Najdi forum

Luštrek

Ali se dobi pri nas v trgovinah svež/suh luštrek?
Pa ve/vi, ga uporabljate? Ali ga same gojite na vrtu? Kakšno mnenje?

za suhega ne vem. svezega se dobi na trznici. mi ga imamo na vrtu.za gojenje je nezahteven. uporabljam ga v juhah, nekaterih zel. prilogah, lahko ga pa naredis tudi z vmesanimi jajci. okus je precej mocan. lp petra

Hojla!

Suhi loštrek se dobi na tržnici, vsaj pri nas v Celju. Gojim ga sama na vrtu.
Uporabljam za juhe in enolončnice. Iz posušenega pa se skuha čaj, ki je dober za odvajanje vode iz telesa.

LP Mihaela

Jaz imam pa luštrek kar na balkonu v malo večjem ” tegelcu”. Zelo lepo uspeva. Tudi prezimin ga kar na balkonu. Občasno ga malo zalijem. Spomladi pa veselo odžene. To se zgodi zelo hitro. Jaz prvo leto nisem mogla verjeti svojim očem, saj sem mislila, da je šel k v…… . Uporabljam ga za govejo juho, zelenjavne juhe pa tudi na paradižnikovo solato sem ga že dala. So bili moji kar presenečeni, da tako paše.

LP

Julija

Hvala za informacije. Mislim, da je najbolje, da kupim semena in ga posejem v cvetlični lonec na balkonu.

Sama gojim luštrek na vrtu. Ima zelo prijeten vonj in je začimba, ki jo uporabim pri kuhanju goveje juhe, z njo oplemenitim zelenjavne juhe, enolončnice, pečenkine omake. Vendar se ga mora uporabljati s pravo mero oz. prav s “posluhom”.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close