madeira v lastni režiji
Ne vem, če razumem, kaj natančno imaš v mislih.
Midva sva vplačala letalo + hotel, tam pa najela avto. Bila sva 14 dni, kar preveč za tako majhen otok, 1 teden bi bilo ravno prav.
Največja znamenitost Madeire so vsekakor levade, ampak moraš imeti kar kondicijo, predvsem pa dobro obutev, odveč niso niti pohodne palice.
Če te še kaj zanima, vprašaj.
Midva nisva ravno hotelska tipa in sva si zamislila počitnice tako, da bi vsak dan prespala drugje, mogoče tudi v kampih ali privat sobah. Pač tam, kjer bi se nama tisti dan pasalo zasidrat.
Enkrat sva tako že naredila na Gran Canariji, ker se ni izkazalo za najenostavneje, ker je kampov zelo malo in še ti niso taki, kot jih mi poznamo (bolj napol barakarska počitnioška naselja za domačine, nobenih tujcev). Imela sva tudi težave z najetjem avtomobila, ker nisva bivala v hotelu!?
Misliš, da je enostavneje zabukirati letalo z nastanitvijo in iz ene točke delati dnevne izlete? Ali agencije tržijo tudi manjše, bolj osebne hotele – ker v tiste ogromne kolose ob obali ne marava. Niti samo za prespat in zajtrk ne. Kdaj je najprimernejši čas za obisk? Midva bi veliko obrala tudi peš, ker kondicije imava oba dovolj. Katera agencija?
Hvala za vse informacije.
Ne spomnim se, da bi videla kakšen kamp, ampak sigurno obstajajo. Glede privatnih sob ti ne znam svetovati, po moje se dobi. Jaz bi malo pogooglala, vpisala npr. Madeira private rooms ali apartments.
Ja, meni se zdi najenostavneje ( in po mojih izkušnjah najceneje ) letalo + hotel. Midva sva bila v kar velikem hotelu, ampak mene to ne moti, saj tam samo prespiva in me ne zanimajo razne hotelske animacije, pa tudi zdavnaj ni več tako, da bi se človek moral držati kakšne etikete v hotelu, vsaj ne, če je hotel nižje kategorije, 3 ali 4 zvezdice.
Madeira je sicer lepa, najprimernejši čas je po moje maj ali junij, ko je veliko cvetja.
Ampak ne zamenjam za Kanarce, ki so veliko bolj eksotični.
Aja, na Madeiri ni ravno plaž, kjer bi se človek z veseljem kopal, je bolj otok za treking.
Ima pa res odlično hrano, ne zamudita tržnice v Funchalu.
Vsekakor vama želim lepe počitnice.
Tudi midva sva raje v šotoru kot v kakšnem “industrijskem” hotelu 🙂
Kampe večinoma čekirava tule, kot kaže, jih je par tudi na Madeiri.
Verjamem pa, da Madeira ni ravno destinacija za množično kampiranje, ker prav veliko kamp opreme ne moreš vlečt na avion.
Midva kampirava v glavnem po Evropi, nabašeš stvari v avto in se pelješ. Ker toliko komot pa sva, da imava mal večji šotor, pa mizo in stole, skratka, malo udobja.
Madeira je zakon! s prijateljem se drugo leto vrneva za en mesec…pokrajina je prekrasna, zelo srma, plaže s črimi kamni pod velikanskimi klifi,morje je zelo čisto in prijetno osvežilno, hrana je enkratna( predvsem morska, imajo tudi kontinentalno hrano) in ima okus po pravi hrani, ne po plastiki kot v Sloveniji. cene so smešno nizke v primerjavi z našimi, vsaj 2-krat nižje( malo pivo v gostilni 80centov ).Ogledati se splača ogromno stvari, en teden je odločno premalo. imajo tudi kampe a so ti v višjih predelih, namenjeni so predvsem pohodnikom. zelo priporočam najem avta, saj peš ne prideš prav daleč( vratolomni klanci in ovinki).
Najbolj pa so naju oba navdušili prav domačini, ki so narejeni zelo na “easy”, odprti in sproščeni. zdi se mi da so mnogo manj agresivni kot ljudje pri nas,vsi so precej temni in nizke rasti ( s 180cm si višji od večine), pri mnogih je opaziti tudi indijanske poteze( priseljenci iz venezuele). ženske so po mojem mnenju čist hude( lepe).Na splošno se nikomur nikamor ne mudi in mislim,. da znajo uživati življenje.že prvi dan sva spoznala neko domačinko in naslednji dan še njene prijatelje.takoj smo postali prijatelji in rade volje so nama ves teden razkazovali otok, zraven pa smo kadili hašiš(ki ni prav poceni) in pili tradicionalno “poncho”,hodili smo v diskoteke. bili smo tudi v lokalih, kjer nikoli ni turistov, pa naju ni nihče čudno gledal.teden je minil kot blisk.najini novi prijatelji so naju pospremili na letališče in ob slovesu smo vsi skoraj jokali.drugo leto sva vabljena, da brezplačno bivava pri enemu izmed njih, pravijo pa tudi, da se da najeti tudi poceni apartmaje če bi nas prišlo še več.v glavnem madeira je zakon!!
Hej
Joj Madeira 🙂 ! meni najlepse potovanje ever ! Nisem brala postov kaj so napisali pred mano pa vseeno. Jaz sem sla v lastni reziji, letalo easyjet iz Lizbone do Funchala. Tam smo mele za prvo noc rezerviran hostel za 10 eur na noc z zajtrkom. Full lepo res, lepe sobe, bazen, malo ven iz mesta.
Sle smo na dva dnevna izleta, cca 15 eur na osebo za en izlet. Rentale nismo avta ker se nama je zdel dnevni izlet kar ugodna varianta pa se vozit se nama ni dalo ker smo pred tem prevozile pol Portugalske.
Mene je Madeira res navdusla. Bile smo marca, ni veliko turistov z izjemo ko pripluje kaka ogromna krizarka v luko za tiste pr urc. Vse zeleno, toliko kontrasta,…
Ce te karkoli zanima mi lahko pises na meil: noxy_29@hotmail.com ker nisem veliko na forumu.
Lp
Za otok Madeiro je res najboljse v lastni reziji – Kdorkoli si hoce organizirati je zelo enostavno z nizkocenovniki – 10 dnevno potovanje pa – Benetke – Madrid ( 3 dni za ogled iberske prestolnice) zatem spet nizkocenovnik do Lizbone in 3 dni lusitanske prestolnice sz enodnevnim izletom do Coimbre (najstarejsa univerza na polotoku) ali pa do Fatime- odlet z Easyjetom do Funchala tri dni je dovolj – zadnji dan zopet preko Lizbone do Barcelone (prenocit) in naslednje jutro z Ryanairom do Benetk oz Trevisa
Za najem avta poglej na strani <b>[b]Izzi Rent[/b]</b>
Forum je zaprt za komentiranje.