Ma, je to jež pridno.
Mu dam kar mačje brikete in slišim posodo ropotat pod balkonom vsak večer. Ravno zdaj je pri jedi, je res tak velik lep, nič ne pobegne, če grem z baterijo pogledat. Gre za kanto za smeti, pa misli da je skrit.☝️? Obicajno sta bila par, sta bila glasna. Potem so bili tudi mladiči, zdaj pa je izgleda istal samo eden. Ampak bo še kateri prišel čez čas.
CrazY FroG ?, 29.08.2023 ob 07:57
Ja pa ni fajn ježu dt mleko, ne prebavlja dobro laktoze, dobi drisko in pogine.
To je bilo ( kot ena muzka se začne), ko je bla še kmetija in so mucki čakal na frišen mlek, pa je blo zmer polito in pol smo ugotovil oz.1x zasačili ježka. Dolga leta nazaj, tako da res vprašanje v katerih loviščih je zdaj tist jež. Vem tud, da je hodu k psu spat. Je bil tiste noči naš pes za en k… čuvaj. Se ni upal niti mrdnit iz ute, ker je blo sam enkrat auuuu.
Anonimen264, 29.08.2023 ob 09:17
Koncno si odprl fajn temo in da vidimo da si dejansko clovek ?
Ja, mladim jezkom se daje mleko brez cukra ali vodo, vsaj tako mi je na veterini povedala. Jaz sem, sklepam, imela mamo in mladica, mali je jedel macjo hrano, mama pa ima raje pasje brikete ?
Meni so ravno na veterini rekli nikoli hraniti mladega ježka z mlekom. Rekli so naj mu dam meso in vodo. Z mlekom mu naredimo več škode kot koristi. Preveri na spletu to infomracijo.
mleka pa ne, 29.08.2023 ob 09:48
NI RES!
Mladim ježkom se mleka ne sme dajati! Mleko jim predstavlja prebavne težave, jaz sem z mlekom nevede pobila skoraj celo gnezdo ker nisem vedela da ne smejo piti mleka!
Iz otroštva se spomnim se je jezem vedno dajalo mleko in to takoj po molzi je mama nalila posodo za macke in za ježe. Ce bi jim res skodivalo in bi poginoli jih ne bi vec bilo, Tako so pa stalno bili.
Saj danes tudi mački in psi po vasšm ne smejo jest hrane, ki jo mi jemo. Včasih so pa samo to jedli. Kaki briketi pa konzerve neki, na vasi ni nihče tega kupoval. Pa se mi zdi, da so bile živali bolj zdrave, ni bilo treba nonstop bit pri veterinarju.
Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 10:01
Iz otroštva se spomnim se je jezem vedno dajalo mleko in to takoj po molzi je mama nalila posodo za macke in za ježe. Ce bi jim res skodivalo in bi poginoli jih ne bi vec bilo, Tako so pa stalno bili.
Saj danes tudi mački in psi po vasšm ne smejo jest hrane, ki jo mi jemo. Včasih so pa samo to jedli. Kaki briketi pa konzerve neki, na vasi ni nihče tega kupoval. Pa se mi zdi, da so bile živali bolj zdrave, ni bilo treba nonstop bit pri veterinarju.
Koga briga kaj ste delali 100 let zadaj, saj ravno zato so raziskave napredovale in se je ugotovilo, kako nevarno za ježe je mleko, ki ima sladkor. Si res tako neumen in kaj doma še vedno uporabljaš radio na kasete, ker ste ga v tvojem otroštvu poslušali in gledaš črno beli tv? Verjetno že, če je bilo takrat dobro. Nisi ti ravno brihta!
What Happens If Hedgehogs Drink Milk? Top Reasons Why They Shouldn’t!
Točno, ti tudi angleško ne znaš, kert ni bilo tega jezika v ospredju v tvojem otroštvu. Pomagaj si s prevajalnikom, ali kar tiskanim slovarjem, kot ste ga uporabljali 100 let nazaj v tvojem otroštvu. Zabit si kot je dokazal kokoši že dolgo nazaj!
Ježki ne smejo piti mleka brez laktoze zaradi vsebnosti vitaminov in mineralov, ki je lahko prevelika za njihove potrebe. Medtem ko se ideja, da bi ježkom ponudili mleko brez laktoze, v teoriji zveni hvalevredno, je realnost drugačna, saj proizvajalci v mleko med predelavo dodajo veliko dodatkov.
MALO PREVODA, PROSIM NIKAR NE HRANITE JEŽKOV Z MLEČNIMI IZDELKI, POPULACIJA TEH SE JE V ZADNJIH LETIH DRASIČNO ZMANJŠALA. ŽE TAKO SMO UNIČILI NJIHOV HABITAT.
ežkov želodec ne more proizvesti pravih encimov za razgradnjo sladkorjev v mleku, kar povzroči prebavne motnje. Znaki stiske, kot sta driska in bolečina v trebuhu, postanejo očitni s stranskimi učinki, kot sta nelagodje in veliko tveganje za dehidracijo, ki bi lahko bila usodna. Prav tako se je treba popolnoma izogibati mlečnim izdelkom, kot sta sir in sladoled.
Če bi ježa ponudili kravje mleko in druge mlečne izdelke, bi to lahko povzročilo nelagodje in celo smrt. Morda obožujete mleko in ga želite deliti s svojim ljubljencem, a vaši plemeniti nameni lahko ogrozijo ježkovo življenje.
Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 10:18
Ježki ne smejo piti mleka brez laktoze zaradi vsebnosti vitaminov in mineralov, ki je lahko prevelika za njihove potrebe. Medtem ko se ideja, da bi ježkom ponudili mleko brez laktoze, v teoriji zveni hvalevredno, je realnost drugačna, saj proizvajalci v mleko med predelavo dodajo veliko dodatkov.
MALO PREVODA, PROSIM NIKAR NE HRANITE JEŽKOV Z MLEČNIMI IZDELKI, POPULACIJA TEH SE JE V ZADNJIH LETIH DRASIČNO ZMANJŠALA. ŽE TAKO SMO UNIČILI NJIHOV HABITAT.
Daj nehaj noret. Si že povedalo. Mi ti pa iz izkušenj povemo, da ni res in ne drži. Nismo vsi včeraj rojeni in ne pobiramo vsako novodobno neumnost.
Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 10:20
Daj nehaj noret. Si že povedalo. Mi ti pa iz izkušenj povemo, da ni res in ne drži. Nismo vsi včeraj rojeni in ne pobiramo vsako novodobno neumnost.
Ti pa res ne veš nič. Pojma nimaš in to ni nič novodobno, v laboratoriju so verjetno naredili strokovnjaki kakšen razred več kot ti. Malo se bremzaj, ker se sramotiš. Ker si kakršen si delaš po svoje in s svojo minimizirano pametjo,posledice te pa ne zanimajo.
Prosim ne upoštevajte bedarij avtorja, ker ne ve nič. Bere prastare priročnike, kako loviti mamute.
Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 10:24
Ti pa res ne veš nič. Pojma nimaš in to ni nič novodobno, v laboratoriju so verjetno naredili strokovnjaki kakšen razred več kot ti. Malo se bremzaj, ker se sramotiš. Ker si kakršen si delaš po svoje in s svojo minimizirano pametjo,posledice te pa ne zanimajo.
Ti veš bunka babja fuknjena, ne mi ki smo od majhnega rasli z živalmi. Živali niso nic drugacne in ne rabijo druge hrane kot so jo pred leti, ampak ve ste zabite in počene v betico, da glava peče. Živali niso nastale z vašo norostjo, ampak so bile že vseskozi pred vami in bodo tudi vas preživele.
In da boš vedelo, ježev ni nič manj, kvecjemu več kot pred leti.
Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 10:38
Ti veš bunka babja fuknjena, ne mi ki smo od majhnega rasli z živalmi. Živali niso nic drugacne in ne rabijo druge hrane kot so jo pred leti, ampak ve ste zabite in počene v betico, da glava peče. Živali niso nastale z vašo norostjo, ampak so bile že vseskozi pred vami in bodo tudi vas preživele.
In da boš vedelo, ježev ni nič manj, kvecjemu več kot pred leti.
Ironija, kmetje nimate pojma o živalih in se delate, da živite v sožitju z njimi v njihovem okolju. V Ljubljani imamo šole blizu.
Anonimno 2731, 29.08.2023 ob 10:41
Ironija, kmetje nimate pojma o živalih in se delate, da živite v sožitju z njimi v njihovem okolju. V Ljubljani imamo šole blizu.
Žival se ni spremenila v zadnjih 30. letih. Novost ste polnorite in usekane rešiteljice sveta, ki niste sposobne niti samostojno več jest in bi kljub temu vsem srale po glavi. Bo šlo? Kurac bo šlo, če si zmešano ko purji drek in zabito kot kic.
Jaz vem☝️, 29.08.2023 ob 10:45
Žival se ni spremenila v zadnjih 30. letih. Novost ste polnorite in usekane rešiteljice sveta, ki niste sposobne niti samostojno več jest in bi kljub temu vsem srale po glavi. Bo šlo? Kurac bo šlo, če si zmešano ko purji drek in zabito kot kic.
Boš ti dojel, da ni hrana ježa KRAVJE mleko? To je človek posegel in mu ga ponudil, ni mu ga narava prinesla pred nos v skodelici. Si res čisto brez logike?
Forum je zaprt za komentiranje.