Najdi forum

ali ima katere kak dober recept za sladico ali karkoli iz maka razen potice. mi smo ga preveč kupili pa se nam povaljuje in bi ga rada porabila.
hvala

Eno hitro pecivo z makom:

MAKOVO PECIVO:
2 jogurtova lončka mletega maka
2 jogurtova lončka sladkorja
2 jogurtova lončka moke
2 jogurtova lončka mleka
1/2 jogurtovega lončka olja
2 jajci
1 pecilni
1 vanilij sladkor
Mak,sladkor,mleko in olje zmešaš,dodaš moko zmešano s pecilnim in vaniijem ter spečeš.Ko je pečeno preliješ s čokoladnim prelivom.

Hitro,enostavno in zelo dobro (moji imajo zelo radi,sicer pa imajo radi vse,samo da je čokolada po vrhu). 🙂

Skuhaj krompirjeve svaljke, na maslu namesto drobtin popraži mak in prelij preko svaljkov. Zraven ponudi kakršen koli kompot. Lako svaljke tudi potreseš s sladkorjem v prahu, če ste bolj za sladke variante.
Zelo dobro je, vrjemi mi!

Pozdravček…

Na vrečki mletega maka, ki jo kupiš je napisan recept za makov biskvit. Sem vrečko vrgla v smeti, a se mi zdi, da je nekaj podobnega (če ne celo isto) kot je napisala Hali.
Mak se da porabit tudi v gibanici. Jaz pa zadnje čase delam Pecivo na suho ( recept je na kulinariki) in vmes dam debelo plast maka, ki ga imamo radi.( to je kot gibanica, le veliko hitreje in enostavneje za naredit).

Vcasih naredim iz listnatega testa zepke;nekaj jih polnim s skutinim nadevom,nekaj pa z makovim. Makov je podoben tistemu za makovo potico.Je pa hitreje narejeno. Lp Babi

Babi, ta ideja pa ni slaba. Z možem imava mak zelo rada in izgleda, da je to res hitro narejeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close