Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ma, je to jež pridno.

Ma, je to jež pridno.

Mi imamo enega starega ježa na vrtu, že par let pije mleko in je prav mladosten. Spet “strokovnjaki” iz naše državne malhe, ne?

Tudi v osnovni šoli pri predmetu spoznavanje okolja se opredeljujejo, da mleko ni primerno za ježke. Toliko o vašem dometu.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 10:47

Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 10:45

Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 10:41

Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 10:38

Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 10:24

Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 10:20

Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 10:18

Ježki ne smejo piti mleka brez laktoze zaradi vsebnosti vitaminov in mineralov, ki je lahko prevelika za njihove potrebe. Medtem ko se ideja, da bi ježkom ponudili mleko brez laktoze, v teoriji zveni hvalevredno, je realnost drugačna, saj proizvajalci v mleko med predelavo dodajo veliko dodatkov.

MALO PREVODA, PROSIM NIKAR NE HRANITE JEŽKOV Z MLEČNIMI IZDELKI, POPULACIJA TEH SE JE V ZADNJIH LETIH DRASIČNO ZMANJŠALA. ŽE TAKO SMO UNIČILI NJIHOV HABITAT.

Daj nehaj noret. Si že povedalo. Mi ti pa iz izkušenj povemo, da ni res in ne drži. Nismo vsi včeraj rojeni in ne pobiramo vsako novodobno neumnost.

Ti pa res ne veš nič. Pojma nimaš in to ni nič novodobno, v laboratoriju so verjetno naredili strokovnjaki kakšen razred več kot ti. Malo se bremzaj, ker se sramotiš. Ker si kakršen si delaš po svoje in s svojo minimizirano pametjo,posledice te pa ne zanimajo.

Ti veš bunka babja fuknjena, ne mi ki smo od  majhnega rasli z živalmi. Živali niso nic drugacne in ne rabijo druge hrane kot so jo pred leti, ampak ve ste zabite in počene v betico, da glava peče. Živali niso nastale z vašo norostjo, ampak so bile že vseskozi pred vami in bodo tudi vas preživele.

In da boš vedelo, ježev ni nič manj, kvecjemu več kot pred leti.

Ironija, kmetje nimate pojma o živalih in se delate, da živite v sožitju z njimi v njihovem okolju. V Ljubljani imamo šole blizu.

Žival se ni spremenila v zadnjih 30. letih. Novost ste polnorite in usekane rešiteljice sveta, ki niste sposobne niti samostojno več jest in bi kljub temu vsem srale po glavi. Bo šlo? Kurac bo šlo, če si zmešano ko purji drek in zabito kot kic.

Boš ti dojel, da ni hrana ježa KRAVJE mleko? To je človek posegel in mu ga ponudil, ni mu ga narava prinesla pred nos v skodelici. Si res čisto brez logike?

Vedno je bilo in bo, ne glede ali boste ve kavčarke še bolj zmešane kot ste.☝️?

Jahman, 29.08.2023 ob 10:48

Mi imamo enega starega ježa na vrtu, že par let pije mleko in je prav mladosten. Spet “strokovnjaki” iz naše državne malhe, ne?

Vecno samske živaloznalke, ki imajo cucke za otročicke so to.

Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 10:54

Vecno samske živaloznalke, ki imajo cucke za otročicke so to.

Samski si ti in boš ostal. Še otroke ti je sosed delal in ti boš modroval o življenju drugih? Bo treba svoj prag počistiti prej. Ježke ne hranimo z mlekom PIKA.

Anonimno 2731

In čisto vse, kar se učimo v javnih šolah, je resnica, ne? Toliko o vaši indoktrinaciji. Se pa spomnem tega iz časa OŠ ja, že takrat sem pri 10. letih čudno gledal.

Ježkom zaradi izgube naravnega okolja grozi celo izumrtje. Nekateri podatki opozarjajo, da bo naš Evropski jež izginil že do leta 2030. Bivališča jim krčimo zaradi intenzivnega kmetijstva, zaradi gradnje cest in naselij, kjer uničimo prst, poteptamo živali, tlakujemo, travniki izginjajo… Veliko živali svoje življenje konča pod kolesi avtomobilov. Zaradi zmanjševanja življenjskega prostora, suše in uporabe kemičnih sredstev v kmetijstvu nimajo več dovolj hrane.

TI  O PRIRASTU SI TRČEN???

Jahman, 29.08.2023 ob 10:59

Anonimno 2731

In čisto vse, kar se učimo v javnih šolah, je resnica, ne? Toliko o vaši indoktrinaciji. Se pa spomnem tega iz časa OŠ ja, že takrat sem pri 10. letih čudno gledal.

Ne vem, to s čimer se ukvarjam in intenzivno opazujem, raziskujem, sem aktivna na tem področju, bom zagovarjala.

Zakaj tako radi nalivate živali z mlekom, ki zanje ni primerno? Mleko, dokler ga potrebujejo, živalski mladiči dobijo pri svoji mami. In samo to mleko je zanje primerno, nobeno drugo in še najmanj zato, ker so srčkani, ko ga pijejo, posledice vas pa ne zanimajo.

Pred nami je še nekaj zelo pomembnih tednov, ko ježkom lahko nastavljamo hrano in svežo vodo. Ježki si jeseni še nabirajo težo, zato še niso odšli v brloge.  Ob mraku v miren in suh kotiček nastavimo nizko posodico s svežo vodo in hrano:

-hrana za ježke (konzervice),

-mačje mokro hrano in brikete (ne ribe),

-suho sadje, mehko in sladko koščičasto sadje, brusnice,

-zdrobljene oreščke,

– mokarje,

-trdo kuhani jajček (rumenjak).

Jabolka in paradižnika nimajo radi. Mleka ne dajemo, če že, samo mačje mleko brez laktoze ali pa ga razredčimo s kamiličinim čajem. Mleko lahko povzroči smrt.

Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 11:00

Ježkom zaradi izgube naravnega okolja grozi celo izumrtje. Nekateri podatki opozarjajo, da bo naš Evropski jež izginil že do leta 2030. Bivališča jim krčimo zaradi intenzivnega kmetijstva, zaradi gradnje cest in naselij, kjer uničimo prst, poteptamo živali, tlakujemo, travniki izginjajo… Veliko živali svoje življenje konča pod kolesi avtomobilov. Zaradi zmanjševanja življenjskega prostora, suše in uporabe kemičnih sredstev v kmetijstvu nimajo več dovolj hrane.

TI  O PRIRASTU SI TRČEN???

V blokih bodo izginili. V naravi jih je več☝️. Prav tako vseh divjih živali. Ena, ki misli da je pes človek in njen otročicek, bo težko to vedela in bila pripravljena razumet. In nima nobenega smisla z usekanko razpravljat.☝️

Dobro, saj ne rečem, jaz sem bil istega mnenja, da je za ježe mleko slabo, ker sem poslušal “strokovnjake”. Potem sem pa sam probal in sem videl, da mu ni nič.

Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 11:05

V blokih bodo izginili. V naravi jih je več☝️. Prav tako vseh divjih živali. Ena, ki misli da je pes človek in njen otročicek, bo težko to vedela in bila pripravljena razumet. In nima nobenega smisla z usekanko razpravljat.☝️

Nekdo, ki ne loči porinjene hrane divji živali od naravne hrane pridobljene v naravnem okolju, bo težko pametoval o pravilnem.

Jahman, 29.08.2023 ob 11:07

Dobro, saj ne rečem, jaz sem bil istega mnenja, da je za ježe mleko slabo, ker sem poslušal “strokovnjake”. Potem sem pa sam probal in sem videl, da mu ni nič.

Metabolizem ježev ni za tovrtsno hrano, počasi se pokažejoi razjede in ostali negativni simptomi. Odvisno od pogostosti in količine hranjenja. Verjetno nisi hodil za ježem in ovohaval njegovo blato, mu potisnil prst v zadnjično odprtino in pretipal strganine črevesa? Preveril stopnjo hidracije in ostale pomembne dejavnike. Raziskava ima namensko ime raziskava.

Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 10:15

What Happens If Hedgehogs Drink Milk? Top Reasons Why They Shouldn’t!

Točno, ti tudi angleško ne znaš, kert ni bilo tega jezika v ospredju v tvojem otroštvu. Pomagaj si s prevajalnikom, ali kar tiskanim slovarjem, kot ste ga uporabljali 100 let nazaj v tvojem otroštvu. Zabit si kot je dokazal kokoši že dolgo nazaj!

No vidiš “JAZ VEM” tudi drugi so opazili, kako lepo sem dokazal, da si zabit.

Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 11:04

Pred nami je še nekaj zelo pomembnih tednov, ko ježkom lahko nastavljamo hrano in svežo vodo. Ježki si jeseni še nabirajo težo, zato še niso odšli v brloge.  Ob mraku v miren in suh kotiček nastavimo nizko posodico s svežo vodo in hrano:

-hrana za ježke (konzervice),

-mačje mokro hrano in brikete (ne ribe),

-suho sadje, mehko in sladko koščičasto sadje, brusnice,

-zdrobljene oreščke,

– mokarje,

-trdo kuhani jajček (rumenjak).

Jabolka in paradižnika nimajo radi. Mleka ne dajemo, če že, samo mačje mleko brez laktoze ali pa ga razredčimo s kamiličinim čajem. Mleko lahko povzroči smrt.

ježek, jajček, živalce, tipčki, bejbike…, ko se tujci učijo slovenščine, jim je nenavadno, da mi uporabljamo tok pomanjševalnic, sploh ženske, majčka, reklček, lulček, kremica, vse je kao ful mejčkeno, enim se zdi to kjut, enim je pa mal otročje.

Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 11:09

Nekdo, ki ne loči porinjene hrane divji živali od naravne hrane pridobljene v naravnem okolju, bo težko pametoval o pravilnem.

V redu je. In mački in ježi so po kmetijah stoletja pili mleko pa so očitno preživeli? Če ste ve ratale povsem nore v nekaj letih se zaradi tega potrebe in biološke lastnosti živali niso spremenile. Pika.

Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 11:16

V redu je. In mački in ježi so po kmetijah stoletja pili mleko pa so očitno preživeli? Če ste ve ratale povsem nore v nekaj letih se zaradi tega potrebe in biološke lastnosti živali niso spremenile. Pika.

Razrečeno mleko daješ mucku, si neumen res. Kokoši lepo, da si vstopil. Poglej s kakšnim trotom imam delo. Bolj ko mu dokazujem bolj tumi svoje. Čisto nekoristno vse skupaj. Ni čudno, da so mu vsi pobegnili.

Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 10:01

mleka pa ne, 29.08.2023 ob 09:48

Anonimen264, 29.08.2023 ob 09:17

Koncno si odprl fajn temo in da vidimo da si dejansko clovek ?

Ja, mladim jezkom se daje mleko brez cukra ali vodo, vsaj tako mi je na veterini povedala. Jaz sem, sklepam, imela mamo in mladica, mali je jedel macjo hrano, mama pa ima raje pasje brikete ?

NI RES!

Mladim ježkom se mleka ne sme dajati!  Mleko jim predstavlja prebavne težave, jaz sem z mlekom nevede pobila skoraj celo gnezdo ker nisem vedela da ne smejo piti mleka!

Iz otroštva se spomnim se je jezem vedno dajalo mleko in to takoj po molzi je mama nalila posodo za macke in za ježe. Ce bi jim res skodivalo in bi poginoli jih ne bi vec bilo, Tako so pa stalno bili.

Saj danes tudi mački in psi po vasšm ne smejo jest hrane, ki jo mi jemo. Včasih so pa samo to jedli. Kaki briketi pa konzerve neki, na vasi ni nihče tega kupoval. Pa se mi zdi, da so bile živali bolj zdrave, ni bilo treba nonstop bit pri veterinarju.

Vem, včasih se je nalilo mleko v skodelico in so pili mački in še kakšen jež zraven, zato sem tudi jaz nalila mleko mladičem.  Dobili so drisko, vse je bilo posrano v lopi.  Nisem vedela da je krivo mleko.  Nekaj dni sem ga dajala, poginili so štirje ježki, dva je mama odnesla stran, da jih je rešila pred mano.  Nisem vedela da je razlog v mleku.

Veterinarka mi je povedala, da mladiči ne presnavljajo mleka in za razliko od odraslih ježev poginejo.

mleka pa ne, 29.08.2023 ob 11:23

Vem, včasih se je nalilo mleko v skodelico in so pili mački in še kakšen jež zraven, zato sem tudi jaz nalila mleko mladičem.  Dobili so drisko, vse je bilo posrano v lopi.  Nisem vedela da je krivo mleko.  Nekaj dni sem ga dajala, poginili so štirje ježki, dva je mama odnesla stran, da jih je rešila pred mano.  Nisem vedela da je razlog v mleku.

Veterinarka mi je povedala, da mladiči ne presnavljajo mleka in za razliko od odraslih ježev poginejo.

A seveda. Trolaj dalje usekanka. Pa cucku moraš pleničko in kiklco zamenjat saj je ja tvoj otrociček.☝️?

Jaz vem, lohk se mi zahvališ, k sem ti nardila temo aktualno ?

Mi sno bili na kmetiji in mački so zraven med molžo že čakali na tisto spenjeno mleko. Takega, ki ga v trgovini ni.

Zdaj, kdaj je jež to našel in kako je prišel do tja, je pa drugo vprašanje, s katerim se nismo ubadali. Ampak laj zlo posrano po dvorišču ni bilo. Ko že glih drisko omenjate. In tud mački, seveda so bili zunanji, so doživeli zavidljivo starost.

In joj prejoj, moj pes, ki je notranji, navkljub pesjaku, katerega mamo za okras, ker glih paše k hiši, požlampa vsake toliko mal mleka.

Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 11:21

Razrečeno mleko daješ mucku, si neumen res. Kokoši lepo, da si vstopil. Poglej s kakšnim trotom imam delo. Bolj ko mu dokazujem bolj tumi svoje. Čisto nekoristno vse skupaj. Ni čudno, da so mu vsi pobegnili.

Ja vidim s kakšnim trotom imaš delo. 🙂

Nič ne dojame. On je eden ne tako redkih ljudi na temu forumu, ki delujejo mimo logike. Zato če mu nekaj logično poskušaš pojasniti ne bo dojel. On živi v svoji glavi in realnosti.

(Zadnjič ko sem napisal, da je Marlon Brando biseksualec, je on odločno trdil, da to ni res. Pa čeprav je Brando to SAM priznal. Ko sem pisal kaj o JLA in Jugoslaviji je on trdil, da to ni res, ker on pač ni doživel. Isto teslo je kot avtist Woke/Neutropat, zato pa dostikrat skupaj pišeta iste nebuloze).

Sicer pa se temu pravi pomankanje izkušenj v življenju.

Tle se bom pa strinjal. Pri nas sem ga letos na vrtu videl vsaj trikrat. Veliko jih je. Sosed jim pa še zdaj mlek nalije. Pri njih je prav ena familija ježeva nastanjena. Redni gostje 😉

Anonimno 8409   29.08.2023 ob 11:16

ježek, jajček, živalce, tipčki, bejbike…, ko se tujci učijo slovenščine, jim je nenavadno, da mi uporabljamo tok pomanjševalnic, sploh ženske, majčka, reklček, lulček, kremica, vse je kao ful mejčkeno, enim se zdi to kjut, enim je pa mal otročje.

Pri lulčku se motiš. Ni pomanjševalnica, ampak večinoma kar realnost, žal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close