Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mačja hiša – ne tratite energije

Mačja hiša – ne tratite energije

Imam mucka od njih. En muc od njih je pa umrl, rak . Super so za moje pojme. Imajo res zdrave in socializirane muce. Kolegica je v najemu in je tudi hotela od njih mucko. In ni prišla dlje kot do vprašalnika. Ni hotela zagraditi balkona, ni vedela, kam z mačkom med dopustom, ni vedela, kaj bo z selitvijo v novo najemniško stanovanje … In ji ga niso dali. Potem je mačka dobila drugje. Saj mačk je polno. Ne razumem kaj ste tako občutljivi. Vzemite pa muca drugje. Oni imajo stroge kriterije, pa dam jim čisto prav. Ljudje so taki egoisti postali, posvajajo s figo v žepu.

jaz sem bil enkrat na obisku v Gmajnicah
prijazna gospa, pa mačja sorta tud

to besedilo sem spremenil kot da pišem moški in objavil na fb od mačje hiše

mačja hiša se je odzvala tako, da je besedilo zbrisala in napisala:

“kot prvo smo vas blokirali, da ne morete več pisati na našo stran. kot drugo pa naša telefonistka ne bi nikoli rekla kaj takega….”

mislim da odnos mačje hiše na fb pove vse
[/quote]

To imajo v krvi. Tudi mene so blokirali. Tako najlažje rešujejo probleme. Pa sem velika ljubiteljica mačk in vseh ostalih živali, ogromno sem jih že rešila ampak nisem pa slepo z njimi tulila v isti rog in sem tudi povedala, če mi kaj ni bilo všeč. Kritike pač ne prenesejo. Ah ja, mačja hiša – resnica je…. daleč od ljubiteljstva mačk….

glede Mačje hiše imam občutek, da se jim gre samo za denar in da iščejo na fb naivneže, ki bi donirali denar

Mačja hiša prepozna takšne, ki niso resni?’ Daj, lepo te prosim no. Mene so brutalno zavrnili, pa bi mačka pri meni živela kot kraljica.

Ne laži, imam mucko od Mačje hiše, katera ima dogovor, da gre lahko ven, dam jo na povodec pa greva okoli. Potem po 10 min jo dam pa notri, ker ima dosti zunanje svobode. Oni ne pristanejo na to, da se mačke spušča brez nadzora. Razumeš!!! Samo to želijo. Pustite jih že na miru, babe zlobne. Matr ste užaljene kokoši jedne, pa vzemite mačka drugje.

Tu ena in ista oseba pljuva , ta ki je užaljena, ker mucka ni dobila. Razvidno iz letala.

navedi tip letala

kje pa je zavetisce macje hise, kjer so macke po kletkah?

Pozdravljeni,
ja res, da njihov odnos ni na mestu. Želela sem posvojiti mucka, ob ogledu slik in razmisleku sem poslala prošnjo za posvojitev para. Mislila sem da bodo zelo veseli če bodo oddali oba, izpolnjujem vse pogoje, ki jih zahtevajo in brez težav smo jih tudi do sedaj upoštevali, ker smo imeli muca iz zavetišča-kar pomeni brez izhodov iz hiše. Od Mačje hiše in gospe smo dobili le povratno elektronsko sporočilo, da so ugotovili da nismo primerni za posvojitev. Ko sem želela preveriti zakaj ne, ker res lahko muci nudimo vse in so do sedaj vse bile naš družinski član je gospa dejala da se je ona tako pač odločila in da se nima časa pogovarjati po telefonu, ker ima preveč dela. Hkrati je omenila da je za omenjeni par kar nekaj povpraševanja v zadnjih dneh. Zato še toliko bolj ne razumem zakaj jih potem objavljajo na spletni strani in fb-ju če jih nima namena oddati v posvojitev. To mi pa res ni jasno? Skratka res čuden nepričakovano negativen odnos do posvojiteljev.

Mačke niso kot avtomobili ali hiše, da se oglase za posvojitev umakne takoj, ko se najde potencialni posvojitelj.

Lepo, da posvajate mačke in da skrbite za njihovo dobrobit bolje kot povprečen mačji lastnik.

Res je, določene osebe odločajo o tem, komu bo maček šel. Glede na opis si mislim, za katera dva mačk a gre. Če gre za njiju, potem je res, da je veliko povpraševanja. Zato se skrbnica, ki ju pozna in ki opravlja razgovore z možnimi posvojitelji, ne pregovarja z vsakim, ker sicer ne bi imela časa za oskrbo mačk.
Če ste dobili odgovor, da niste primerni, potem očitno je bil razlog, da nekaj ne štima. Razglabljat zakaj, pa tudi nimamo vedno časa, ko dajemo živali v posvojitve.

Očitno ste vzeli preveč osebno. Mislite, da nasploh niste primerni za mačke, ker so vas zavrnili? Pogosto namreč ljudje vzamejo vsako negativen odgovor kot osebni napad. Če ste posvojili muco, potem imate očitno že nekaj živali ali pa vsaj eno? Za dotični parček se išče dom, kjer ni drugih živali. Ker združitev ni možna. Pa čeprav imate muce notri, jih ne spuščate brez nadzora, imate dovolj možnosti za plačilo stroškov in veterinarja. To žal še zdaleč ni vse.

Če muci še nista posvojeni, bo oglas zanju ostal do dokončne posvojitve. To pa lahko traja.

Malo manj jemlite zadeve osebno in ne pričakujte, da se bo vsak skrbnik ukvarjal z vami osebno, sploh če jeprošnjo za posvojtiev zavrnil. Ker se ta čas porabi za oskrbo živali.

Mačke niso kot avtomobili ali hiše, da se oglase za posvojitev umakne takoj, ko se najde potencialni posvojitelj.

Lepo, da posvajate mačke in da skrbite za njihovo dobrobit bolje kot povprečen mačji lastnik.

Res je, določene osebe odločajo o tem, komu bo maček šel. Glede na opis si mislim, za katera dva mačk a gre. Če gre za njiju, potem je res, da je veliko povpraševanja. Zato se skrbnica, ki ju pozna in ki opravlja razgovore z možnimi posvojitelji, ne pregovarja z vsakim, ker sicer ne bi imela časa za oskrbo mačk.
Če ste dobili odgovor, da niste primerni, potem očitno je bil razlog, da nekaj ne štima. Razglabljat zakaj, pa tudi nimamo vedno časa, ko dajemo živali v posvojitve.

Očitno ste vzeli preveč osebno. Mislite, da nasploh niste primerni za mačke, ker so vas zavrnili? Pogosto namreč ljudje vzamejo vsako negativen odgovor kot osebni napad. Če ste posvojili muco, potem imate očitno že nekaj živali ali pa vsaj eno? Za dotični parček se išče dom, kjer ni drugih živali. Ker združitev ni možna. Pa čeprav imate muce notri, jih ne spuščate brez nadzora, imate dovolj možnosti za plačilo stroškov in veterinarja. To žal še zdaleč ni vse.

Če muci še nista posvojeni, bo oglas zanju ostal do dokončne posvojitve. To pa lahko traja.

Malo manj jemlite zadeve osebno in ne pričakujte, da se bo vsak skrbnik ukvarjal z vami osebno, sploh če jeprošnjo za posvojtiev zavrnil. Ker se ta čas porabi za oskrbo živali.
[/quote]

Draga uporabnica pasja prehrana. Glede na tvoj intuzijazem in tudi ves nacin osvescanja o vsem pasjem, predvidevam da si rosno mlada. In se nisi odlozila roznatih ocal .
Nekateri smo malo starejsi 😉, in pred 15 leti ali vec v casu pred FB so cveteli” pasje- macji forumi” takrat se je nekako zacelo pristopat k problematiki zavrzenih zivali. Takrat so nastajali ” horjuli” in ” macje hise” . Razvijale so se debate o problematiki predvsem pa o akterjih.( se dandanes isti)
In ravno za slednje , se je izkazalo da ni vse ” tako kot bi moralo biti” 😉
“Resevanje dreves, ali resevanje gozda”
Rdeca nit debate. Je bila takrat na enem od forumov( zelo zanimivo branje pogleda na celotno zadevo mh vs ostalo )
Zanimivo po mnogih letih je pa.
Pasja problematika po vseh teh letih.
In pa macja problematika po vseh teh letih.
Kdo poka po sivih !?
Ali se gres zavetisce ali pa zbirateljstvo je bistvena razlika.

Draga uporabnica pasja prehrana. Glede na tvoj intuzijazem in tudi ves nacin osvescanja o vsem pasjem, predvidevam da si rosno mlada. In se nisi odlozila roznatih ocal .
Nekateri smo malo starejsi 😉, in pred 15 leti ali vec v casu pred FB so cveteli” pasje- macji forumi” takrat se je nekako zacelo pristopat k problematiki zavrzenih zivali. Takrat so nastajali ” horjuli” in ” macje hise” . Razvijale so se debate o problematiki predvsem pa o akterjih.( se dandanes isti)
In ravno za slednje , se je izkazalo da ni vse ” tako kot bi moralo biti” 😉
“Resevanje dreves, ali resevanje gozda”
Rdeca nit debate. Je bila takrat na enem od forumov( zelo zanimivo branje pogleda na celotno zadevo mh vs ostalo )
Zanimivo po mnogih letih je pa.
Pasja problematika po vseh teh letih.
In pa macja problematika po vseh teh letih.
Kdo poka po sivih !?
Ali se gres zavetisce ali pa zbirateljstvo je bistvena razlika.
[/quote]

Hvala za kompliment. Zgodbe poznam, brez skrbi. Na forumih se beremo in sodelujem že praktično od začetka. Čeprav mene vmes ni bilo na slovenskih, ampak kljub temu sledim starim. Delam z živalmi 30+ let, tudi reševanje, začasništvo itd.

Mačja hiša je res bila najprej prostovoljno društvo, kasneje pa mačje zavetišče. Zakonodaja na področju zavetišč mi je zelo dobro znana oz. vem, kje iskati podatke. Zbirateljstvo tudi vem kaj je, in se recimo ene take zgodbe, kot je bila Milena Močivnik še predobro spomnim, saj sem bila eden od akterjev, ki so avstrijske (oni pa nemške) aktiviste vpoklicali v reševanje situacije.

Vem točno, kaj dela Horjul, kaj Mačja hiša, in kaj druga zavetišča. Jih spremljam in sodelujem. Zato tudi lahko povem, kaj se zadaj takih “razočaranih” zgodb skriva. Pa tudi tabor, ki poskuša prostovoljce zradirati, poznam še predobro. Tudi z njimi sem sodelovala, v dobrobit živali.

Samo prosim ne reči, da si ti Bogatajeva Andreja, s forumskim nickom Sleepy?

Pasja in mačja problematika sta kot sta. Nekje smo dobro napredovali, nekje je pa še vedno težava.

Ampak to nima z zavetišči nobenega problema. Problem so ljudje, ki si ničesar ne dajo dopovedati in delajo z živalmi kot svinje z mehom. Ljudje so krivi, da imamo sploh to problematiko. Pa dodatno še tisti, ki ilegalno uvažajo živali. In taki ljudje delajo dodatno problematiko.

Pustite mačjo hišo na miru, če niste mačka dobili, ga boste pa drugje. Imajo svoje kriterije in prav jim dam, še tako se lahko izkažejo posvojitelji drugače kot ob predstavitvi.
Meni so v redu, od njih imam 2 mucka, najdenčke so mi zelo ugodno uredili v njihovi veterini, z moje strani samo pohvale.
Veliko dobrega so naredili , je pa sigurno da vsem ne bodo všeč. Ne vem pa zakaj ste tako užaljeni če ne dobite mačka in potem to gonite in gonite. Ok, ne dobiš mačka, prav, ga boš pa drugje. Ali pa bo do vas prišel nek brezdomni revež. Pustite jih, dosti je negativizma že tako, kot da ne znamo reči dobre besede za nikogar. Pravite da imajo zahtevne pogoje? A veste da so meni dali mucko za notranje zunanje bivanje. Ampak jaz mucke ne pustim zunaj brez nadzora, je ob meni, ali na povodcu, čeprav imamo ograjo in ne more uiti. Zame je to isto kot otrok, tudi za otroka gledaš, da je varen.

Hvala za kompliment. Zgodbe poznam, brez skrbi. Na forumih se beremo in sodelujem že praktično od začetka. Čeprav mene vmes ni bilo na slovenskih, ampak kljub temu sledim starim. Delam z živalmi 30+ let, tudi reševanje, začasništvo itd.

Mačja hiša je res bila najprej prostovoljno društvo, kasneje pa mačje zavetišče. Zakonodaja na področju zavetišč mi je zelo dobro znana oz. vem, kje iskati podatke. Zbirateljstvo tudi vem kaj je, in se recimo ene take zgodbe, kot je bila Milena Močivnik še predobro spomnim, saj sem bila eden od akterjev, ki so avstrijske (oni pa nemške) aktiviste vpoklicali v reševanje situacije.

Vem točno, kaj dela Horjul, kaj Mačja hiša, in kaj druga zavetišča. Jih spremljam in sodelujem. Zato tudi lahko povem, kaj se zadaj takih “razočaranih” zgodb skriva. Pa tudi tabor, ki poskuša prostovoljce zradirati, poznam še predobro. Tudi z njimi sem sodelovala, v dobrobit živali.

Samo prosim ne reči, da si ti Bogatajeva Andreja, s forumskim nickom Sleepy?
[/quote]

Ne nisem. Se je pa spomnim.
Jaz sem ena izmed tistih, ki se je distancirala . Ko je ugotovila kaj se dogaja.
Ko zavetisce ni bilo vec z namenom pomagati temvec sluziti. In ko so se zacele kregarije med ” samskimi babami”
Jaz, in se mnogi drugi …
Takrat so zamrle vse lustne teme bokserasov, dalmatincov,setrov, itd.
In je bila glavna sekcija samo se horjul in mh .
Pa smi se preselili na drug forum, in so prisle se tja srat.
Mislim pa da si celo ti nekje na tem forumu napisala da si zgolj ti se ostala vse ostale da so bile pregnane. Ce je to ta ista drhal, je kar prav .

Ne nisem. Se je pa spomnim.
Jaz sem ena izmed tistih, ki se je distancirala . Ko je ugotovila kaj se dogaja.
Ko zavetisce ni bilo vec z namenom pomagati temvec sluziti. In ko so se zacele kregarije med ” samskimi babami”
Jaz, in se mnogi drugi …
Takrat so zamrle vse lustne teme bokserasov, dalmatincov,setrov, itd.
In je bila glavna sekcija samo se horjul in mh .
Pa smi se preselili na drug forum, in so prisle se tja srat.
Mislim pa da si celo ti nekje na tem forumu napisala da si zgolj ti se ostala vse ostale da so bile pregnane. Ce je to ta ista drhal, je kar prav .
[/quote]

Urška D.?

Urška D.?
[/quote]

Nope!

….niti ne vem kdo bi bila 🤔 ( jih se danes bolj po nick- u poznam )

Urška D.?
[/quote]

Tole po opisu sodeč bi lahko bila Nina. Tista, ki je z zlatim prenašalcem z displazijo C kolkov parila s forumašico in štepala nerodovniške mladiče. Baje samo eno leglo. Njeni mladiči in mladiči mladičev so bili najdeni v nekaterih slovenskih zavetiščih. Odprla je (z Urško menda) ja forum pesjanar.

Hudič je, ko nekdo misli, kako zavetišča služijo. Sploh določena. Potem si pa delajo utvare, kako bi naj zavetišča in mačje hiše delale. Saj so luštne ideje, ampak v realnosti jih ni možno izvesti. Ko so pa dobile pod nos, naj same ustvarijo svoje zavetišče pa guess what – do danes jih še ni nihče.

Tole po opisu sodeč bi lahko bila Nina. Tista, ki je z zlatim prenašalcem z displazijo C kolkov parila s forumašico in štepala nerodovniške mladiče. Baje samo eno leglo. Njeni mladiči in mladiči mladičev so bili najdeni v nekaterih slovenskih zavetiščih. Odprla je (z Urško menda) ja forum pesjanar.

Hudič je, ko nekdo misli, kako zavetišča služijo. Sploh določena. Potem si pa delajo utvare, kako bi naj zavetišča in mačje hiše delale. Saj so luštne ideje, ampak v realnosti jih ni možno izvesti. Ko so pa dobile pod nos, naj same ustvarijo svoje zavetišče pa guess what – do danes jih še ni nihče.
[/quote]

😄😄….

Nope !
Nikoli imela legla. Rodovnisko psico sterilizirala navkljub protestu vzreditelja . 😉
Ring a bell !?

In p.s. nikoli javno zapenjala in prala zehte po virtuali… povedala samo enkrat ” report , over and out z dokazi ” pa na nekem srecanju se parim v ksiht .

a ste ve babetine sploh normalne?? se ne čudim da vam niso mačka dali prisežem, jaz vam še komarja ne bi! napišejo ji da ni primerna za posvojitev in jim teži in zaslišuje zakaj čuj?!? ker si prfakjena eto zakaj! in očitno toliko, da so po treh minutah pogovora to opazili torej orto opalena!! potem pa še zasliševanje delavke ni dovolj, poišče še temo o mačji hiši tle gor in travmira ker jo niso izbrali. BOLAN UM do daske!! to nastane iz otroka ki mu starši v življenju niso rekli ne. navaden zmazek od človeka, ki je nesposoben sprejet da nečesa ne more kupit za denar! pojdi se zdravit in to čimprej!!
pa tudi ne čudim se da vse zjokcane ego prizadete papke blokirajo ba facebooku. jaz bi vas tudi. kdo bo poslušal vaše bolne umotvore ker vam niso ugodili in vas izbrali?!? s tem ke potrjujete da so storili pravilno! ne me hebat alo mačk zunaj ko dreka one pa travmirajo ker ne morejo dobit tisto ki so si zapičile v glavo. nekatere stvari se ne dajo kupit ali izsilit pichke glupe!! zadnji čas da vas je doletelo malo realnosti!

👍 ….umobolnica na kubik. In to iz obeh strani. NE mislit da so zivaliljubke kaj boljse. Se zapodijo kot krdelo steklih psov. To prav cakajo na tak primer.

Kaj pa Jadranka Juras in Lajka? Kakšne izkušnje?

Srce za bulle in tisti s tetovažami?

Meni so pa v mačji hiši zakon. Resno mislim. Toliko kot so oni naredili za mačke v Sloveniji, sterilizacije imajo zdaleč najcenejše, pol cenejše od ostalih veterinarjev, zavetišče je tudi super. Oddajo dobrim ljudem in kaj je s tem narobe? Jaz sem našla eno mucko, ful lepo, jo dala sterilizirat in sem potem hotela oddati. Ma veste kakšne budale se javljajo? To bi folk mačko ven vrgel, sploh niso bili pripravljeni poslušati da je mačka res zunanja, a rabi privajanje na novo okolje, drugače se bo izgubila. Kaj, a sedaj jo bom pa vahtal? Obup. Tako da jih čisto razumem. Mi smo tudi mucko obdržali ker nismo našli primernega človeka. Ljudje so vedno bolj neodgovorni in s tem ko so zahtevni, si zmanjšajo možnost vračila mačk. Kar se pa tiče srce za bule, to je pa zame čista sekta, Simon , Maja, kar napišeš pa da jim ni pogodu, te ven vržejo iz njihove skupine. Pljuvajo čez vse ostale, oni so pa angelčki. Simon se osebno spravlja na ljudi, žali, zmerja, se čudim da ga noben ne toži. Pri nas je tako, bolj ko si konflikten, bolj se te bojijo. Oni so pa res adijo pamet. Mi je čudno da se ne spravite na srce za bule, ampak non stop ta mačja hiša v zobeh.

Ko se sklofajo, vsak svoje drustvo ustanovi. 😁 potem se pa medseboj kolejo ko piranhe.

Folka ki donira od 1 dneva je cedalje manj odkar , se ve da za vsako najdeno zival obcina placa do 1 meseca. In ustrahovanje z evtanazijo ne gre vec skoz.
Supervizor 😉

Samooklicani strokovnjaki spregledani, linkanje in copypastanje clankov tud ne pali vec. Posamezno esejsko odgovarjanje , pa samo se na monu pali😁

…..pazi zdej piranje 🤠

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close