Najdi forum

Pozna kdo rastlino MAGI /drugega imena ne poznam/ in me zanima
za kaj in kako se uporablja?

Maggi se uporablja v enkem smislu kot našo vegeto, le da je ta v tekočem stanu, rjeve barve, Avstrici ne znajo biti brez, dajo v juho pa tudi drugam. Ma pa je meni bolj tak čuden okus…..je pol vegeta bolje.
– tako zgleda

Pri nas jo tudi že dobiš, vem, da jo imajo v Tuševih diskontih…..drugod mi še ni padla v oči……

magi imamo na njivi, je kot zelena, le da ni tako intenzivno zelene barve, uporabljam ga za kuhanje juhe

Ja, pajade, rastlina magi raste na njivi, halo?! Magi je trgovska znamka, tako kot čokolino, pa da ne bo kdo rekel, da mu raste na njivi.
Magi je trgovska znamka, tako kot čokolino, pa da ne bo kdo rekel, da mu raste na njivi.

Luštrek.

Ja, največ je notri luštreka, pa skopo z njim, ker je zelo močna začimba. V govejo juho dam en listek, drugače njen okus prevlada.

Točno, LUŠTREK. Po domače mu pravijo kar magi.

Tudi mi rečemo tej rastlini magy (poznam tudi avstrijsko tekočino magy), mogoče da je res luštrek, ampak moj je vsako leto tako ušiv, da skoraj ni za uporabo, čeprav je nekdo zgoraj pisal, da naj lluštreka nebi nikoli napadle uši.
Kako se naj znebim uši na naraven način?
Pa še to, na jagode mi grejo mravlje. Lani so mi pridelek (prvo leto) sproti obrale, letos so zelo bogato rodile, pa že zdaj, ko so še zelene, opažam ogromno mravelj po celi gredi. Kako naravno nad njih???

Kadar je govora o “Magi” rastlini, ta nima nobene veze z trgovsko znamko Magi, le da ima podoben okus kot tekoca Magi mesanica za juho. Po slovensko se imenuje lustrek, kot je ze bilo povedano. Pisem pa zato, ker mi je danes sodelavka podarila sop te zacimbe in je rekla, da se imenuje Magi. Delam namrec v Avstriji, zato sem raziskoval, kaksno je njeno slovensko ime in sedaj je jasno tudi meni;)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close