Najdi forum

MADAGASKAR

S fantom se 16.10.2006 za dva meseca odpravljava na Madagaskar, zato bi bila dobrodošla kakršnakoli informacija (cene, prenočišča, prevozi, hrana,…)Poleg tega pa me zanima naslednje; dobila sem namreč informacijo, da se da v enemu mesecu preživeti s 100 evri…je to res?
Prosila bi tudi za info. glede vize; na tujih straneh sem brala, da se jo da kupiti na letališču (Tana), naju pa to malo skrbi, ker priletiva šele ob 21-ih.

Hvala za vaše informacije!!!

Morda želiš Lonely Planet.

Pokliči.

LP!

Š3tof

zaboga,samos,ljudje potrebujejo nasvete in informacije.ti pa ponujas stalno le lonely planet,s katerim si pa ne pomagas dosti,ker so nekatere informacije ze zastarele in netocne.

Jaz se v komunikacije med drugimi ne vtikam in to pričakujem

tudi od ostalih na tem forumu.

Madi me bo poklical po telefonu in pogovorila se bova o vodiču.

Potem bo on odločil ali ga želi ali ne.

LP!

Š3tof

LP že imava. Pa vseeno hvala.

Lep pozdrav!

tudi mene zanimajo info o madagaskarju. tja se (verjetno) odpravljam konec novembra.

madi kolko sta dala za karto?

našel sem potrditev da vizo res lahko dobiš na aerodromu

mislim da z 21. uro ne bi smelo biti problema!

Karto sva vzela pri STAju, dala sva pa 258.000sit(povratna na osebo). Letiva LJ-Pariz-Antananarivo.

Glede vize pa, sm mbla na tej strani, ki si jo posredoval in res piše da se da dobit do treh mesecev na letališču, medtem ko nama je pa znanec rekel, da na letališču avtomatično dobiš vizo za en mesec in ne več oziroma lahko jo podaljšaš, samo da je ful ene birokracije in da se to ne splača delat tam.
Pa vseeno hvala za info.

Lp

Therras, pa še to, če maš varianto pojdi prej, ker če odideš konec novembra boš nabasal ravno na deževno obdobje, ki pa tam baje ni fajn, ker je taka vlaga v zraku, da si skoz ves vlažn in se sploh ne posušiš-obleke mislm, da ne bo pomote :-).

Da še jaz kaj napišem, ko sem že (lani) bila tam. 🙂

Glede vize: jo dobiš na letališču. Mi smo jo (turistično vizo) dobili brez komplikacij za 3 mesece. Če želiš ostati dalj, moraš po treh mesecih zapustiti Madagaskar – poletiš na najbližnja otoka – Reunion ali Mauricius, ko se vrneš, pa lahko zopet ostaneš 3 mesece.

Vreme: jaz sem se vračala domov konec septembra in je bil zadnji teden (vsaj ob obali) prav vlažen (na jugu otoka je bilo pred tem 2 meseca lepo toplo vreme z dolgimi nočmi – temperature kot pri nas poleti). Na Visoki planoti pa je še po zimi dišalo – hladne noči (okoli 8˚C). 🙂

Letalske karte: pri STA sem ravno pred nekaj dnevi videla zelo ugodno ceno Lj. – Tana (pod 200.000sit). Mi smo dali okoli 270.000sit (z vsemi taksami vred).

Lonely Planet: je zelo koristna knjiga in podatki so! ažurni.

Na še kaka morebitna vprašanja z veseljem odgovorim…

Srečno!

Torej to ne drži da se viza dobi samo za en mesec. Skrbi naju, da prideva na Madagaskar in ne dobiva vize za 3 mesece, saj je tam vse bolj tako tako…

Pela, na e dnevniku si omenila nek slovarček od misionarja. Bi se ga dalo kako dobiti?

Avtor slovarčka je misionar Janko Slabe, ki sedaj deluje v Izlakah. Pri njemu se slovarček tudi dobi. Vsaka mu čast in zahvala za veliko delo!!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close