Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lušt za ceno grapolo paradižnika

Lušt za ceno grapolo paradižnika

Mi je pravila znanka, da v Šparu in Mercatorju vedno da v vrečko Lušt paradižnik in da etiketo od grapolo paradižnika gor. Pravi, da je nemogoče, da bi jo ujeli, ker sta na videz ista, oba z zelenjem in da s tem privarčuje. To je sicer bolj zgodba tipa “baba čula-baba rekla”, se mi zdi pa zanimiva za delit.

Tudi lušt ni več bogve kaj

Ce verjames.

Jaz tako pocnem z kumaram in bananam.

Lahko bi vedela, da grapolo nima zelenja. Lust ga pa ima.

To ni res kako so ovi Slovenci en glup narod.

Nič ni nemogoče, da bi jo ujeli, ker je zelenjava pod kamero in se točno vidi, kateri paradižnik je vzela.

Samo ena malo bolj pozorna blagajničarka bo nekaj posumila, pa se bo morala gospa zelo neprijetno zagovarjat.

Odgovor na objavo uporabnika
teta kasandra iz vač, 10.07.2021 ob 23:08

Mi je pravila znanka, da v Šparu in Mercatorju vedno da v vrečko Lušt paradižnik in da etiketo od grapolo paradižnika gor. Pravi, da je nemogoče, da bi jo ujeli, ker sta na videz ista, oba z zelenjem in da s tem privarčuje. To je sicer bolj zgodba tipa “baba čula-baba rekla”, se mi zdi pa zanimiva za delit.

Splošno znano. Tega ne počne samo tvoja znanka, ampak precej ljudi.

Lušt se je močno pokvaril poslabsal kvaliteto zato me ne čudi da ljudje več ne opazijo razlik med nizozemskim italjanskim in kao slovenskim paradajzem Aja tud trgovke zamenjujejo paradižnike iz gajbice v gajbico dobre pa zase vzamejo

Spanski paradiznik se tudi pod tocko razno ne more primerjat z Lustom. Mislim po okusu. Je pa res, da je kemija tako kot politika prisotna v vseh panogah gospodarstva. Pri nas doma imamo paradiznik, ki tudi malo ne kaze znake rdece barve. Vsi so se zeleni. Ko bo dozorel se bom jaz ze prenajedel paradiznika za letos.

Ne vem koliko vas je gledalo nemski dokumentarec kako vzgajajo paradiznik v Spaniji. Vse videno.

Raziskovalni novinar, 11.07.2021 ob 11:32

Ne vem koliko vas je gledalo nemski dokumentarec kako vzgajajo paradiznik v Spaniji. Vse videno.

Ne vem če gre za španske ali nizozemske paradižnike. Splošno znano da eni paradižniki prav smrdijo po ribah.

Si želim, da Lušt to prebere. Kvaliteta ni enaka ceni. Dejansko sem kupila za en piknik Lušt in ker ga je v škatli zmanjkalo še nekaj nizkocenovnih paradižnikov za malo čez euro za kilo. Doma smo vse to narezali skupaj na krožnike in ne, ni se videlo, kateri je za 3 eur/kg in kateri za enega. Dejansko udeleženi na pikniku niso verjeli, da je katerikoli Lušt in sem jim potem pokazala etiketo iz “grozda”. Žalostno, samo ni čudno, če Lušt raste iz vrečke in ne iz plodnih tal. Jaz mnogo raje kupim Zarja paradižnik, Hrvaški, je boljši.

Sam povem, 11.07.2021 ob 00:28

Lahko bi vedela, da grapolo nima zelenja. Lust ga pa ima.

Kako da ne ? 🙂

154235

se nička, 11.07.2021 ob 11:49

Si želim, da Lušt to prebere. Kvaliteta ni enaka ceni. Dejansko sem kupila za en piknik Lušt in ker ga je v škatli zmanjkalo še nekaj nizkocenovnih paradižnikov za malo čez euro za kilo. Doma smo vse to narezali skupaj na krožnike in ne, ni se videlo, kateri je za 3 eur/kg in kateri za enega. Dejansko udeleženi na pikniku niso verjeli, da je katerikoli Lušt in sem jim potem pokazala etiketo iz “grozda”. Žalostno, samo ni čudno, če Lušt raste iz vrečke in ne iz plodnih tal. Jaz mnogo raje kupim Zarja paradižnik, Hrvaški, je boljši.

Najboljši grapolo je v Eurospinu, italijanski, vonj po paradajzu – tudi po čisto primerni in realni ceni – Lušt ni več to, kar je bil prva leta. Trd, betonast, nič ne diši po površini po paradajzu. Kj so zamenjali opraševalne črmrlje,  nekaj spremenili v samem procesu dozorevanja, obiranja, ali kako? Ni več po žmahu to, kar je bil na začetku.

Jih celo hrvaški paradajz znamke Zarja  poseka.

Blagajničarke preverjajo etikete in vejo razliko 😉

Tale teta Kasandra je po mojem malo umsko zaostala oseba.

Mona, a ti sploh ves kako izgleda tomato (paradajz).

Mene pa to sploh ne preseneča. Slovenci smo en zanimiv narod, ful znamo o drugih povedat kako so grozni, izkoriščajo, kradejo….po drugi strani pa kradejo paradajze in goljufajo na vsakem koraku. Potem pa to še ponosno povejo :). Zvečer pa grizljajo ta prigoljufan paradajz, gledajo dnevnik in bentijo nad goljufi in kradljivci :).

Se nisi nikoli slisala, da je tudze sladze.

Zena od kolega je tudi bolj sladka kot pa tista doma.

Lušt je španski, 11.07.2021 ob 11:04

Lušt se je močno pokvaril poslabsal kvaliteto zato me ne čudi da ljudje več ne opazijo razlik med nizozemskim italjanskim in kao slovenskim paradajzem Aja tud trgovke zamenjujejo paradižnike iz gajbice v gajbico dobre pa zase vzamejo

Ja, pa na gnilost, ki se cvre zelenjava, pa ostali opozorimo. Da se gnilost zelenjave ne navleče.

Paradajz je najboljši domač. Če ga vzgojiš.

Radič že zdavnaj ni radiču podoben. Ampak tega ne moreš krasti zaradi barve. Če katera misli, da boste kradli ko srake ? Je pa odvisno od štacune. Pri nekaterih bi prepričali še, da imate v vrečki zeleno kristalko, ali mlado zelje, notri pa radič in paradajz ???????

Hrvaško zelje je tudi bolje. Pri nas v štacunah bolj gumijasto zelje, kjer storže in kite pač ne daješ v solato.

In ja, žensko, ko jo bo kdo dobil, bo skoraj ziher vsaj tu jamrala o krivici.

In res, da greš na piknik in gospodinja razpravlja o etiketa paradajza, upam da so čevapi s čebulo, ajvarjem, zenfom odmisliti okus ?

Najbolje da, 11.07.2021 ob 15:07

Ja, pa na gnilost, ki se cvre zelenjava, pa ostali opozorimo. Da se gnilost zelenjave ne navleče.

Paradajz je najboljši domač. Če ga vzgojiš.

Radič že zdavnaj ni radiču podoben. Ampak tega ne moreš krasti zaradi barve. Če katera misli, da boste kradli ko srake ? Je pa odvisno od štacune. Pri nekaterih bi prepričali še, da imate v vrečki zeleno kristalko, ali mlado zelje, notri pa radič in paradajz ???????

Hrvaško zelje je tudi bolje. Pri nas v štacunah bolj gumijasto zelje, kjer storže in kite pač ne daješ v solato.

In ja, žensko, ko jo bo kdo dobil, bo skoraj ziher vsaj tu jamrala o krivici.

In res, da greš na piknik in gospodinja razpravlja o etiketa paradajza, upam da so čevapi s čebulo, ajvarjem, zenfom odmisliti okus ?

Ti moraš nujno na nek tečaj razumljivega izražanja.

Ta tvoja znanka rada serje. A je tak.

Danes sem namerno pogledala v tusevi trgovini kateri paradiznik ima peclje. Ne Lust in ne Grapolo nimasta zelenih pecljev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close