Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice majstor in ostali-še eno vpr. za London

majstor in ostali-še eno vpr. za London

Zanima me, kako hitro ti dostavijo karte za vožnje po Londonu, ki se naročijo na Ticket on line. Tam piše, da ti jih pošljejo vsaj 21 dni pred začetkom poti? Kako dolgo ste čakali tisti, ki ste jih naročili? Do moje poti je le še 14 dni tako, da ne vem, ali se mi sploh splača naročat, ker verjetno kart ne bom dobila. Kaj menite?
100 hvala za pomoč!

Zivjo varja! Tudi jaz grem cez 14 dni v London! A gres z wizzair?

Ojla.
Ne rabiš naročat karte za v Londonu, to je res čist neumnost. Prideš v London, že na letališču imaš ogromno ponudbe, kar rabiš.

Če boš šla v mesto z vlakom/avtobusom, imaš na letališču možnost kupit tudi vozovnice za vlak/avtobus. Easyjet ponuja na svojem letu tudi karte za vlak, res se ne spomnim, da bi bile kaj bistveno cenejše. Če mene vprašaš, je isti šmorn jih kupit kar pri okencu na letališču. Še celo tako: če izbereš vlak z letališča do Tottenham Hala, je malce cenejše seveda od “redne” linije, ki pot nadaljuje do konca, to je do Liverpool Streeta. To je ena večjih železniških postaj v centru Londona. Te karte na letalu ne moreš kupit. Vozovnica do Tottenham Hala ti pride prav, če bi od tam npr. pot nadaljevala v zahodni del Londona ali pa v južni London, odvisno kje je pač tvoja končna destinacija oz. kje imaš prenočišče. Tottenham Hale je v 3. coni in je na severu Londona, do tja rabi Stansted Express 35 min, do Liverpool Streeta pa rabi 45 min. Pazi, na letališču ustavijo tudi redni vlaki, s tem ni nič narobe, tvoja vozovnica je veljavna, samo traja malo dlje in če si prvič v Londonu, te lahko malo zmede, kje moraš zapustiti vlak. Stansted Express pa ima od letališča samo 3 postaje, po prvi, pozabila sem ime :), sledi Tottenham Hale in nato je še Liverpool Street.

Od Tottenham Hala ali pa od LIverpool Streeta pot po Londonu nadaljuješ s podzemno železnico ali pa z busi. Za začetnika turista je morda zanimivejša podzemna železnica, ker se lažje orientiraš.

Vozovnice za podzemno železnico pa kupiš na katerikoli postaji podzemne železnice. Od januarja letos posebno promovirajo Oyster Carde, to je posebna plastična kartica, na katero ti naložijo travel card, kot si jo izbereš (ti tudi svetujejo, kaj ti je primernejše), ali pa samo gor naložiš denar (credit) in se potem pofočkaš ob vsakem vstopu in izstopu iz podzemne. Če plačuješ s tem t. i. creditom na Oyster Cardu, te pridejo vožnje za malenkost ceneje, kot če bi kupovala dnevne travel carde. Malce ceneje pa je npr. travel card za 3 dni, 7 dni ipd., to se pa pozanimaj pri okencu, odvisno pač, koliko časa nameravaš ostat v Londonu.

Travel Card, ki ga imaš za 7 dni, ali katera koli od teh oblik, velja za podzemno in mestne buse in mestne vlake. Tako da morda zveni malo drago, ampak velja za vse, brez doplačil. Če pa se boš odločila za denar na kartici, torej kot credit, boš pa seveda plačala vsako vožnjo s podzemno in vsako vožnjo z busom itd. posebej.

Lepo se imej v Londonu.

Karte sem dobil v 1 tednu. Mislim da sem jih dobil v 4 dneh. 100% jih dobis pred odhodom.

Preracunano sem prisel ceneje skozi ker sem imel karte za neomejeno stevilo vozenju, kot pa bi kupil vedno eno karto, splaca se vzeti samo za coni A in B, ker je vse v teh conah, zunaj teh con je samo Greenwich…

Še enkrat hvala Majstor res si zlat.

Vse karte so vedno za neomejeno število voženj, ker so to tako imenovani travel cardi. Se kaj spomniš, koliko si plačal?

Glede con A in B…. Hmmm, ne vem, kako je s to spletno prodajo. Samo jaz živim v Londonu, pa kupujem tedenske travel carde za coni 2 in 3, ker mi tako pač paše zaradi joba, ko pa grem v cono 1, pa na isti Oyster Card, na kateri imam travel card, koristim posebej še kredit. Ful simpl, pa najcenejši način.

Cone A, B, C so čisto na drugem koncu Londona. 😉

Manja: karte lahko kupis samo ce nisi iz Anglije, posiljajo jih po celi evropi….
Cene lahko pogledas na internetu, na linku ki sem ga napisal zgoraj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close