Makarska
Zanima me predvsem to, ker gremo s kolesi, ali je možnost vozit se ob obali oz. kje je najbolje. V Makarski sem sicer bila pred 20 leti( kamp Savinja), pred parimi leti pa smo imeli kratko postojanko. Kje bi našli kakšne zalivčke, bolj za sebe? Kaj priporočaš, ko si enkrat v Makarski? Mi gremo za 14 dni, tako, da bomo imeli časa za oglede dovolj.
LP
Oj, no midva s fantom sva bla 2 leti nazaj v Makarski, sanjsko res.. Sedaj mava dojenčka in ga letos ne bova vozila tok deleč, se pa gotovo še vrnemo. Morje je res krasno, plaže da dol padeš.. je pa res da je treba hodet mal bolj deleč da najdeš kakšen tak fin zalivček, kjer ne ležiš na sosedovi brisači 🙂
Midva sva vzela apartma 350m od morja in če bi šla še enkrat bi ga zagotovo bližje, pa bom vedela za drugič 🙂 Ker apartmaji so vsi na hribčku in potem se spustiš po klancu do obale, nazaj v hudi vročini (avgust) je bilo kar pestro za hodit, če mate male otroke si pa sploh ne predstavlam, z vso kramo.. 😉 Tko da iskat apartma čim bližje obali!
Najlepše pa je čisto ven iz centra, v centru mesta je namreč plaža nabito polna in si kot sardelica. Midva sva hodila vse mimo skalnate plaže, mimo FKK plaže, tam je pa krasno. Res lepi zalivčki, samo malo je treba “plezat” da prideš do lepših :)) En dan sva mela zalivček čisto samo zase. Okrog so skale, da se malo skriješ 🙂 na plaži kamenčki, voda res čista.. Pa povsod borovčki, kamor se skriješ med hujšo vročino. Tam je blo res super, v mestu se pa nisva kopala, nama ni blo tok všeč. Sicer je plaža res dolga in za 2 brisači se že najde prosto, ampak midva imava raje bolj mir..
Je pa krasna tud Brela (par km pred Makarsko). Mislim da se bomo kmalu odločili dopustovati tam.. Je malo manjši kraj, ker Makarska je res velika in maš kar za prehodit recimo zvečer do mesta (ker midva sva bla čisto na začetku mesta). Brela je pa res lepa, plaže tud zelo lepe, borovci ki segajo skoraj do vode, fine gostilnice, malo štantov, ne vem pa kako je z dogajanjem zvečer.. Za naju ko mava še otročka bi blo lih fino 🙂 Pol sva bla tud v Baški vodi, je blo tud lepo, ampak gužva.. Makarska riviera je sicer res nagužvana, ampak nimaš kaj, plaže so pa noro lepe.. Precej bolj všeč nama je blo kot recmo Bol na Braču, pa Hvar. No vsak ma svoje mnenje, ampak meni je ta konec Dalmacije res krasen (joj sem dobila kar skomine:) )
Priporočam vsem 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.