Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mačja hiša – ne tratite energije

Mačja hiša – ne tratite energije

…ampak odrasli. Odrasli so tisti, ki si omislijo mačko (ali drugo žival), potem pa naenkrat postanejo alergični. Ali se preselijo. Ali dobijo dojenčka. Ali…

V svojem postu nisem navedla, da ima moj domači muc bolhe. No, mogoče ste iz Mačje hiše in dobro veste, kako in kaj. Imate svoje pogoje, ki so, kakršni so. Trudili smo se, da jih izpolnimo. In res je, domači muc je imel bolhe…Ker je tako prav in ker muca niti ne bi vzela preden se jih znebimo, sem vrat na nos zmetala cel kup denarja za razbolhanje, dezinfekcijo in še kaj. Prosila sem samo za teden ali dva, da zadevo rešimo. Poleg tega smo opravili tudi testiranja, za katera ste zahtevali potrdila. Med dogovarjanjem po mejlu sem vas jasno in glasno vprašala, če možnost, da dobim muca sploh obstaja. Pritrdili ste mi. Lahko bi povedali, da pač ne, ker za vas nismo dovolj dobri. Ker domači muc dobiva hrano iz Dm-ja. Ker domačega muca očitno mučimo, je lačen in pustimo, da je bolhast??’ Če ste se že oglasili, mi prosim navedite točen razlog, ki je pri vas prevagal, da nam muca niste dali? Nismo dovolj dobri za vas. Tako to je. Pa ne mi zdaj, da ne razumem. Seveda razumem. V vaših pogojih vas popolnoma podpiram (sem jih želela izpolniti), pomagali ste mi z nasveti,ok. Vse lepo in prav. Nas ne poznate in ne morete vedeti, kako bi se vašemu mucu godilo. Tudi razumem, ker obstajajo takšni in drugačni ljudje. Ne razumem pa vašega odnosa do nas, navadnih ljudi. Očitno nismo dovolj “high”, da bi vsaj rekli, da nam mačka ne daste. Pa pustimo vse skupaj. Pri nas bo dobil dom drug muc, ki ga bomo imeli ravno tako radi…pa še občutek bo boljši, da smo naredili nekaj dobrega. Lepo bodite![/quote]
Poleti so v MH javkali, kako nihče noče posvajati njihovih živali. Takrat sem že pisala o tem, da preveč potencirajo kvaliteto hrane. Izgleda, da se jih ni nič prijelo, še vedno vztrajajo, da moraš mačko hraniti z neko “kao top hrano”, sicer ti živali ne bodo oddali. Meni se zdi to malo trapasto, v živalski hrani je marsikaj, tudi tiste, ki so cenovno drage, niso imune na sestavine slabe kvalitete.
No, takrat se je tema sprevrgla v dokazovanje, zakaj mora biti mačka notranja žival, čeprav se s tem strinjam. O hrani nihče izmed te sekte ni bil pripravljen kaj preveč napisati – razen že zlajnane trditve, da kdor nima denarja, naj ne posvoji mačke, ker je potem, ko bo zbolela, ne bo hotel peljati k veterinarju. Skratka, kar neke iz nič privlečene obtožbe, kao da smo vsi, ki ne želimo denarja zapravljati za fancy mačjo hrano, že kar mučitelji, neprimerni lastniki, živali nam bodo odvzeli, … in v tem zblojenem stilu naprej. Šele kasneje sem slišala, da zna biti point v tem, da sami prodajajo mačjo hrano.
Avtorica, ni zime. Boš pa vzela mucko kje drugje.[/quote]

Ja, itak, da je fora v tem, da sami prodajajo. Če jih o tem konkretno povprašaš, ponavljajo eno in isto, brez argumentov. Pravijo, da je ta boljša hrana manj slana od teh poceni, pa sploh ni res. Sem šla prav probat, najmanj slana je mačja hrana iz mullerja, najcenejša. Ostale so tam-tam. Pa da so mesni ostanki notri. In zakaj konkretno naj bi bili ostanki bolj škodljivi od npr. finega mesa, zrezka? Ko maček poje miš, tudi poje celo. V bistvu je še pozitivno, da če se žival zakolje, da se porabi vse. Sem pretaknila cel internet in ni enega članka, ki bi dokazoval, da je več bolezni pri mačkah, ki so hranjene s “poceni” hrano.

No, potem si slabo preštudirala obolenja, povezana s hrano.
Sicer pa si preberi deklaracije, kaj katera hrana vsebuje, pa potem primerjaj.
p.s. Jaz sicer ne hranim z industrijsko pripravljeno hrano, da ne bo kdo v luft skakal.

Namreč “vse je res”.
Pri mačkah se pojavljajo enaka obolenja, ne glede na to, s kakšno hrano so hranjena. Nikjer ni študije, ki bi dokazovala, da lahko odpoved ledvic dobi samo mačka, ki je “supermarket” hrano, tista, ki pa je npr Arden Grange, pa ne more. Se sicer strinjam, da so hrane tipa Whiskas slabe kvalitete, ampak očitno spet ne tako slabe, ker ogromno ljudi to kupuje, pa najbrž ne pojedo sami. Veliko več bolezni hišnih ljubljenčkov izvira iz preveč hrane (in priboljškov), to pa ja.
Na deklaracijo pa ti danes vsak napiše, kar pač hoče. Pa korenje noter namelje, da je malo rdeče in eni psihirajo, da to je pa super hrana, ker se vidijo koščki mesa ali zelenjave… Ne bi se jaz na to zanašala.

No, vsak, ki se vsaj malo spozna na prehranske potrebe mačk, se bo prej izognil konzervam, ki vsebujejo kose zelenjave, kot ne.
Kar se tiče deklaracij, se iz njih da razbrat marsikaj. Je pa res, da moraš vedet, kaj pomeni xy{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mesa in kaj xy{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} produkta pri predelavi mesa, npr.
Itak pa meni ni bilo nikoli jasno, pa naj gre za manj ali za bolj kvalitetno hrano, zakaj plačevat take zneske za 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vode (če govorimo o konzervah).

Jaz sem bila zelo razocarana nad Macjo hiso,posebno pa nad njihovim odnosom do mene. Klicala sem jih ce imajo mogoce kaksno muco,ki bi se ujela z mojimi bivalnimi pogoji (imam se eno macko,ki je cez dan rada v naravi,drugace pa je notri),gospa pa mi je kar takoj nesramno zabrusila da naj kar pozabim in da naj sploh ne klicem nobenih zavetisc,da mi noben ne bo hotel dati macke,ker ze imam eno,ki hodi ven in da so v preteklosti ze imeli veliko izkusenj s takimi lastniki in ne vem kaj. Sploh nisem imela moznosti,da bi karkoli pojasnila ali povedala o sebi (kar navadno zahtevajo na posvojitvenih vprasalnikih),ampak me je takoj zatrla. Mislim hoces dobiti zival na pravi nacin,vsa zavetisca skos jokajo kako so prepolna,govorijo da posvajaj,ne kupuj,potem pa vse potencialne posvojitelje mecejo v isti kos (ker smo vsi enaki in pocnemo enake stvari al kako?). In tak odnos me je popolnoma odvrnil od njih in clovek se mal zamisli a bi se sploh sel zafrkavat s tem al raje dobi zival po kaksni drugi poti. Mislim res skoda za vse zavetiscne zivali!

zakaj se sekiraš? trenutno je mačk na pretek. takih malih naokoli odvrženih, pač jih boš nekaj časa na dudo gor spravljala. ali pa se zapelji do kakšne kmetije, pa vprašaj za kakšno, ki je odveč.

Smo se odločili,da bi imeli muco…na bolhi in letgo…jih je bilo nekaj,vendar vse daleč od nas. Sva šla gledat z mojo partnerko to stran mačjahiša,ker so malo bližje nas in jih kontaktirava,da bi si izbrali muco in vse postorili od donacije,prepisa itd…
Ona tam pove naj si izberemo muco in naj posljeva preko maila oz.njihovega obrazca…Naštejeva nekaj muc,sva tudi povedala za otroka,oba v šolah…in za vse pogoje kakšne imamo doma…Pa je bilo kar nekaj muc idealnih za nas…To sva poslala v začetku aprila in še do danes ni bilo odgovora…no toliko o njihovi resnosti…pa sem ji nazadnje rekel naj jih pusti na miru,počakajva,saj vem da se mačke že ponavadi zgodaj pomladi (gonijo) in da bo polno muck na voljo. In res je…nazadnje našli mucko,danes je naš nov član med nami…Niti toliko nimajo spoštovanja,da bi vsaj odgovorili ali podali razlog….

Mene pa preseneča, da je to tak projekt … a ni mačk preprosto ogromno? Neštetokrat ima kakšna znanka/znanec mladičke in tako naprej … (aja pa jaz nimam mačke niti nimam namena je imeti). Ne razumem, zakaj se pustite nadirati.

Ker bi radi kompletno postimane macke, , pogojev pa ne bi. Seveda je mack sicer povsod se prevec, a niso testirane, imajo bolhe, gliste, garje, niso sterilizirane ali kastrirane, to pa spet stane in to pa ne bi.

Ti imaš vso to zalego, da si tako informirana?

Qrac. 🙂 Zalostno, ampak resnicno. Sestricna, ko je pri 18ih izpit naredila, je vsak teden kaksno na dovozu povozila v rikverc. So jih iskali po celi vasi, ker so jih nucali, da podijo ptice in lovijo miske. V okolici Lj, so kar ozavesceni o sterilizaciji in kastraciji.

Ti imaš vso to zalego, da si tako informirana?
[/quote]

Nimam, ker za svoje zivali ustrezno skrbim.

******. 🙂 Zalostno, ampak resnicno. Sestricna, ko je pri 18ih izpit naredila, je vsak teden kaksno na dovozu povozila v rikverc. So jih iskali po celi vasi, ker so jih nucali, da podijo ptice in lovijo miske. V okolici Lj, so kar ozavesceni o sterilizaciji in kastraciji.
[/quote]

kdo ji je pa dal izpit?

kdo ji je pa dal izpit?
[/quote]V LEPI NJIHOVI SE VSE UREDI. 18 LET, HMMM, BEZ PROBLEMA.

Ne gre za to da ne bi mogla kje drugje dobit kaksnega mladica,mladici itak vedno takoj grejo ker bi vecinoma vsi najraje imeli mladice. S fantom sva imela namen kaksni starejsi revici,ki je ze 10 let zaprta v kletki v zavetiscu polepsati zivljenje in ji nuditi lepo in udobno starost,potem pa te zavetisce tako grdo zavrne in ti niti ne da moznosti,da se predstavis in poves kaj o sebi in svojih pogojih. Zelela sva ravnati “pravilno” in kaksno staro macko,ki je dlje casa v zavetiscu posvojit,ce ze vsi tako poudarjajo da posvajaj a ne, potem pa te samo obsojajo v zavetiscu brez kakrsne koli podlage.

to besedilo sem spremenil kot da pišem moški in objavil na fb od mačje hiše

mačja hiša se je odzvala tako, da je besedilo zbrisala in napisala:

“kot prvo smo vas blokirali, da ne morete več pisati na našo stran. kot drugo pa naša telefonistka ne bi nikoli rekla kaj takega….”

mislim da odnos mačje hiše na fb pove vse

Sama sem imela o njih dobro mnenje, pač da skrbijo za zapuščene muce, in ne morem rečt, da so v osnovi slabi, ampak ne vem, kako si naj nekaj razlagam.

Enkrat sem bila pač v tujem mestu in sem videla, da ima ena mačka gnezdo ob zapuščeni hiši, mladiči so bili nedaleč stran od ceste, evidentno niso bili lastniški. Poslala sem mail Mačji hiši, ali bi lahko mačjo mamo z mucki vzeli v oskrbo, točno sem jim sporočila, kje se mačja družina nahaja, povedala, da se verjetno nahajajo v nevarnosti, zaradi bližine ceste…. in mi niso niti odgovorili, niti toliko, da bi me napotili na kakšno drugo ustanovo ali kaj. Na moj mail vse do danes ni odgovora. Saj lahko, da so kaj naredili v zvezi s tem, a sama nisem zaznala. Domnevam, da če bi, bi mi tudi odgovorili.

Zato jih pa na Bolhi šenkujejo. Nekatere so zdrave, druge imajo bolhe, tretje imajo gliste, četrte grizejo stole in mize. Imam mačko, ki grize pohištvo bolj kot pes. Uničuje zavese in grize copate. Pes pa spi v kotu.

Mačke iz zavetišča so povsem poneumljene. Tudi vi bi izgubili pamet, če bi bili zaprti v tistih kletka. Edina rešitev za takšne živali je humana evtanazija. Mačka se mora pasti na travi in znati ujeti tudi podgano. Potem pa to prinesti lastniku pred vrata.
Mačke v zavetišču in kokoši v baterijski reji. Različno ime a ista tortura.

Iz katerega zavetisca si se pa ti s svojo slamnato betico vzel?

Najboljše zavetišče ever. Imam 2 mucka od njih, zdrava. Kolegica je posvojila mačka od drugega zavetišča, imel je 3 mesece drisko. Mačja hiša je top, imajo pa te ženske občutek za ljudi on prepoznajo take, ki niso resni. Veš koliko je takih, ki ohajo in ahajo, kako obožujejo mucke, potem jih pa zavržejo. Ravno danes se je našel pasji mladič v najemniškem stanovanju, umrl pd lakote in žeje, najemnik pa spizdil. Ljudje so govna. Zato dam 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prav mačji hiši.

Res so se tako odzvali?? Zalostno,ampak pove pa to o njih res veliko ja..mislim res jih ne razumem,raje imajo macke po ne vem kok let zaprte v kletkah, za posvojitev je treba pa cel doktorat narest pa ne vem kok priseg pa se to ni dovolj zanje. Razumem da so imeli tu in tam kaksne probleme s posvojitelji in prekrsenimi pogodbami,ampak to se ne pomeni,da bomo sedaj kar vsi vse povprek krsili pogodbe…

Prepoznajo take ki niso resni?? Dejte mi prosim povedat kako je zenska iz 3 minutnega klica prepoznala da nisem resna?? Sploh nisem imela opcije povedati KARKOLI o sebi razen tega,da imam ze eno muco,ki je cez dan rada v naravi,ponoci in zvecer je pa doma in se preden bi karkoli povedala naprej,me je ze prekinla in rekla da ni sans da mi bo kdo dal macko ker so v preteklosti imeli ze take posvojitelje z eno macko ki hodi ven in so potem tudi zavetiscno spuscali ven. A to pomeni da jo bom tudi jaz al kako??

Poskusi v MB zavetiscu, tam imajo veliko muc, ki cakajo dom in zdijo se prijazni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close