Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ma ta računalnik – pomoč prosim

Ma ta računalnik – pomoč prosim

Zdravo

imam probleme s spywarom, zanima me, katere programe priporočate, za odstranitev le-tega, pa je po možnosti tudi zastonj?

Antivirusni program že imam, naložila sem si Antivir, ki je našel kar nekaj okužb z raznimi temi žavbami, ko okužene file zbriše, imam še zmeraj probleme – nikakor ne morem na antivirusne strani (symantec ipd.), nonstop mi javlja “page cannot be displayed”, ostale strani pa brez problema obiskujem. Skratka, počasi izgubljam živce s tem računalnikom.

Še eno vprašanje – nekaj filov je okuženih s trojanskim konjem TR/RunAdo.Dld.1 in TR/ClickSmall.AJ, ki pa so “zaklenjeni”, so windowsovi in jih lahko zbrišem, ko reštartam računalnik -> ali naj jih zbrišem in ali je lahko kaj narobe, če jih, glede na to, da so to zaklenjeni windowsovi fajli?

Aa, ja, takoj ko se connectam na net, se mi na desktopu pojavi ikonca “Dinamo”, kot nov program, ki ga takoj zbrišem – kdo ve, kaj naj bi to bilo?

Hvala za odgovore, lep pozdrav

Poskus s program Ad-aware kr vredu zadeva. Drugač pa uporabljam program Spycleaner, ki pa je trial verzija za mislm da 20 dni!

ZA antivirusni program ti priporočam avast (men deluje odlično pa še zaston je). File ki je najdu okužene boš mogu zbrisat drgač ne bo šlo.

Tko to je moj odgovor

zaženi računalnbik v varnem načinu in z antivirusnim še enkrat preveri računalnik. Vse virusne datoteke lahko mirno zbrišeš.

pa namesto internet explorerja uporabljaj mozzila firefox…boš imela takoj manj spywara. dobiš ga na http://www.mozilla.org/ pa še zastonj je

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close