je dovolj privat sob, pa tudi drugje, v Skopju je blizu železniške hostl, priročno, vsi vejo kje je to
cene so ugodne, odvisno, kako se zmeniš.
V maju letos smo bili, rent-a-kombi, podrobnosti lahko po mailu, če te še zanima, pa srečno!

Poleti se proti Makedoniji da vredu štopat. Tam pa sploh, ljudje so bili prijazni, tako eni in drugi. Razen v Skopju sva spali kar zunaj, pač malo vstran od naselij in tudi drugače, če je bilo kje bližje, se ljudje niso zmenili. Samo če greš sama, je treba bolj preudariti, do katere meje se spustiš in kaj ti daje občutek varnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close