Najdi forum

A mogoče kdo ve, kaj se dogaja? Pričakujem pošto, pa ni ne duha ne sluha o njej …
Testno sem si poslala z drugega naslova mail na 386 in ga (po 2 dneh) še ni, iz 386 pa je prišel testni mail na drug naslov.

Nastavitve so OK. Ali to že dalj časa “štrika”, pa jaz nisem opazila????

Lp, Lady L

“crknu” moogče.
gmail menda še dela.
Sicer pa uporabljam svojega – Unlimited velikost diska :)))

ps. pojma nimam kaj je/ni narobe, ampak ker ravno kosilo kuham imam
malce čas ;))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Če bi “crknu”, potem ne bi mogla poslat iz 386 (afnegunca) maila. Pošilja lahko, sprejema pa ne. Hmmmmm????

A tole kaj pomaga? Kolegica, ki mi je poslala mail (ki ga čakam), je rekla, da je bil mail najprej zavrnjen, potem je pa še enkrat poslala. Več pa ne vem.

Sicer to ni moj edini mail, samo firbec me pa vseeno matra.

Kuhaš? Se mi je zdelo, da nekaj diši, ko sem odprla post! :))))

sem poslal testni email na tisto nesrečo od 386-tke..

kaj kuham – dobro lahko malce morsko kosilce, pa poleg pijem belo vino..

Lady, o tem smo se tule že pridušali (tudi jaz, če se prav spomnim). E-pošta je v zadnjih mesecih postala vse bolj nezanesljiva. Osebno ne zaupam več SIOL-u niti T-2, pošto pošlješ – dostavljena pa je z veliko zamudo ali pa sploh ne. In to brez vsakega povratnega obvestila. Preprosto izgine! No, na srečo se to ne dogaja stalno, ampak občasno. Pa kljub vsemu človek izgubi zaupanje (no, saj nam tudi pismonoša vrže pošto včasih v napačen nabiralnik, kajne?).
Za zanesljivo pošiljanje uporabljaj Gmail, od ostalih ‘jajčk’ od pošte ala email.si, 386, butn.net ipd. free računov – pa se vendarle počas poslovi. Niso več niti omembe vredni. Svoje frende počas navadi na nov naslov, potem pa neuporabne ali pogojno uporabne počasi opusti.

Ja, vidim Tajfun, da je postal na e-pošti cel šmoren. Samo čisto vsakemu cepcu, pa tudi ne dam svojega originalnega maila, zato pa imam tega. Sem mi včasih zaluta tudi kak spamček, pa se ne sekiram. 🙂 Blokiram domeno, pa je, da ne smetijo več.
Tale email na afni je tako… imam ga tudi na MSN in če že dam komu e-naslov, potem dam tega. Vem, da ni bogznašta, ampak še vseeno boljši kot hotmail – tega ima sin, pa… žblj! Za druge, resne in uradne zadeve, pa imam drug e-naslov, ki čisto lepo deluje.
Ostale maile pa puščam, da crkujejo en za drugim… Bom pač počakala, če bo prišla pošiljka bo, če pa ne, me pa tudi ne bo hudič vzel. :)))

Malo sem brskala tudi po ostalih forumih tukaj gor, pa vidim, da nisem edina, ki ima “problem” s pošto na afni, oz. 386.

@klemenxx

Niks, niente, ništa, nič …

Tnx obema! 🙂

Tud jaz sem si poslala testni mejl na 386 in tudi ne dela.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Sem malce pobrskal po Linuxu doma, za e-pošto, ki sem jo poslal, pa je
stanje sledeče:

(connect to mx1.mail386.com[216.17.110.63]: Connection timed out)

telnet mx1.mail386.com 25
Trying 216.17.110.63…

očitno problem z strežnikom/linijo/administratorjem/ddos napadom/prelestno sosedo – pa je admin malce zmeden – še kaj :)))))

lp

Oooo, hvala lepa! Kok s’ ti dober, nkol puzabila! Imaš pjačko v PL v dobrem. 😉

Brezveze, tud na gmaila ne dobim nobene pošte … So vsi prijatli na počitnicah, pa mi noben ne piše :(((

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Žal počasi izgubljamo vojno proti spammerjem in velikim, ki si lahko privoščijo vojsko operaterjev, ki bdijo na emailom. Verjetno bo še slabše, preden bo navidezno boljše, ampak takrat bo pa bolj kontrolirano in dražje.

Da ne bom nove teme odpiral. Ali še kdo zadnji mesec dobila ogrooooomno spama na ta mejl? Nikjer ga ne puščam na netu, prihaja pa vse mogoče. Kako se rešit ali moram odpret nov mejl?

Spam dobivaš tudi zaradi drugih stvari, ni samo to, da bi po netu pisaril svoj mail. Najbolj nevarni so tisti maili, ko nekdo pošilja razna verižna pisma in v cc vpiše še 50 revežev, saj verižno pismo veli, naj ga pošlje čim večim. Trije od teh bojo sigurno mail naprej forwardiral in tako bo tvoj mail že v 150 računalnikih širom zemeljske oble. Spet se bo našlo nekaj naivnih in…..

In seveda bo eden izmed njih slej ko prej fasal tudi kak virus, ki bo po mailih iskal email naslove (med katerimi je tudi tvoj) in jih posredoval spamerjem.

Kako se rešit?

Težko, še najlažje je če odpreš nov mail ali uporabiš kak filter. In nahruli vsakega, ki ti pošilja masovna pisma 🙂

Je pa zanimivo, kako nekateri ne dobivajo nobenega maila sploh, drugi pa goro spama 🙂

Tale afnegunca ima očitno probleme sam s seboj oz mail386 z psevdonimi, saj jaz na moj_naslov@mail386.com dobim normalno vse maile, na moj_naslov@afnegunca.com pa nobenega.

> Tale afnegunca ima očitno probleme sam s seboj oz mail386 z psevdonimi, saj jaz na moj_naslov@mail386.com dobim normalno vse maile, na moj_naslov@afnegunca.com pa nobenega.

A, viš ga viš! 🙂 Pri meni je enako. Tnx hmmm! 😉
Ker v glavnem uporabljam le en psevdonim na afnegunca.com, sem čisto pozabila na “taglavnega” mail386.com… se zgodi. Tja pa pride pošta. Res zanimivo.

S spamom pa nimam problemov – OK, mrbit 1/mes – nobena katastrofa.

Rešiš se ga lahko – vsaj za silo, oz. ga malce zajeziš – da blokiraš domeno s katere pride tako sporočilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close