Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika makaronovo meso iz puranjega mesa

makaronovo meso iz puranjega mesa

Mi lahko lepo prosim pomagate, kako naj to naredim.

Hvala!

Malo prepražiš čebulco,dodaš meso narezano na kocke,lahko tudi kakšen korenček,grah,paradižnikov sok in začimbe po želji.Lahko pa spustiš zelenjavo in uporabiš samo paradižnikov sok.

Kaj je to paradižnikov sok? Tista mezga v tubi al kaj drugega?

Koliko časa pa se to kuha?

aja, ali lahko poveš še, katere začimbe priporočaš, prosim.

Čebula in paprika popražiš. Meso zmleto ali na koščke. Origano, lovor. Če dodaš mezgo, potem še bazilika. Na koncu pa v vseh primerih peteršilj. Dušenje najmanj 30 minut.

Za puranovo meso 30 minut dušenja? A ni to meso ful hitro kuhano/pečeno?

Sory če se vtikam, jaz se ne spoznam dosti na kuharijo, samo tole me je pa zmedlo zdaj.

Drobno seseskljano cebulo preprazis na olju (polovica cebule za 4 osebe), dokler ni zlato rumena. Dodas na koscke narezano puranje meso in pustis na vrocem olju, da meso zakrkne (postane belo). Dodas dva stroka cesna (stisnjena) in sol. Zmanjsas ogenj oz. jakost segrevanja, tako da se meso lahko lepo pocasi dusi. Ko je meso bele barve, dodaj se rdeco papriko v prahu, nekaj paradižnikove mezge in majaron, po zelji se poper. Dusis nekje 20-30 minut (da je meso lepo mehko). Jaz na koncu dodam se cisto malo kisa in kislo smetano. Ce je omaka preredka, jo zgostim z malo moke.

Pa dober tek!

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close