Ponavadi imajo v večjih trgovskih centrih (Interspar) posebne mlinčke za mak. Drugače pa prodajajo tudi že zmletega in tega kupujemo mi, saj po mojih izkušnjah ne glede na to kako ga melješ, pod zobmi škrta.
Ali je ta kupljeni mak brez dodatkov (jaz sem ga enkrat kupila v Mercatorju, pa je bil čisto drugačen, kot če ga zmeljem sama – bil je nekako moker – mislim da zaradi raznih dodatkov, ruma…)? Če je bil enak kot doma mleti, me zanima, kje se ga da kupiti.
Hvala
Lara
Jaz kupujem mleti mak, ki je čisto v rdu. Mislim, da je znamke Argona ali nekja podobnega ( ki pakira tudi mlet mak, mleto čokolado…) in je slov. proizvod. ( na zavitku je tudi super enostaven recept za makove kocke ).
Jaz sem pa že večkrat kupila mak, ki je bil grenak oz.pekoč, tako da sedaj sploh več ne kupujem maka. Imamo pa vsi zelo radi makove potice,testenine z makom – kakšen mak naj kupim in od katerega dobavitelja?
Lepo pozdravljeni. vera
Če melješ mak doma v kavnem mlinčku je dobro, da ga prej zmešaš s predvideno količino sladkorja in potem melješ skupaj v mlinčku. Pa paziti je potrebno da ga ne napolnimo do roba tako kot kavo, ampak samo 3/4.
LP in dober tek!