Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Majhen avto-katerega?

Majhen avto-katerega?

Rabim kupit čimmanjši avto z naslednjimi “karakteristikami”:
– dizel
– navadni menjalnik /ne avtomatski/
– poceni rezervni deli
– cenA cca 5.000 eur

Kaj svetujete oz. katere tipe naj gledamo?
Hvala.

Avtonet omogoča vnos točno takega kriterija, samo pet klikov je treba,….

1 Če pa rabiš predlog bi priporočil Japonca ali Nemca, torej Toyota, VW, Opel, Ford.
2 Odsvetoval bi ti pa Italijana, Francoza in Korejca, torej Fiat, Citroen, Reno.
3 Avto ki ima najboljši price/performance pasta Hyundai in Kia ampak nista znamka in modeli so bolj neosebni in neatraktivni, sam ga ne bi kupil

Avto bo v prvem primeru 1.000€ dražji ampak te bo v večini primerov razveseljeval z dobro kakovostjo, malo porabo, nizkimi stroški.
V drugem primeru računaj na kakšen izreden strošek, stalno menjavo žarnic, dražje in večje servise, problem na plehu, netočne menjalnike, šripanje, čričke, itd.
V tretjem primeru dobiš korejski avto, ki ima kvaliteto neca ali japonca ampak ni znamka.

nekako mi ni jasno. točno veš kaj bi rada zelo natančno veš kaj bi rada. čudi me da pol ne znaš zbrat pravega.sam vseeno no. zakaj mali diesel?ne razumem
zakaj ne automatik če je za po mestu?
5000 eur ni tako malo denarja
kaj je majhno je relativno

Če iščeš dizla verjetno ne bo za po mestu. Malih, starih okrog 5let, da se cena giba okrog 5000€ je kar veliko, največ je raznih cliotov, te ti odsvetujem, ker imajo njihovi 1.5dci veliko težav. Kakšna ford fiesta ni slaba. Najdeta se citroen c3, peugeot 206, dragi rezervni deli. Če želiš imeti kar nekaj časa in ne veliko stroškov z njim pa poglej kakšne vw polote, seat ibize. Avto bo stal malo več od raznih renojev bo pa bolj kvaliteten in z močnejšo pločevino kot jo imajo francozi kar zna priti prav ob morebitnem trku. Deli pa tudi niso pretirano dragi, sploh, če kupiš neoriginalne, so poceni in prav tako dobri.

Akvaristika in motorji...dva čudovita hobija.

DFebelina pločevine ima z varnostjo toliko, kot lupina od oreha s potico! Po tej logiki bi bila lada niva najvarnejši avto!!

lp

Ne debelina ampak moč in ima vsaj pri starejših avtomobilih kar nekaj veze z varnostjo. Gledaš letnik 95, primer je renault 5 in vw polo. Pločevina pri renault5 se bo upognila, ko avto pereš, pri močnejših se to ne bo.

Pri ladi nivi se ti ne bo nikoli upognila!!

Če bi moral izbirati lado nivo in nekaj francoskega bi gotov izbral lado nivo..to je že off topic.

Če bi moral izbirati lado nivo in nekaj francoskega bi gotov izbral lado nivo..to je že off topic.

Ko boš naredil 100tkm z lado boš imel drugo mnenje. Slabšega in aktivno in pasivno nevarnega avta po letu 1980 ni bilo več mogoče kupiti. Jugo je bil dvajset let naprej po kvaliteti in voznosti (tudi z jugom sem naredil vsaj 100tkm)!

lp

Predvidevam, da nisi razumel kaj sem želel povedati z napisanim.

Lp

Tudi med francoskimi avtomobili se najde nekaj zelo dobrih (pa veliko slabih). Tako da nisem razumel, kaj si hotel s tem povedati!?

Jajca francoska…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tvoje izjave so ogledalo tvojega spoznavanja avtomobilov.

Jaz osebno imam izključno izkušnje s starimi avti 10-15 let in zato lahko iz prve roke pišem kako se firme lahko zelo razlikujejo po 200,300,400,500.000 km. In zato ne flancaj, če voziš nove avteke… Francozi in italijani so nenormalno razštelani, od podvozja, mašin, menjalnikov, do vsega ostalega…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ko boš vozil avto s takim številom km kot sem ga sam, se pa oglasi. Pa ni bil nemški.

kaj pa pravite ne to kar sem zasledil v eni avto reviji.da so pri saabu že dolgo nazaj imeli projekt omejitve hitrosti vseh njihovih vozil v mestu na 50 in na avtocesti na 110. delovalo je samodejno vendar je žal projekt vseeno zamrl.KAJ PRAVITE A BI TO BLO UREDU PRI NAS takšna omejitev hitrosti. vsaj v mestu na max.50 in basta. sicer bi to za seboj potegnilo veliko drugega, vrjetno metuljev efekt pa vseeno s mi zdi super.KAJ PA VAM????

Pa sem se vseeno oglasil, budalo jedna…

Sicer Nevem kaj se kregate…dejstvo pa je da avto more bit Japonski.

seveda japonski, če se želiš ubiti z njim in ga vlačiti po delavnicah.

Tvoja izjava je ogledalo tvojega spoznavanja avtomobilov.

kar se tiče kvalitete zanesljivosti tehnike so na prvem mestu Japonci že vrsto let newem kaj tukaj ni jasno???

Nekoč je nek Anglež rekel: ” Nemške avtomobile delajo Turki Japonske avtomobile pa delajo Japonci . ” …upam da boste razumeli bistvo tega…

Od svojega 15.leta dalje delam kot mehanik in po mojih izkušnjah japonci niso ogledalo kvalitete.

Kateri so pa potem ? Nemški so edini ki so dokaj blizu Japonskim Italjanski so se zelo poboljšal kar se tiče izpred let ki so bili na slabem glasu – francoskih pa mislim da ni vredno omenjati.

Predvsem ubit..pa ne zaradi divjanja ampak zaradi oskubljenosti opreme in sedenja na podnu(npr. Honda civic ESI HB l.92 – l.95)-daleč najlepši japonc v tistih cajtih…

audi a4 l95, bmw serija 3 l95,fiat brava, c saxo, opel sintra to je nekaj modelov na nivoji varnosti civica.

New Report

Close