madžarske jedi
za sataras potrebujes :
nekaj svezih paprik,nekaj svezih paradiznikov /2-3 od vsakega za pribl.4 ljudi/ , 2 vecji cebuli,olje,sol,poper, 4 jajca…mogoce malo petrsilja.
zelenjevo operes, narezes na trakove…najprej na olju poprazis cebulo,da /dobro/ postekleni,dodas paradiznik in papriko,prazis toliko casa,da paprika uvene oz.,da dobi ze raklo rumenkasto skorijico,solis,popras,dodas razzvrkljana jajca,premesas in cez minuto je stvar gotova…na koncu potreses se s sesekljanim petrsiljem…zraven ponudis kruh /svez ali poprazen/.
to bi bilo bolj za primorce 🙂 zelo dobro je,ce cez vse potreses grobo nariban parmezan ! lp petra
Katja, če imaš jedi napisane v madžarskem jeziku, mi to pošlji pa ti bom prevedla v slovenski jezik. Boš videla, da jedi a al sataraš in golaš v originalu niso takšne, kot jih jemo pri nas bolj na juho, temveč veliko boljšega okusa in veliko boljše. Piši na moj mail, da ti pošljem naslov kam lahko pošlješ recepte ali pa recepte skeniraj in v priponki pošlji na moj mail.
Lep dan
frajla
Evo, tale link mi je všeč, so tudi mađarske jedi vmes. Najbolj zanimivo pa je, da so nekatere slovenske( mislim da gibanica) vodene pod internacionalne !!
http://www1.serbiancafe.com/kuvar/index.php?action=shownews&id=9&topicid=432
Forum je zaprt za komentiranje.