Maček v žaklju
Hehe, danes prijetno presenečena ob obisku knjižnice! Mestna knjižnica Ljubljana se je domislila akcije Sposodi si mačka v žaklju. Žakelj je lična papirnata vrečka, dobro zapečatena, da se ne da pokukat noter, maček pa so 4 knjige. Tematika ali narodnost knjig je označena na vrečki – npr. II. svetovna vojna, kresnik, norveška književnost,… Meni se zdi ideja odlična v smislu nadomeščanja nekdanje navade brskanja po policah in izposoje na pol na slepo, ki jo ljudje, po mojem, vedno bolj opuščamo. Skratka, sposodiš si mačka v žaklju, dobiš knjige, ki si jih verjetno ne bi sposodil, in morda kakšno od njih tudi prebereš. Fajn, skratka!
@Enka
Se strinjam, da je izposoja knjig “pol na slepo” vse bolj redka.Vsaj kar se mene tiče. Zdaj je toliko informacij o knjigah, ki jih lahko najdem vsepovsod, da si vedno izposodim samo točno določene knjige. Še tiste knjige, ki jih občasno najdem na izpostavljenih mestih v knjižnici in se jih potem izposodim, so mi vedno znane, saj sem nekoč nekaj o njih že slišala, sicer nanje sploh ne bi bila pozorna.
Pa je škoda.
Zato, Maček v žaklju, zakaj pa ne.
No, število je očitno odvisno (od debeline?). V mojem žaklju so bili štirje mački :-). In nobenega še nisem brala.
@Hermiona: točno tako. Jaz ničesar več ne vzamem na blef. Zato mi je tale maček simpatičen.