mafini
Mogoče ni problem recept, ampak postopek??
Zmešaj suhe sestavine skupaj pa mokre skupaj, potem pa vse skupaj. 🙂 Pa ne mešat preveč, samo toliko, da se poveže, če kakšna grudica moke ostane, ne bo nič narobe.
Si že poskusila recept z jogurtom? (za jogurtovo pecivo, pa spečeš v modelčkih za mafine) Tam RES ne more biti nič narobe. 🙂
jaz delam po tem receptu
220 g moke
1 pecilni prašek
200 ml mleka
80 g kakava
100 g sladkorja
2 jajci
2 žlički vanilijevega sladkorja
90 g mehkega masla
Nutella 🙂
1 mlečna čokolada (Gorenjka) za obliv
lešnikov krokant za posipanje
čokoladni srčki po želji
Moko, sladkor, pecilni prašek, kakav in vanilijev sladkor damo v skledo in premešamo. Nato dodamo jajca, mleko in stopljeno maslo. Ponovno premešamo, da nastane gladka masa.
Maso do polovice nadevamo v modelčke za muffine; nato v vsako vdolbinico dodamo še eno »konkretno« žlico Nutelle (v našem primeru je to kar ta velika za juho) in pokrijemo s preostalo maso do roba modelčkov.
Pečemo 15 minut na 180 stopinj.
Ohlajene muffine nato premažemo s stopljenim čokoladnim oblivom in posujemo s krokantom ter po želji okrasimo s čokoladnimi srčki.
teli so mi poratal http://www.kulinarika.net/recepti/8340/sladice/muffini-iz-pirine-moke/
ko sem pa zmešala suhe + mokre pa so bili trdi in zbiti
Čim manj mešanja, vse sestavine pa se mešajo na roko z navadno metlico.
Bolj jih mešaš, bolj so trdi in zbiti.
Namesto jogurta pa dam kislo smetano, so še bolj mehki.
Moj recept:
100 g čokolade in 125 g masla raztopi v kozici.
V posodi razlo zmešaj 2 jajci, 1 dl mleka, dodaj maslo s čokolado in 1 kislo smetano, vse skupaj narahlo, počasi in zelo malo zmešaj. Dodaj 1 vanilijev sladkor in 150 g sladkorja. Narahlo pomešaj (2x ali 3x po posodi). Nato narahlo primešaj 380 g moke z enim pecilnim praškom.
Dodaj sadje ali koščke čokolade po izbiri.
Če želiš belo testo (brez čokolade), raztopi samo maslo, dodaj pa še tej količini 10 gramov.
Peci 20 minut na 180 stopinj (ventilatorska pečica)
Po tem receptu so sočni še tretji dan, čeprav jih ni čez tople.
če uspe mojemu enajstletniku, bo tudi tebi:
čokoladni mafini :
1 jajce
10 – 15 dkg sladkorja
1 vanilij
8 žlic olja
150 ml mleka
25 dkg oster moke
1/2 pecilnega
za nadev poljubno sadje, čokolada, kakav (za barvo)
180 stopinj – 15 -20 min
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Praznični mafini
potrebuješ:
280 g ostre moke
80 g sesekljanih arancinov
2 žlički pecilnega
1/2 žličke sode bikarbone
1 jajce
100 g sladkorja
8 žlic belega olja
100 ml pomarančnega soka (fructal uporabljam )
1 lonček pinjevca
1.moko, arancine, pecilni, sodo – zmešaj.
2.posebaj stepi jajce, dodaj sladkor , olje, pomarančni sok, pinjevec. mešanico moke stresi v jačno zmes in le toliko premešaj, da se suhe sestavine namočijo. S testom napoljene košarice peči 25 min na 180 stopinj.
pa dober tek
Forum je zaprt za komentiranje.