ma kdo izkusnje
glede te podatkovne kartice, ki jo ponujata Mobitel in Simobil
zanima me :
– ali v koncni fazi res lahko odjavis fiksno telefonijo (zdaj imam ISDN)
in za vse uporabljas mobilno telefonijo z uporabo te kartice
(stroskovni vidik in vidik hitrosti) ?
– ali je narocnina te kartice kaj povezana z narocnino “telefonskih pogovorov” -mislim ali lahko izberes drugega operaterja, ce ne gre za kaksno odvisnost ‘podatkov’ & ‘pogovorov’
– katera izbira (operaterja,kartice) je po izkusnjah uporabnikov najboljsa
Boš videl, kmalu bo tako kot v filmih. Na ORL nam bodo vgradili ustrezne čipe (odvidne od dolžine špage in zlatih kartic pri bankah). Potem v hipu odpade ISDN, ADSL in podobna navlaka.
Samo oglasil se boš, pa bo žena že prokužila, da si prespal pri ljubici, če boš narobe pomigal, te bo celo videla. Tako virtual. Doma boš pa potem kri pil in real.
A ni lep dan, pa nobenga virusa od nikoder. Prvega pride nova runda, a ne?
Živjo!
V redu, se bom pa pač zopet jaz razkokodakal, ker imam s temi komunikacijami izkušnje v praksi.
Ampak na žalost ti bom opisal samo Mobitel, ker imam tam sklenjeno naročniško zadevo, najbrž ima pa SImobil podobno!
Pa pojdiva po vrsti, kot so hiše v Trstu:
Tipi komunikacij, ki jih ponujajo:
– hscsd hitrost 57600,
– gprs hitrost 28800
– navadna 9600
Plačila so narejena nekakolele takolelelelelele:
gprs = plačuješ promet po prenešenih KB – si lahko tudi 24 ur gor in je pač samo cena prenešenih podatkov
hscsd = plačuješ na minutko – ko si priključena – uaaaa peče
cena:
gprs ima 3 razrede (tarife):
– mini ni naročnine = 1 sit 1 KB do 1 MB, kar je več pa 0.1 SIT po KB
– maxi – 2000 sit naročnmine – 50 MB je vštetih v ceno -kar je več je je 0.1 sit na KB
– mega 5000 sit naročnine – 500 MB vštetih v ceno, kar je več je 0.1 sit na KB
Da brezplačno dobiš komunikacijsko kartico moraš seveda skleniti naročniško razmerje za paket maxi, ali mega. Če vzameš paket mini kartice NE dobiš.
Seveda ko skleneš razmerje skleneš pač za nekaj časa (mesecev, let, desetletij, stoletij, menda lahko skleneš aneks za 1 tisočletje 🙂
Proti koncu tekočega meseca lahko spreminjaš tip paketa iz. npr. maxi v mega, ali pa iz mega v maxi – je brezplačno (menda).
Sedaj je pa pač na tebi da se usedeš, mogoče razbiješ prasca (mislim šparovček) in sama skalkuliraš koliko podatkov preneseš mesečno preko interneta.
Ampak jaz nisem nič kriv, niti ne priznam, da sem to pisal (sem pisal pod prisilo priznam)..
Prej se le sama pozanimaj kaj in kako, saj veš če se zezneš in odjaviš telefonski priključek, potem pa vidiš da si naredila napako in želiš nazaj tdf. priključek boš plačala npr. 25.000 sit, to je pa že velikooooooo pirov 🙂
Pa plp
Jaz uporabljam obe varianti. Ampak veš zadaj se skriva veeeeeeeeeeliko tehničnih stvari, ni vse v sami komunikaciji, veliko stvari je odvisnih od:
– signala
– tipa aparata (če recimo še tf. uporabljaš za prenos podatkov)
– od tipa odjemalca za internet – recimo:
mozzila se veliko bolje obnese pri teh zadevah kot internet explorer
– raznorazne zadeve so zvečer skoraj nedosegljive, ker je pač mobilno omrežje zelo obremenjeno – tarifa je zvečer nižja, kot čez dan in posledično ljudje bolj telefonirajo – posledica je tudi velikokrat slabša kvaliteta prenosa podatkov
za hscscd cene sem ti napisal zgoraj – malce preberi, tam ne velja cena prenešenega podatka, ampak po minuti priključeni
UIveljavljeno je kar dovolj, ampak saj ti pravim preizkusit moraš sama, te zadeve niso – kako naj se izrazim – tako narejene da bi ti nekdo dal nasvet v stilu:
ja to je the best – kar vzemi – ne vem kje si doma, kakšen signal imate, veš
pri pogovoru je vseeno če malce “poškripa” v slušalji, pri prenosu podatkov pa enostavno prekine.
Pozanimaj se malce pri ponudnikih mobilne telefonije, če ti dajo recimo za en teden na test (mogoče ti pa uspe)
lp
Forum je zaprt za komentiranje.