Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Majonezni preliv??

Majonezni preliv??

Pred kratkim sem v gostilni jedla solato (zelena solata, paradiznik, nariban korencek, koruza, sunka, sir, tuna in naribano jajce) z majoneznim prelivom. Zelo rada bi si to solato naredila tudi doma, pa ne znam narediti preliva:( Mislim, da so bile notri ene zacimbe, ki pa so meni neznane, pa preliv ni bil preredek.
Prosim pomagajte mi;)
Lep pozdravcek,
Kejka

ne vem tocno kaksen je bil tisti preliv. napisala ti bom en recept.

olje
kis
kisla smetana /malo jogurta/
majoneza /namesto nje lahko das gorcico/
petrsilj /ali drobnjak/
kapre
sol ,poper

sestavine zmesas,da dobis gosto polivko,prelijes po solati in to je to.

verjetno je bilo kaj podobnega!? lp petra

Danes sem si kupila v trgovini preliv za solato od helmansa in je bil tok umeten, mi je celo solato pokvaril in se zdej mi je slabo v trebuhu:(
Petra, bom probala nardit tvoj preliv, hvala ti za recept;)
Kejka

Sama pripravljam dve majonezni varianti:
– zlica (dve, tri…) majoneze, zlica (dve, tri…) kisle smetane, nasekljan drobnjak,
– en jogurt, zlica majoneze, zlica kisle smetane, nasekljane kisle kumarice.
Se izvrstno prileze k vsem pecenim in ocvrtim jedem ter jedem z zara, pa tudi kot polivka za paradižnik ali koruzo.

Nina

Hvala, Nina!
Ce hocem narediti pa bolj tekoco varianto tvojega recepta za solatni preliv pa dodam kaj?kis?
Lep pozdravcek,
kejka

Draga Kejka!

Jest obožujem našo sestavljeno solato samo zarad majoneznega preliva!

In da ti izdam skrivnost (pa ne se smejat k je tk simpl):

majoneza(mi imamo tisto delikatesno, k je v kanglah, k nima še tok dodatkov), peteršilj, vegeta, malce popra, kis. In to je vse. Na žalost ti ne morem reči za razmerje, ker ne gledam, ko ga delajo. Zadevo pa razredčiš potem z vodo ali pa s kisom, če ni dovolj kislo! Moraš pa fajn premiksat (palični mešalnik) da ni grudic!

Upam, da sem ti kaj pomagala in dober tek!

Petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close