mačje posode v pomivalca
Bhhhhh
Jst sm zdejle mesc dva nazaj z macjo hrano hranil jeze na dvoriscu…
Nism mel posodice pa sem vzel tisti podstavek od roz.. Pol sem jim kar kroznik dal.
Nekako mi je bilo ogabno da to not nesem… Sicer nimam pomivalca ampak vseeno mi je bljak da bi z gobico pral ali pa v pomivalca dal ce bi ga imel…
Rokavice sem vzel pa na dvoriscu opral z vodo in z robcki prebrisal…
Ni sanse da bi pral skupaj z posodo s katere jem.
Ta je malo… ?
Prebivalka celja…
Pasje in macje posodice perem v pomivalcu na 70° skupaj z ostalo posodo.
Vcasih, ko ni bilo pomivalcev, smo jih prali z drugo gobico v kopalniskem umivalniku. Zdaj fliknem vse v pomivalca in stvar resena.
Na vikendu hranim okoliske macke in pse, tam to posodo se vedno pomijem z drugo gobico v kopalnici.
Te nase domace so pa itak toliko z nami, da smo ze vsi 100x prekuzeni.
Odejice za zivali pa perem posebej, zaradi dlak, ne zaradi kuznosti.
Lilu871, 05.12.2021 ob 10:33
Meni se malce gnusijo psi, ko vidim, da se valjajo po sedezni, kavču, jim dajo ljubčka, tacajo povsod. To se mi zdi zelo nehigiensko in ko vidiš pasje dlake, se mi kar obrne želodec.
So tudi hadisi za pse.
?????
Baaaaah…
Zadnjic sem bil tam na stefanovi… Pa pride en starejsi gospod iz bloka ven z dvema psoma.. Mislim da so bili hrti…
Pa jih je peljal tja v tist park…
Prvo kar je en pes naredil je da se je zacel valjat tam po travniku. Kot da bi se praskal… Drgnil se je po travi…
In to peljat gor v stanovanje… Pa a ste notmalni.
Ali pa ko spijo v postelji z lastnikom… Fju fju…
Pes je za zunaj bit. Ne pa da spi kjer ti spis. Fuj!
A to sebe spuscate na nivo psa pa s spi spite… Ali pa psa dvigujete na nivo cloveka….
Bolano.
Blaablaa, 05.12.2021 ob 10:39
So tudi hadisi za pse.
?????
Baaaaah…
Zadnjic sem bil tam na stefanovi… Pa pride en starejsi gospod iz bloka ven z dvema psoma.. Mislim da so bili hrti…
Pa jih je peljal tja v tist park…
Prvo kar je en pes naredil je da se je zacel valjat tam po travniku. Kot da bi se praskal… Drgnil se je po travi…
In to peljat gor v stanovanje… Pa a ste notmalni.
Ali pa ko spijo v postelji z lastnikom… Fju fju…
Pes je za zunaj bit. Ne pa da spi kjer ti spis. Fuj!
A to sebe spuscate na nivo psa pa s spi spite… Ali pa psa dvigujete na nivo cloveka….
Bolano.
Muslimani ne marate psov – za vas je to umazana žival – mačke so bolj OK, a ne? Zgodba pravi, da je preroku Mohamedu mala mucka zaspala na halji oz. na rokavu halje in da je ne bi zbudil, si je raje odrezal rokav od halje.?
mitinka, 05.12.2021 ob 09:38
Prijateljica vedno da posode od domačih ljubljenčkov v pomivalca oprat, jaz pa še vedno na roke po ta starem prekuhavam…. nekak ne morem dat zraven naše posode.
Verjetno imam samo en predsodek?
Jasno, da zravemn ne pereš človeške posode – daš na polovično polnjenje pa samo to zalaufaš. Saj se presterilizira na 70+ stopinjah – tako sklede, kot notranjost stroja.
Jaz sem tako tudi WC desko ( tista višjega cenovnega razreda, ki stane cca. 250 EUR); sicer nikoli ni bila tako usrana, sproti lepo čiščeno, ampak vsaketoliko je treba to na temperaturi mal obdelat. Saj prej jo prešpricaš in spereš z razmaščevalcem, pa razkužilom, pol pa daš za pol ure v pomivalca – tako lepa bela barva spet. Skupaj s pasjimi skledami. Potem stroj zalaufam na prazno na najvišjo temperaturo, predno dam spet človeško posodo not. Vsi preživle, nobene vorize, prehladov, obolenj že cca 7 let sicer pri nas – tudi korona virus nam je še prihranjen.
saj vročina vse uniči, 05.12.2021 ob 11:17
Jasno, da zravemn ne pereš človeške posode – daš na polovično polnjenje pa samo to zalaufaš. Saj se presterilizira na 70+ stopinjah – tako sklede, kot notranjost stroja.
Jaz sem tako tudi WC desko ( tista višjega cenovnega razreda, ki stane cca. 250 EUR); sicer nikoli ni bila tako usrana, sproti lepo čiščeno, ampak vsaketoliko je treba to na temperaturi mal obdelat. Saj prej jo prešpricaš in spereš z razmaščevalcem, pa razkužilom, pol pa daš za pol ure v pomivalca – tako lepa bela barva spet. Skupaj s pasjimi skledami. Potem stroj zalaufam na prazno na najvišjo temperaturo, predno dam spet človeško posodo not. Vsi preživle, nobene vorize, prehladov, obolenj že cca 7 let sicer pri nas – tudi korona virus nam je še prihranjen.
Pa dej kake ste ve to gospodinje? Rec da se zajebavas.
Blaablaa, 05.12.2021 ob 11:19
Pa dej kake ste ve to gospodinje? Rec da se zajebavas.
A ti misliš, da v gostilni v pomivalca, fliknejo samo krožnike, s katerega ti postrežejo 😛 Malo morginjo..
Gospodinja že 30 let – familija doma zelo malo bolna ( če smo imeli v 20ih letih morda 2x trebušni virus, koje razssajal v šoli , otroci nikoli zboleli), in kot napisano ne gripe, drugih vioroz zadnjih 7 let sploh ne. In ja, drugače imam doma kar kot laboratorij 🙂 Je pa res, da tudi v cajtu korone nismo polivali ne kljuk ne ničesar z razkužili . samo pridno umivali roke, pa pomivalc razkužuje na 70 stopinj. Aha, pa za telefone, ključe, kartice, ipd imamo še tole, razkuževalnik z UV svetlobo:
.https://gizzmo.si/uv-sterilizator-optishield-sanitizer-za-pametne-telefone-artikel-26352
Tole slednje pa v cajtu korone najbolj -telefon je najbolj bakterijsko usrana zadeva, prenašalec virusov sicer.
pa kaj potem, 05.12.2021 ob 13:18
daj teslo pobruhano – kje piše, da se gravža prat skupaj s človeško posodo pasje posode? Enako z enakim, potem stroj prazen prepran, pa potem človeška posoda not..T ako piše Znaš dojemljivo prebrati in razumeti prebrano, ali samo moralizirat u tri PeresneMarjetice?
za Bruh od Bruha… In ja, tudi jaz upam, da te ne poznam.
Šnelca_783, 05.12.2021 ob 13:47
Od psov, mack.
Vedno zunaj z zalivalnikom sprala ali zunaj pod vodo. Pa posebej z gobico in detergentom ter hladno vodo spet. Vse zunaj. Nic v hisi.
Pozimi(da mi niso roke zmrznile) pa sem kdaj napolnila 1.5l plastenko s toplo vodo in detergentom in polila po posodici, ter zunaj oprala naprej.
Kljub vsemu se mi zdi da je treba te posodice prekuhat, topla voda se mi zdi premalo. Sploh pa za posodice, ki so zunaj in so dostopne tudi drugim živalim….
Je pa res verjetno predsodek, ker mačka pride tudi v stanovanje, kjer dobi za jest. In z mano leži na kavču….
rok-1, 05.12.2021 ob 13:32
Predsodek verjetno.
Če lahko živiš skupaj z živaljo… v čemu je potem finta, da ne moreš tudi posode oprati skupaj?
Zato ker pa ne jemo iz njihovih posod 🙂
dobra parodija, za lažjo predstavo:
.https://www.youtube.com/watch?v=DQOPssxMDnE
mitinka, 05.12.2021 ob 15:48
Kljub vsemu se mi zdi da je treba te posodice prekuhat, topla voda se mi zdi premalo. Sploh pa za posodice, ki so zunaj in so dostopne tudi drugim živalim….
Je pa res verjetno predsodek, ker mačka pride tudi v stanovanje, kjer dobi za jest. In z mano leži na kavču….
Ne. Nasim se da za jest. Ko pojejo takoj oprat, posodo prekucnit oz jo spravit na policko. Ne puscamo hrane, nase zivalce takoj pojejo.
Edino muciji imajo briketke, te odvecne pa jezek pohrusta.
Druge zivali ne hodijo. Pa tudi so kulturne sorte zgleda in site doma.
Edino je en muc ki uletava notri na sedezno. Jaz tko enkrat brisem v dnevni prah po vrhu omar, pa grem iz stopnick dol, macek se je ulegel na sedezno in frajer razkomotil ter me gleda kako brisem prah. Sem imela odprta balkonska vrata in je smuknil notri. Navajen je pri sosedi na kavcu spat, tokrat je falil stanovanje. Dobro da sem ga zagledala ko sem prisla z vrha omare dol na tla. Drugace sem se ga ustrasila na kavcu.
Pol mi je se nekajkrat prisel v dnevno in se parkiral pred tv.
Od takrat je dobil ime Agent. Pa tudi hodi kot en agent, ne samo da vohuni po kavcih.?
O fuj no.
Nevem, štekam da ljudje živijo v popolnem sožitju s svojimi ljubljenčki. Jaz ne maram psov v hiši, mačk tudi ne in mi je to bljak.
Poznam gospo ki mačkam pobriše posodo s kuhinjko krpo. Pri njej nikoli ne sprejem nič za piti ali jesti, mi ni. Rada pridem malo do nje, na klepet. Se mi pa gnusi posoda. Ampak ni to bistvo obiska.
jemo iz vsak svoje sklede, 05.12.2021 ob 15:59
Zato ker pa ne jemo iz njihovih posod 🙂
dobra parodija, za lažjo predstavo:
.https://www.youtube.com/watch?v=DQOPssxMDnE
Ne jemo iz njihovih posod… hec je hec – ampak kaj pa živalsko oblizovanje rok, obrazov, deljenje poljubčkov, dihanje v bližini, ipd… Misliš da to ne prenaša istih stvari, ki jih lahko dobiš z njihovih posod?
Forum je zaprt za komentiranje.