MADAGASKAR
S fantom se 16.10.2006 za dva meseca odpravljava na Madagaskar, zato bi bila dobrodošla kakršnakoli informacija (cene, prenočišča, prevozi, hrana,…)Poleg tega pa me zanima naslednje; dobila sem namreč informacijo, da se da v enemu mesecu preživeti s 100 evri…je to res?
Prosila bi tudi za info. glede vize; na tujih straneh sem brala, da se jo da kupiti na letališču (Tana), naju pa to malo skrbi, ker priletiva šele ob 21-ih.
Hvala za vaše informacije!!!
Karto sva vzela pri STAju, dala sva pa 258.000sit(povratna na osebo). Letiva LJ-Pariz-Antananarivo.
Glede vize pa, sm mbla na tej strani, ki si jo posredoval in res piše da se da dobit do treh mesecev na letališču, medtem ko nama je pa znanec rekel, da na letališču avtomatično dobiš vizo za en mesec in ne več oziroma lahko jo podaljšaš, samo da je ful ene birokracije in da se to ne splača delat tam.
Pa vseeno hvala za info.
Lp
Da še jaz kaj napišem, ko sem že (lani) bila tam. 🙂
Glede vize: jo dobiš na letališču. Mi smo jo (turistično vizo) dobili brez komplikacij za 3 mesece. Če želiš ostati dalj, moraš po treh mesecih zapustiti Madagaskar – poletiš na najbližnja otoka – Reunion ali Mauricius, ko se vrneš, pa lahko zopet ostaneš 3 mesece.
Vreme: jaz sem se vračala domov konec septembra in je bil zadnji teden (vsaj ob obali) prav vlažen (na jugu otoka je bilo pred tem 2 meseca lepo toplo vreme z dolgimi nočmi – temperature kot pri nas poleti). Na Visoki planoti pa je še po zimi dišalo – hladne noči (okoli 8˚C). 🙂
Letalske karte: pri STA sem ravno pred nekaj dnevi videla zelo ugodno ceno Lj. – Tana (pod 200.000sit). Mi smo dali okoli 270.000sit (z vsemi taksami vred).
Lonely Planet: je zelo koristna knjiga in podatki so! ažurni.
Na še kaka morebitna vprašanja z veseljem odgovorim…
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.