Majhna Anketa
“Fotografija kot bergla spomina” je vsekakor moj osnovni moto. Ko človek hodi po svetu, rasejo mu otroci …. se večkrat ozre nazaj. Takrat kakšna dobra fotka sproži niz asociacij.
Že kot mulec sem malo slikal s sposojenim fotoaparatom. Enkrat sem lezel po plezalni poti skozi Prisojnikovi okni in poslikal nekaj zelo lepih motivov. Ko sem dal razviti film pa popolno razočaranje – trotel aparat ni nič osvetlil!. Takrat sem imel dovolj, spraskal sem skupaj nekaj denarja in si kupil zrcalnega Nikona.
Od takrat intenzivneje vandram po poti iskanja dobre fotke. Fotoaparat vlačim povsod s sabo – mi kar dobro dela kljub nekaj hudim preizkušnjam: padel je na tla kar nekajkrat, kotalil se je po strmem bregu, nekaj vijakov ima zarjavelih od morske vode…. Sem mnenja, da ko bo omagal si bom pač kupil drugega – doma v omari ga ne rabim.
Moj ideal je dokumentarna fotografija, ki pa mora imeti v sebi še nekaj več. Lepo je slikati svojega otroka, če pa še izbereš toplo večerno svetlobo, najdeš pravo globinsko ostrino, se poigraš s kompozicijo pa je rezultat presunljiv.
Tudi nekaj knjig sem si nabavil – Ansel Adams je zakon. Osnova je seveda ustrezna samoktičnost, ki te sili k napredku.
Počasi se ogrevam za digitalno kamero, predvsem zaradi editiranja doma na PC-ju. Upam da bodo zrcalnim še padle cene.
LP
RobI
Tenutek izgubljen ne vrne se noben…
… zato slikam… vcasih celo prevec… a predvsem zase… v slikah, ki so vcasih cisto “navadne” lahko jaz 1 uro gledam in podozivljam vse obcutke ki so se mi tam dogodili, zamisljas si kako je tam danes.. kako bo… ah… lepo je ustaviti cas in si ga ogledovati iz naslanjaca…
Seveda pa je se lepse, ce ustavis cas v neki harmoniji, barvni, ustaviti igro narave.. ahh… prelepo je da je bi bilo res 🙂
Lp
Ja lepo je ujeti trenutke… Lepo je biti sam s tisto škatlo in loviti…
Imamo podobne občutke. Jaz bi edino zase še dodal, da me žene nekaj kar ne znam razložiti… neka želja da moram… po drugi strani pa vedno rajši gledam fotografije drugih, te me vedno ponesejo v kraje in čase ki jih nisem še doživel…
Obilo užitkov…
Za mene je fotografiranje sprostitev, uživam v iskanju pravih trenutkov, fotografiram pa rad vse, od narave, do avtomobilov…. Včasih dokumentarno, včasih bolj umetniško, kak pride. Trenutno pa imam le digitalni fotoaparat, ker je moj stari Canon šel v večna lovišča…..
LP!