Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style make up v zrelih letih

make up v zrelih letih

Stara sem 52 let, kar dobro ohranjena in negovana, vendar, jasno, dvajset let ne morem skriti. Za nego obraza uporabljam dobro, kvalitetno kozmetiko La prairie ali pa Juvena. Zanima me, kako naj ličim obraz, da bo mladosten in make up ne bo deloval groteskno in povdarjal gubic okrog oči in na vratu. Navajena sem s črnim tušem obrobiti oči, barvice uporabljam Chanelovo kombinacijo rave, drap, opečne in zelenkaste. Oči imam sivo modre, lase pa bakrene. Prav tako imam občutek, da močno rdečilo za ustnice nekako postara, vendar je pri nas izjemno težko dobiti šminko, ki ne “vleče” na roza in je v opečnem tonu, sicer se zelo tepe z barvo las.
Najlepša hvala za vaš odgovor.

Tudi starke bi bile rade lepe!

Lep pozdrav!

Glede na opis menim, da uporabljate primerne barvne odtenke senčil.
Verjetno vas bolj skrbi kako izbrati primerno podlago, ki bo vaši koži dala svež ten, rahlo zakrila gubice, obenem pa bo make-up naraven. Iz opisa sklepam, da je vaša koža suha, predvsem potrebuje vlago. Zato vam svetujem, da si priskrbite tudi vlažilen puder. Nikar ne kupujte prekrivajočih pudrov. Ti so ponavadi teksturno bolj kremnozni. Sicer so bolj prekrivajoči, vendar pa zelo radi še bolj poudarijo gubice. Kljub temu, da poudarjam, da je potrebno tekočo podlago fiksirati s pudrom v prahu, ženskam v zrelih letih le-to odsvetujem, zaradi podobnega vzroka kot uporaba kremoznih pudov.

Senčila za oči vam svetujem v svetlih odtenkih-opečnih, rahlo pa naj bodo perl,kajti perlasta senčila dajo očem svežino, oko pa optično povečajo. Tudi šminka naj bo perlasta. Perlaste šminke optično zabrišejo gubice.
Močno rdečilo načeloma ne postara, potrebno pa je paziti, da ne poudarite tako oči kot tudi usta. Če poudarite oči, usta ne poudarjate, ali pa obratno.

Glede na barvo las, vam svetujem, da poudarite ličnice z rjavimi odtenki. Svetovala bi vam uporabo pudra v kamnu-Terra. Večina blagovnih znamk ima ta puder v kamnu. Je zlato rjave barve, na svetlobi pa se koža rahlo tudi posveti.

Lp Nada

P.S. Pa Bog ne daj, da bi bile vse stare 20 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close