Mačja hiša – ne tratite energije
Sej kokodajsajo kokoske, to je pa tud vse.
Kokodajsale so ze pri Cadonic Spelicevi ampak samo kokodajsale. Naredile nic
Kokodajsale so tudi pri zavetiscu perun….
Kokokoko pipipipiii leta in leta.
Nic od njih , debeloritih kokosi z zafrustriranimi peseti . Polhna usta o vsem, kinoloske strokovnjakinje geneticarke, behejvioristke, tezke naravovarstvenice. V virtuali. 😄
V reali se pa pokakajo.
Kdor hoce kaksno zival posvojit, naj se najprej pozanima s kom ima opravka.
So se drugi. Ki imajo poslihtano v glavi in v reali.
Nenazadnje , boljs iti macka posvojit na neko kmetijo, ga peljat k veterinarju porihtat , kot pa se zaplest z njimi. Po njihovih merilih mores pol bajte v macjak predelat da ustrezas standardom. In ce zvejo da macek ki si ga posvojil slucajno skace po terasi in za tabo po vrtu, te prbijejo na kriz. Nesposobnega skrbnika, neprimernega
Sej kokodajsajo kokoske, to je pa tud vse.
Kokodajsale so ze pri Cadonic Spelicevi ampak samo kokodajsale. Naredile nic
Kokodajsale so tudi pri zavetiscu perun….
Kokokoko pipipipiii leta in leta.
Nic od njih , debeloritih kokosi z zafrustriranimi peseti . Polhna usta o vsem, kinoloske strokovnjakinje geneticarke, behejvioristke, tezke naravovarstvenice. V virtuali. 😄
V reali se pa pokakajo.
Kdor hoce kaksno zival posvojit, naj se najprej pozanima s kom ima opravka.
So se drugi. Ki imajo poslihtano v glavi in v reali.
Nenazadnje , boljs iti macka posvojit na neko kmetijo, ga peljat k veterinarju porihtat , kot pa se zaplest z njimi. Po njihovih merilih mores pol bajte v macjak predelat da ustrezas standardom. In ce zvejo da macek ki si ga posvojil slucajno skace po terasi in za tabo po vrtu, te prbijejo na kriz. Nesposobnega skrbnika, neprimernega
[/quote]
Zavetišče Perun – praviš, da se ni nič naredilo? Ja, res je, dolgo je trajalo, ker so župani in elita držali z direktorjem, ker je pač del elite na gorenjskem.
Ampak naredilo se je ogromno, dosegli smo z vsemi prijavami, da je zavetišče KONČNO ZAPRTO od 01.10.2020!!!
Zaradi skakanja malo po vrtu (pa malo še kje) NASTAJA problematika mačk in psov. Če bi ljudje imeli svoje živali ves čas pod nadzorom, zavetišč sploh ne bi potrebovali! Se vidi, da nimate pojma o vzrokih in posledicah težav z zapuščenimi živalmi.
Srce za bule ilegalno uvaža pse iz drugih držav. Ilegalno? Ti to ne pove dosti? Sicer tole je entuzijazem (ki se meni očita), ki gre čez meje dovoljenega. Nekateri prostovoljci pri njih delajo v redu in v okvirjih dovoljenega. Simon pa je zgodba za sebe. So zgodbe, ko ga lahko pohvalimo, so pa zgodbe ali obračuni, ko si vsak misli svoje.
Lajka se trudi z ozaveščanjem. Jurasova ni predsednica niti ne neka šefica tega društva, za kar jo zmotno imajo. Se pa ogromno poteguje. Lajka poskuša pomagati, vendar so to prostovoljci. Nimajo nobenih pristojnosti. Če jim boste zaupali ali ne, se morate sami odločiti.
Najpogosteje je na tapeti, ko opozarja na ilegalno uvažanje psov in problema, ki se s tem dela. Pravzaprav več problemov.
Ko se sklofajo, vsak svoje drustvo ustanovi. 😁 potem se pa medseboj kolejo ko piranhe.
Folka ki donira od 1 dneva je cedalje manj odkar , se ve da za vsako najdeno zival obcina placa do 1 meseca. In ustrahovanje z evtanazijo ne gre vec skoz.
Supervizor 😉
Samooklicani strokovnjaki spregledani, linkanje in copypastanje clankov tud ne pali vec. Posamezno esejsko odgovarjanje , pa samo se na monu pali😁
…..pazi zdej piranje 🤠
[/quote]
Perun je zaprt. Tam so živali uspavali po 1 mesecu. Donacije se prosijo za živali, ki ostajajo v zavetišču po 1 mesecu bivanja. Teh je ogromno. Na nekaterih straneh celo piše, kako dolgo so v zavetišču. Kdo naj to plača? Zavetišče? Sili te nihče ne. Jaz še v življenju nisem donirala denarja, ker ves denar porabim za najdenčke, ki jih imam sama v oskrbi. Pa se nisem še nikomur zamerila.
Da se nekatere osebe ne marajo, je jasno, to je med ljudmi vseh fohov enako. Da pa vsak svoje društvo ustanavlja – si siguren? Kar nekaj glasnih je bilo celo pozvanih, da naj odprejo svoje zavetišče (ni enako društvo), pa do sedaj nihče od teh še ni odprl zavetišča. Zanimivo, kajne?
Med zavetišči in društvi so razlike. Kaj je eno in kaj drugo si pa preberite na internetu. Potem pa lahko narpej debatirava.
Žaliti pa tako ni treba. Sicer sem sama dostikrat ostra in huda, res je se strinjam s tabo, da mora gospa prenesti tudi kakšno zavrnitev, pa čeprav s pomanjkljivo razlago zakaj. Nihče ne pravi, da ne zna skrbeti za mačke, ampak če sem prav razumela primer, gre za mačka, ki ne moreta sobivati z drugimi živali, ki jih gospa že ima. Pa čeprav bi verjetno lepo poskrbela zanje.
😄😄….
Nope !
Nikoli imela legla. Rodovnisko psico sterilizirala navkljub protestu vzreditelja . 😉
Ring a bell !?
In p.s. nikoli javno zapenjala in prala zehte po virtuali… povedala samo enkrat ” report , over and out z dokazi ” pa na nekem srecanju se parim v ksiht .
[/quote]
Pisanje je bilo tako podobno in stilsko enako. Se opravičujem, če sem vas zamenjala. Mene pa zanima, s kakšnimi dokazi? Ker če se zagovarja na to, da kakšno zavetišče (pa sploh mi ni pomembno, za katero gre) služi in dela za zaslužek, me to vsekakor zanima. Prijavljala zaradi nepravilnosti sem tudi že sama. Je pa res, da določenim osebam lahko poveš, kaj misliš in se pogovoriš, pa bodo to upoštevale. Seveda ne na način, da oni delajo vse narobe, ti si pa sam(a) svetnik. So pa seveda zavetišča, ki si ne dajo nič dopvoedat. Perun je bil primer zavetišča, ki je res gledal samo na to, da ne gre v minus in da nima več dela, torej po liniji manjšega upora. Na srečo je zavetišče zaprlo vrata 01.10.2020. Zonzani je bil v času prejšnejga direktorja odlično zavetišče, dokler ni prevzela naslednica. Mislim, da žena, ampak nisem prepričana v ta podatek. Takrat so se začele težave in prijave. V zadnjem času se je stanje izboljšalo. Obalno zavetišče je bilo katastrofa. Na srečo so ga v maju 2015 prevzeli drugi organi, mislim da Marjetica Koper – komunalno podjetje. Lansko leto (ali pa je že morda predlansko) je Popovič izgubil na volitvah, novemu predsedniku se je njegova znanka že štulila zraven (Bogatajeva), ki je vodila zavetišče v času, ko so se resni prekrški dogajali pred letom 2015.
Za vse, ki jih zanima, te podatke z malo brskanja najdete na internetu.
Vedno se dogajajo nepravilnosti. Podjetja in ustanove so kot organizmi, se spreminjajo. Če gre na slabše je prav, da se opozori, tudi ukrepa po potrebi. So primeri na katerih se učimo, kaj ni bilo prav. Ampak vedno je pa nujno gledati tudi celotno sliko. Celotno delovanje naprimer Horjula je kljub kakšnim nepravilnostim zelo boljše v delovanju v primerjavi s Perunom. Popolnosti pa ni, so nihanja.
Perun je zaprt. Tam so živali uspavali po 1 mesecu. Donacije se prosijo za živali, ki ostajajo v zavetišču po 1 mesecu bivanja. Teh je ogromno. Na nekaterih straneh celo piše, kako dolgo so v zavetišču. Kdo naj to plača? Zavetišče? Sili te nihče ne. Jaz še v življenju nisem donirala denarja, ker ves denar porabim za najdenčke, ki jih imam sama v oskrbi. Pa se nisem še nikomur zamerila.
Da se nekatere osebe ne marajo, je jasno, to je med ljudmi vseh fohov enako. Da pa vsak svoje društvo ustanavlja – si siguren? Kar nekaj glasnih je bilo celo pozvanih, da naj odprejo svoje zavetišče (ni enako društvo), pa do sedaj nihče od teh še ni odprl zavetišča. Zanimivo, kajne?
Med zavetišči in društvi so razlike. Kaj je eno in kaj drugo si pa preberite na internetu. Potem pa lahko narpej debatirava.
[/quote]
Dej ne nabijej !!! vsi vemo kaj se je dogajalo . Macke/pse vse bolane tenstalo po 1 mesec zato da so lahko izdajali racune obcinam. Itak se je v naprej vedlo , da se ne bo zlizalo..potem pa na infuzije pa donacije in licitacije…..mrs!
Zavetisce ni happy place, treba je delat z glavo. To da tenstas zival na infuzijah za katero ves da nima sans prezivetja je pa sadizem . Oz materialisticni sadizem.
Njihove excentricne zahteve, za nove lastnike so bile vsepovsod objavljene , velikrat nobene veze z dobrobitjo zivali . Eni od njih se je koorac dvignu … zaradi !?! .
In nenajavljene obiske po domovih , ne zanikaj da jih ni bilo
potem pa krdelno sikaniranje ker je macek na terasi zunaj na lezalki spal .
In ja, resevanje mackov in nalaganje v bokse v stuke po kopalnicah. To ti je resevanje!
Za unga se pa tud ve kje je dobil idejo o uvazanju cuckov z balkana. To je kar lepo na zeljniku zivaloljubk zraslo. Taprve so zacele z uvozom iz Sarajeva, zhebale so se pa takrat ko so zacele ze kastrirane in strerilizirane pse ponovno ” porihtavat” …
Ne rabis nic olepsavat in opravicevat . Vsi nismo po zup prplaval.
Kar se pa Pirca tice ce bi se spravle k delu kot se zagre ne bi rable 20 let.
Imam mucka posvojenega iz MAcje hiše, niso nič pogojevali, takoj smo se zmenili. Moj maček gre ven, na travo, ampak na povodcu, ker maček ni navajen zunanjega bivanja, ampak ko si zaželi iti malo na sonček, mu ustrezem, pa se mal travo poje zunaj
Mucka sem takoj dobila, če ga ne bi, pa nič hudega, ne vem zakaj tako pljuvanje čez njih ko mačka ne dobite. Imajo vso pravico imeti svoje standarde in prav je tako .
Mačk je preveč, dobite jih kjerkoli. Torej, q boste nehali ali bo spet en užaljen ego napisal svojo zgodbo, kako so grdi ker jim niso dali mucka.
Anonimno 7243, 21.03.2024 ob 12:04
Se strinjam s tabo. Vodilnim v MAČJI HIŠI se ne sanja o potrebah mačk. Mačko lahko posvoji le nekdo, ki živi v bloku in še ta mora imeti balkon z mrežo povsem zaprt. Na koknih pa železne rešetke.. Groza?
Smo hoteli iz mačje hiše posvojiti dve mucki 10 let nazaj.Bilo je toliko zasliševanje o vsem.Ok to me še ni toliko zmotilo.Muci,ki smo ju hoteli sta že dobili dom.Smo izbrali drugi dve.Seveda sem vprašala kje se nahajata,da ne bi po eno hodili v Koper po drugo pa na drug konec Slovenije.Mi je rekla vas pa sam zanima iz kje so mucki.Tu sem končala kumunikacijo.Smo šli v zavetišče posvojili dva mačja srčka in sta še danes z nami.Kmalu bosta dopolnila 10 let
Moja kolegica ima posvojene vse muce od njih. Ima jih notri, ne spušča ven razen na povodcu, je skrbna in takoj dobi mačka od njih. Plačilo 50 EUR ,p a je macek sterilizan ali kadtirran, dvakrat cepljen, pregled in popolnoma zdrav in socializiran. Kaj bi vi radi? Če želite mačka za ven, posvojitev revcka ki ga najdete na cesti. Polno jih je, pa vsi se jih izogibajo, ker ni pasemski .
Ne lagati prosim. Še kako vejo vse o mačkah, poveš kaj želiš in takega ti predlagajo. Oni so zdaleč nad zavetišči. Meni so oni zelo v redu. Če vam niso dali mačk, je nekje razlog. verjetno bi ga ven spuščali. Oni dajo mačke za oddajo za notri ali pa v zagrajen macjak. Ne bodo pa dali ljudem ki mačke puščajo ven. Niti ne bodo dali ljudem ki jim ni mar za macke. Zunaj maček preživi povprečno 2 leti, notri pa 15-20 let. Je razlika.
Anonimno 1358, 01.09.2025 ob 12:00
Klical v zavetisce ljubljana, da zaradi bolezni v druzini oddajamo macka, ce lahko nekako pomagajo, pravijo da so polni, edino ce plačamo 300 evrov ga lahko vzamejo, cisti biznis.
Od nekdaj je oddaja lastniške živali v katerokoli zavetišče plačljiva. Občine za njih ne krijejo stroškov. Saj pa si lastnik, valjda je žival tvoja odgovornost in strošek. Zavetišča v prvi vrsti niso namenjena lastniškim živalim, ki se jih lastniki naveličate ali najdete 1001 razlog, zakaj bi se je radi znebili.
Tudi jaz sem v Gmajnicah hotela posvojit, sicer psa. Vprasalnik je daljsi “vojna in mir”, ker sem oznacila, da imam macko, sem odpadla. Ko sem klicala kaj se dogaja, so mi povedali, da zaradi macke in sem rekla ja in? A se nobenga psa nisem navadla na macke? Poleg tega je zunaj. Potem pa-aja…ja klinc te gleda, jaz tok lepga psa se v lajfu nisem vidla, pa mi ga oddajo pred nosom. Ampak ok, gremo dalje. Potem sem si druge izbrala, pa enkrat je bla ena breja in ko je bila za oddajo, me niso klicali. Potem sem sla v Trebnje in psa odpeljala in hvalezna sem, da se je tako izteklo, ker sem dobila tocno takega psa kot sem si ga vedno zelela. Itak pa je treba posvajat iz zavetisc,,ki so oznacena za slaba. Gmajnice imajo hotel, psi imajo prostovoljce, ki jih sprehajajo in jim ni nic hudega tam
Forum je zaprt za komentiranje.