Ma kaj naj???
Lep pozdrav vsem!
A mi lahko poveste, kako se znebiti virusa (mi ga je zaznal norton AV program) : Trojan.Byte.Verify. Dala sem ga v karanteno, ker ga ne zna odstranit. V poročilu se izpiše: Item: Black Bocks.class (datoteka TNP). Ali ga lahko odstranim s Spybot (nisem še nikoli delala s tem, ko mi je skeniralo, mi je dobilo 58 problemov, pa ne vem, ali lahko vse kar popravim, ali lahko naredim več škode kot koristi???????), sploh pa ne vem, kako veš, da popravljaš trojanskega konja (izmed 58 problemov) ali moram celo dati iz karantene iz nortona, da ga spybot zazna????
Prosim, če mi lahko to kdo pove, saj sem brskala po starejših odgovorih, a še vedno ne vem, kaj narediti v mojem konkretnem primeru. Plizzzzzzzzzzz!
1. Spybot ti ne bo zaznal virusa ta program zazna in briše spyware ki se ti nalaga med surfannjem po netu. Tistih 58 problemov lahko mirno zbrišeš.
2. Jest take viruse brišem tako da odprem program NAV klikneš Reports pol pa Activity Log in klikneš Viev reports. V levem meniju izberi Threat alerts potem vidiš v desni strani vse viruse ki ti jih je zaznal. Poišči datum ko ti je trojanca zaznal klikneš na datum. V spodnjem delu ekrana se ti pokaže Source oz. kje se virus nahaja na disku C:\… To okno pusti odprto in pojdi v meni Start -> Iskanje -> Datoteke ali mape (če maš XPje na levi strani klikni Vse datoteke in mape) V polje za iskanje napiši Source trojanca al pa prekopirej iz AV in klikni Išči. Ko ga bo našel ga označi in pritisni tipko Delete in Da. Nato pojdi v Koš in datoteko izbriši iz koša.
To je to konec trojanca
Lp Domen
Ma ne vem točno, kaj sem delala, sem zbrisala tisto s spybot (samo trije so še ostali????), pol sem pa malo še z interneta (navodila, kako se odstrani, v treh korakih, samo mi je bilo čudno, ker mi NAV ni nobenega virusa zaznal, pa ne vem, ali ima to kaj veze s tem, da sem najprej dala v karanteno???? A imam potem to še vedno v računalniku?????).
Sem pa najprej hotela tvoj način provat, pa nisem našla Threat alerts, da bi dobila source trojanca (na levi je bilo samo poročilo o skeniranju). Ma nimam izkušenj s tem, sem res še štor (dejmo rečt, da se bom še naučila).
Pa še to: sem provala še s Swat it, ki bi naj bil trojan remover, mi tudi ni nič zaznal (pol, ko sem zbrisala s Spybot)-kaj je možno, da je že to odstranilo trojance, ali imam js to še noter in kako hudiča naj to zagotovo vem???
Ma zdej sm vse še bol zakomplicirala, kaj?
Forum je zaprt za komentiranje.