Lush
Ja, ta bo pa težka. Jaz npr. uporabljam njihove gele za tuširanje (Skinny Dip in Tramp predvsem, ker tako fino dišijo, pa sestava je super, bela čokolada, kakavovo maslo ipd.), masažne ploščice so super (jaz jih uporabljam za vlaženje kože po tuširanju), Buffy pa je še za peeling (med tuširanjem). Kremi za telo (bananina) Sympathy for the Skin in (sivkina) Dream cream sta super, zadnja posebej za sicer občutljivo kožo. Kreme za obraz (različne za različne potrebe, ampak z res impresivnimi sestavinami), toniki, nove ploščice za odstranjevanje make-upa, kopeli (malo drage), šamponi (Cynthia Sylvia Stout s črnim pivom – res super, najboljši šampon sploh), balzami (spet odvisno od potreb), pa seveda, mila. Napiši malo, kaj ti je všeč, kakšno kožo imaš, pa ti bom lahko kaj več napisala. Lahko greš tudi na http://www.lush.co.uk pogledat za opise izdelkov in okvirne cene.
Jaz sem čisto zasvojena, skoraj ničesar drugega več ne uporabljam (no, razen make-upa, SPF, pa kakih acetonov). LP
Katarina,
lahko tudi meni pomagaš…….
Jaz ima zelo suho kožo po telesu. Sem že malo obupala, ker mi ne odgovarja nobeno mleko, če pa mi že pa ne prenesem, da se mi vse paca.
Kakšne pa so ploščice za odstranjevanja make-upa? Jaz imam namreč zelo občutljivo kožo, ker imam kuprozo.
Kaj pa šamponi za lase? Imam zelo suhe lase od barvanja poled tega mam pa še nakodrane.
Najlepša hvala za odgovor.
lp Alja
Živjo Alja,
za suho kožo po telesu:
– masažne ploščice (imajo različne, glede na delovanje (ene tudi proticelulitne (Into thin air), druge proti strijam (Therapy) ipd., ampak lahko vsak uporablja katerokoli, jaz se navadno odločim na podlagi vonja (pojdi pogledat in poduhat testerje, pa boš videla). S ploščico se namažeš po tuširanju, ni treba cela, nekaj potez po nogah, rokah in drugod, potem pa to z rokami malo razmažeš. Si potem (če nimaš res izredno suhe kože) kar malo masten, ampak mene niti ne moti (ne pa toliko kot npr. po uporabi baby olja). Obstaja tudi ti. skin conditioner King of skin, ki ga pa na koncu tuširanja (še mokra) zelo skopo naneseš na kožo (kot npr. masažno ploščico), in razmažeš in to je zdaj moja omiljena vlažilna nega. Potem je tu še zgoraj že omenjeni Buffy, ki ima dodana še zrnca za peeling, se (med tuširanjem) namažeš, malo zmasiraš in spereš.
– Kreme in losijon Potion (slednji zelo lepo diši po nageljnovih žbicah in pomarančah, pa ne preveč božično, ni pa tako zelo vlažilen kot npr. bananina krema Sympathy for the skin, ki se pa morda nekoliko kasneje vpije). Še najbolj priporočam sivkino Dreamcream (če ti je ta vonj všeč, preveri v trgovini), ker je zelo fajn za občutljivo, k alergijam nagnjeno in suho kožo.
Sigurno sem še kaj pozabila, vlažilni so tudi nekateri geli za tuširanje (npr. Skinny Dip), ampak po moje ne dovolj za samostojno uporabo, in tudi mila (Extra Virgin Olive, Alkmaar, eden z oreščki (Nut…, ne morem verjet, da sem pozabila ime),…).
Make-up odstranjevalec je ti. babyface, majhna (8 cm v premeru) ploščica s krasnimi sestavinami (spet), jaz ga uporabljam samo za oči, načeloma pa lahko za cel obraz, in sicer se podrgneš čez (pri meni) oči, jaz se še malo pomasiram in nato z malo spužvico (lahko tudi z gobico, krpico, vatko), namočeno v toplo vodo umazanijo (make-up, maskaro predvsem) odbrišem. Baje po tem ni več potrebno kako umivanje (npr. z milom), jaz se po obrazu vseeno umijem, ker se tam pač ne namažem z baby-face-om, koža pa je prijetno mehka in navlažena. Mislim, da zaradi kuperoze ne bi smelo biti problemov. Imajo tudi druge odstranjevalce make-upa, npr. Ultrabland, neke sorte kremica, ki se jo uporablja podobno kot babyface, samo da je ta za bolj trdovraten make-up, čeprav gre meni vse z baby-faceom dol. Pomembno opozorilo: odstranjevati je potrebno zadevo s krpico, gobico, spužvico, vatko, namočeno v toplo vodo, ne samo z vodo, ker je v tem primeru precejšnja packarija.
Šamponov je kar precej, jaz imam najraje zgoraj omenjenega Cynthia Sylvia Stout (ki bi tudi tebi najbrž najbolj ustrezal), sicer je s črnim pivom (jaz sem zapriseženi antialkoholik in mi take stvari smrdijo, ampak tole diši nekako po karameli in mogoče konjaku, skratka, ne slabo), a zelo negovalno (jaz niti ne potrebujem balzama po tem, imajo pa jih nekaj) deluje in je sploh moj star product od Lusha. Imajo tudi različne maske za lase (pred umivanjem na suhe lase za dvajset minut), za barvane, poškodovane ipd., meni je najboljša Hsuan wen hua (tudi diši po nageljnovih žbicah, vsebuje pa kar nekaj “hrane” (jajca,…)). Šampon najprej kupi malo plastenko (100 ml), da vidiš, če ti bo všeč. So mogoče malo dražji, ampak jaz imam malo plastenko (1 dcl) za en mesec (pa si vsak dan umivam lase, in so do ramen dolgi), zelo malo ga porabiš.
No, upam, da bo kaj pomagalo, če te pa še kaj zanima (ali katero drugo), pa kar vprašajte (od jutri me sicer en teden ne bo, če bo kaka tišina z moje strani, ampak gotovo je še kaka Lush zanesenjakinja na forumu, sicer pa jaz odgovorim, ko se vrnem), LP
Ojla Katarina ( upam da si uživala v Londonu!)
Ja, Utterlly Nuterlly je to milo z oreščki (pa toliko si ga hvalila -zdaj pa pozabiš ime… ; ) ; ) ).
Bom kar nadaljevala s tvojo debato in začela kar pri Babyface. Res super proizvod s čudovtim vonjem, a kaj ko meni sploh ne paše – po uporabi se mi pojavijo mozolji. Takoj po čiščenju s to ploščico je koža res čudovita (najprej si Babyface podrgnem po obrazu, nato zmočim majhno brisačko z zares vročo vodo in si jo za pol minutke položim na obraz -da se odprejo pore in si z isto brisačko še narahlo zdrgnem obraz -koža postane čudovita, mehka, tako da sploh ne rabiš kreme ….a naslednji dan…. pufff mozoljeva žurka na čelu in bradi ) .Tako da zdaj Babyface uporabljam le tako kot ti -za oči. Drugače pa si obraz čistim za AOBS -2x tedensko, tonik Breeze on a sea air in krema Imperialis (veš, Ipkiss -sem te zvohala na angleškem forumu – meni diši prav prijetno ). No dovolj …
A mogoče veš, če je v Lj. Lush že prispel nov Lush Times?
ALJA – za suho kožo bo v redu King of the skin in krema Sympathy for the skin .Tuširanje: tekoče milo Skinny Dip ali pa B- never too busy to be beautiful (meden vonj) in pa Creamed Almond & Coconut Smoothie (neke vrste krema za tuširanje)
Tudi jaz imam dolge, kodraste lase, ki pa si jih z razilko od tebe ne barvam.
Uporabljam šampon v kosu – Trichomania in balsam Coolaulin ( oboje diši po kokosu in vonj ni sintetičen, kot pri ostali kozmetiki z vonjem po kokosu.) Ta dva proizvoda mi zelo odgovarjata, ker mi umirita – poležeta bujne lase, no.. po uporabi nisem več kot lev…
Ma bom provala tudi Cynthijo, če ga K. že toliko hvali.
Živjo Zala,
saj, malo me že spomin zapušča. V Londonu je bilo fajn, pa jutri grem spet (vsaj malo bolj toplo in lepše vreme je kot tu).
Imperialis, ja, sem ga šla inšpicirat tudi v Londonu, pa mi tudi tam prav smrdi (ne vem, kaj je to, ker na zgoraj omenjenem forumu (ja, svet je majhen, čeprav sta še dve dekleti iz Slo pisali, pa s Hrvaške jih je tudi nekaj), ga pa vse hvalijo, kako lepo da diši, sicer nimam kakih težav z nosom ali čudnega zaznavanja vonjev, ampak tale res ni zame).
LT imajo v LJ samo tega spomladanskega (z balonom na prvi strani in pismom ene bralke/oboževalke namesto uvodnika), aprila bi moral že iziti nov, a mislim,da vsaj nekaj dni nazaj ga tudi v Londonu še ni bilo, bom pogledala tam (prav gotovo), in če bo nov, prinesem še kak izvod zate s sabo.
Sem že skoraj vse preskusila, Sea on a breeze air pa še ne, kakšen se ti zdi (v primerjavi z drugima dvema)? AOBS je pa sploh zakon, jaz sem samo bolj med lenimi za take lepotilne in čistilne postopke, pa se ga samo enkrat na teden spravim kaj uporabljat. Ampak je tako nežna ta stvar.
Trichomania (sem bila v skušnjavi, da bi jo kar pojedla, tako fajn diši, kot rafaelo), ampak meni ti šamponi v kosu totalno sfeclajo lase in potem noben balzam ne pomaga. So pa strašno praktični, npr. za potovanja, pa en kos je sigurno za kakih 50 umivanj, če ne več. Baje je rešitev, da si ga “namažeš” na lase v smeri rasti las (s temena na tilnik), in potem deluje, ampak to je meni že preveč dela. Pa sploh je Cynthia fajn, jaz sem imela res prav averzijo, sploh, če sem jo povohala v steklenički, bljak. Pa me je ena zelo simpatična prodajalka tam prepričala in ker ne ponuja prav vsega po vrsti kot suho zlato, sem jo preskusila in ni poti nazaj. Zelo negovalen za lase, sploh za kodraste, ker jih malenkostno zgladi (da ni tistih štrlečih pobeglih laskov), pa tudi za ravne (a la moje). Res moraš preskusit.
Grem zdaj spakirat, bom poročala, ko se vrnem,
LP, Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.