Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika magdalenke-pa ne film;pecivo

magdalenke-pa ne film;pecivo

Pozdravljene! Kadarkoli vzamem v roke Proustov roman Iskanje izgubljenega casa,preberem pasus o magdalenkah,pecivu,ki naj bi bil povod za ta zahteven psiholoski roman.Kaj vse v nas zbudi spomin na otrostvo!Ko je bil preveden v slov.,,je bila tudi oddaja Magdalenke.Prevajalka,zame superinteligentna starejsa gospa, je tudi sama spekla to pecivo za vnuke.Nikoli nisem nasla recepta.Nje pa se nisem upala motiti s tako banalnostjo.Intenzivno je prevajala Prousta.Pekla je v manjsih podolgovatih modelckih ,kot muffine.Enkrat sem kupila narejene,mislim od Zita in ni bilo kaj posebnega.Prepricana sem,da je originalna doma pecena magdalenka zelo dobra. Ima mogoce kdo recept?Zelo bom hvalezna.
Film si pa moram tudi ogledati,ker me zanima,za kaj vse Irci izkoriscajo svoj krscanski nauk. Lep pozdrav babi

Draga Babi!

Sem vesela, ce mi bo uspelo, da ti bom lahko pomagala; mislim, da ima moja sodelavka v redakciji, ki pripravlja recepte za Jano in Anjo, recept tudi za magdalenke in da jih je pred casom celo objavila v eni od omenjenih revij. Ker sem, kot ves, trenutno na porodniski, bo morda trajalo malce dlje kot sicer (sicer sva namrec v isti pisarni), toda bom se potrudila in ti porocam.

Sicer sem pa vesela, da prihaja na obisk tvoj vnuk in tako mu bos lahko se v zivo cestitala za rojstni dan in ga stisnila k sebi.

Draga Babi, en lep dan se naprej; pri nas je sicer trenutno precej oblacno )uf, pa tak soncek je bil dopoldan)!

Lep pozdravcek, Vesna

Vesna ,lep soncen pozdrav ,kot je danes pri nas.Na balkonu 20 stopinj.
Za trud hvala lepa! Bom ze pocakala.Komaj cakam,da objamem mojega fanta,ki me ze prerasca.Cas teko bezi! Pa se vceraj je bil majhen skratek.Ce se vozi v jasnem vremenu,mu vedno pokazejo Triglav.Gorenjska mu je zelo pri srcu.
Lepo se imejte babi

Magdalenke

120 g masla, stopljenega
6 jajc
125 g sladkorja
limonina lupina
125 g moke
sladkor v prahu ali cokoladna kuvertura

Jajca in sladkor penasto stepi, dodaj limonino lupino, stopljeno maslo, previdno vmesaj moko. Nadevaj namascene skoljcne modele do 2/3. Peci prilblizno 12 min (verjetno na 180C, tega podatka nimam), zvrni na resetko in ohladi, posuj s sladkorjem v prahu ali s cokoladnim prelivom.
Upam do bo pecivo boljse od kupljenega.
LP, Misa

Kje se pa kupi pekač, ki ima obliko školjkic?

V takem se namreč pečejo originalne magdalenke!

Draga Misa,prepricana se,da bo po tvojem receptu dobro.Hvala!
Lidija,imam cel kup skoljkic posameznih in jih bom polozila v velik pekac.Tako delam tudi z muffini.Vem,da se dobi tudi tak z vdolbinicami.Jaz imam sicer okrogle vdolbinice.Verjetno bi se moral dobiti povsod,ce bi jih le narocili.
Lep pozdrav obema babi

Vcasih so ga imeli v Maxiju, pa v BTC-ju hala A, mislim da sem ga tudi v Metalki ze videla, samo pred leti – enostavno poglej na oddelku posode tam kjer so pekaci.
pozdravcek, Misa

Ta pekač je imel Tupperware prejšnji mesec v akciji.

Izredno poceni pekač za magdalence imajo v Leclercu (stane okoli 4 evre, mislim, da še malo manj), sama sem kupila kar dva, eden je premalo.

Tole je recept iz knjige “Dining with Proust”:

90 g masla (+ dodatno za namastitev modelčkov)
1 žlica medu
2 jajci
75 g sladkorja
90 g moke (Italian 00)
sladkor za posipanje

Na nizki temp. raztopiš maslo, pustiš da se ohladi. Tik preden nadaljuješ, ga zmešaš z medom. V skledi stepaš jajca, sladkor in ščepec soli približno 5 minut (da dobiš gostoto majoneze). Nad skledo daš cedilo in preko njega počasi dodajaš moko. Počasi jo vmešaš, nato dodaš še mešanico masla in medu. Dobro zmešaš (ampak ne premočno!). V hladilniku naj počiva 1 uro, nato vzameš ven in pustiš na sobni temp. 30 min. Pečico segreješ na 210 st. Z žlico stopljenega masla premaži vdolbinice na pekaču – v vsako pride pribl. ena žlica mase. tudi če vdolbinice niso enakomerno prekrite, se to zgodi med pečenjem. Pečeš 5-10 min. Ohladiš in posipaš s sladkorjem v prahu.

Pekač sem pa jaz nabavila v ZDA (s tem ne pomagam ravno veliko). Meni so odlično uspele, zraven pa sem postregla lipov čaj 🙂 🙂

Hej, levinja!

Tnx a lot za recept . Sta si z zgornjim podobna. V tvojem so količine manjše, kar tudi prav pride.

Med, mogoče je ravno v njem pičica na i. Jajčk se mi je zdelo v prvem receptu malo preveč ( nimam jih rada haha…testo mi premočno diši po njh, zato dodajam limoino lupinico limonin sok.)

Lep dan Babi

Hej, levinja!

Tnx a lot za recept . Sta si z zgornjim podobna. V tvojem so količine manjše, kar tudi prav pride.

Med, mogoče je ravno v njem pičica na i. Jajčk se mi je zdelo v prvem receptu malo preveč ( nimam jih rada haha…testo mi premočno diši po njh, zato dodajam limonino lupinico limonin sok.)

Lep dan Babi

Se opravičujem , ne vem kaj se je zgodilo, da je dvakrat prikazano. Brbr

Berem tele recepte, rada bi poskusila, pa nimam tega pekača, zanima me, če bi šlo tole tudi v pekač za mafine?
Hvala za odgovor.

Po moje da bi šlo, le dobro ga moraš namastiti da bo šlo lepo ven.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close