Lulanje na pleničko – pes
Jaz pa imam drugačno vprašanje; imamo psa 8 mesecev ki je sobno čist. Me pa zanima ali ga je pametno navadit tudi nalulanje na plenico v primeru recimo da ni druge možnosti- je cel dan sam, bolezen ko ne moreš ven…za kak nujen primer. Bojim se namreč da bi ga s tem zmedli in bi hotel it samo še na plenico. Imam znanko ki ima jorkico in mi je povedala da hodi samo na plenico in včasih ko je dež tudi cel teden ne gre ven. Je pa res da je kužka miniaturna. Jaz si ne predstavljam da ne bi šli teden dni na sprehod, pa saj ne gre samo za lulanje in kakanje ampak tudi za druženje na sprehodih.
V kakšnih primerih uporabljate plenico?
Imamo manjšo psičko, ki je imela plenico, ker smo bilo pogosto cel dan z doma. Pes ima nagon in zunaj nagonsko lula, se ne zgodi, da potem ne bi hotel lulati zunaj. Zdaj je naša že stara, jaz sem cel dan doma in ima sprehodov dovolj, ji je pa kdaj ponoči sila in imamo še vedno plenico za nočne potrebe. Je kar fajn ta zadeva, pri nas se je super obnesla.
Vprašala sem za izjemne primere, mogoče nekajkrat na leto kak dan ko sem cel dan zdoma, ali bolana, ne zato da se mi ne gre ven. Eni pač živimo sami in pride tudi situacija ko zboliš itd in raje psu nastavim plenico kot da cel dan ne gre lulat in zadržuje. Drugače pa hodimo na tri sprehode dnevno plus en kratek pred spanjem za lulanje
Pri nas smo psa vedno peljali ven, naj je bil dež, tema, bolezen karkoli. Nikoli ni bilo tako grozno, da je ne bi peljala ven na travnik, cca 3 minuti peš od bloka stran (kamor hodijo vsi psi lulat in kakat, je takšna zaraščena zadeva). Si ne predstavljam, da bi jo navajala na kaj takega. Nikoli ni tako hudo, da je ne bi peljala ven, tudi med tednom ko se moram zgodaj zbuditi za v službo. Tako pač je če imaš psa. Sicer pa se ponoči zbudi cca 1x na tri mesece.
Jaz se tega s plenico ne bi šla, ni nič povezano s pasjim nagonom in se mi ne zdi fer do psa.
Živim sama v zgornjem nadstropju hiše. Imela sem zlomljen gleženj. En teden, ko sem bila v bolnišnici so psa vzeli v varstvo, ko sem prišla domov je bil z mano. Na sprehod mi ga je peljala soseda, zjutraj in zvečer sem ga peljala lulat sama. Z malo več truda, ampak je šlo. Je pa res, da sem ga naučila, da je miren in ubogljiv, ker če bi me vlekel pa ne bi šlo. Zato predlagam, da ga naučiš osnovne vodljivosti, če se ti bo kaj zgodilo, boš pa itak tudi sama potrebovala pomoč in ti bo že kdo odpeljal psa ven.
Moram rečt, da tudi ko sem zbolela in obležala, sem za tisto lulanje parkrat dnevno že vstala.
Jaz ne vem, če bi ga navajala na pleničko, ker bo potem mislil, da je ok, če se lula notri. Ne moreš ga pa naučit, da to velja samo ob nujnih primerih.
Ja, vsak dan, tudi po dežju, tudi po snegu, tudi pri minus 15. Obstajajo gumijasti škornji, obstajajo dežni plašči in dežniki, obstajajo debele bunde in kape in rokavice. Pa kako začneš uživati v teh sprehodih, užitek je občutiti dež, užitek je po otroško čofotati po lužah in gledati, kako pes divja po vodi.
In obstaja brisača, s katero obrišeš psa, da ne posvinja celega stanovanja. Vsak dan. Če zbolim, gre pa mož, sin, snaha. Pes je čudovito bitje!
obujam temo
naša pesa je prestara in pretežka da bi še zmogla stopnice, kljub pomoči ne gre več
kako leto kljub rednim sprehodom vedno pogosteje lula na plenično podlago
kak mesec se včasih tudi poaka tam
ker s tačkami velikokrat kaj raznosi po stanovanju oz ji včasih voda tudi nehote uhaja, je čas za pleničke
problem nastane, ker me vsaj 8 pa tja do tudi 12 ur ni doma, prebrala pa sem, da je pleničko treba menjat na 3 4 ure, da se ji koža ne vname
za uspavat še ni, ker je še močna živahna se igra ima apetit, dva veterinarja sta se z mano strinjala, pravita da inkotinenca zaradi starosti, bila je na preiskavah, ni zaradi bolezni
Forum je zaprt za komentiranje.