Najdi forum

Mafini

Ali ima kdo recept za Mafine?

JAJA, si lahko nekoliko bolj natančna – kakšne mafine bi rada pekla (čokoladne, jabolčne, marcipanove, banaine….)

Bananine in čokoladne. Ali ne obstaja za vse mafine en osnovni recept, kateremu pa se potem dodajajo željene sestavine?

Bolj ali manj gre za variacije na isto temo.

BANANINI MAFINI (polnozrnata varisnta)

150 g polnozrnate moke
100 g bele moke
2 žlički pecilnega
ščepec soli
1 žlička mešanice začimb (cimet, klinčki, pimet)
80 g rjavega sladkorja
100 g margarine
2 raztepeni jajci
300 ml manj mastnega mleka
2 zreli banani
40 g ovsenih kosmičev
40 g sesekljanih lešnikov

Pečico segrejemo na 200°. V skledo zmešamo moko, pecilni, začimbe, sol in vse skupaj premešamo. Margarino razpustimo, damo v skledo in počakamo, da se malo ohladi. Dodamo jajca in mleko in gladko stepemo. Rahlo primešamo suhe sestavine. Banano zmečkamo in previdno primešamo. Testo razdelimo v košarice, posujemo s kosmiči in lešniki. Pečemo 20 minut, oziroma tako dolgo, da narastejo in pozlatijo. Ponudimo tople ali hladne, lahko z marmelado.

ČOKOLADNI MAFINI
2 lončka moke
2/3 lončka sladkorja
2 žlički pecilnega
ščepec soli
2/3 lončka mleka
1/2 lončka stopljene margarine
2 jajci
vanilija
1/2 lončka grobo zmletih orehov
10 – 20 dag na koške narezane mlečne čokolade.
Posebej zmešaj suhe in posebej mokre sestavine. Vsuj suhe sestavine k mokrim in dobro premešaj. Peči tako kot zgornje.
Sicer si pa oglej še http://www.recipecottage.com/breads-muffins/

S kakšno žličko meriš pecilni ali sodo bikarbono? Majhno ravno? S kupčkom? Hitro je lahko preveč in mafin dobi tisti grozni priokus. Ali pa ni rahel.

povejte še meni skrivnost. Tudi samam delam mafine, take in drugačne. Edin problem pri vsem je, da mi stvari (čokolada, sadje) zlezejo na dno. Zakaj niso porazdelejne po vsem mafinu??? kaj je narobe? Preredko testo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close