Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem luči na avtomobilu

luči na avtomobilu

vozim se po prekmurju in me zanima, če je kakšen nov zakon ali predpis, da se moraš voziti z eno izpravno in eno napol delujočo sprednjo luč? sprašujem zato, ker se tukaj vsak drugi vozi tako…pa da ne omenjamda se noben ne drži omejitev, vozijo z dolgimi in z meglenkami itd. :0

p.s. sam zanima me 😀

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

1. Preberi ZVCP
2. Vprašaj policista
3. Brigaj se zase

zelo prijazno…hvala

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Tudi jaz opažam, da se veliko ljudi vozi z meglenkami,… a zunaj nobene megle. Po temeljitem razmisleku sem ugotovil, da imajo ti vozniki najbrž meglo v svoji prazni betici. Da bi jim jo vsaj malo odpravil, jim prižgem dolge,… mogoče jim bo kdaj prišlo,…. ko se bo recimo megla razpihala,

Ti kar zejebavaj!
In nerviraj (mogoče starega človeka, osebno prizadetega…..) take voznike z dolgimi lućmi.

Kaj vas motijo meglenke? Ki svetijo v tla tik pred vozilo? Meglenke vas zaslepijo?
Eni imajo prižgane, ker so pasovi megle na relaciji! Ker niso vsi tako sposobni kot vi, ker vozi starejši, ker vozi slaboviden, ker vozi malo manj okreten, ker vozi en ki gre po sveče, ker je ravnokar izvedel za smrt, ker je trenutno nezbran………

JA. VI SAMO NAGAJAJTE, BLENDAJTE, KURČITE………VOZITE TIK ZA RITJO IN TROBITE, IZZIVAJTE, SPIHAJTE SI SVOJ KRETENSKI EGO!!!!!!!!.

TI “juhu7” – kdaj se bo v tebi razpihala megla?

Nikoli! Ker se sploh ne zavedaš, da si TI največji bednik na cesti!!!
TI KOLERIK – TI BEDAK, KI NIKOLI NE BOŠ DOJEL, DA NISI SAM NA SVETU.
TI SE UPAŠ ŠE OGLAŠAT?

upam da ti je zdaj lažje, ko si to napisala

slabovidni, manj okretni in podobni, nimajo kaj iskati na cesti…in pa meglenke so za meglo in ne za podnevi

Kva je s tabo?

A zato ker en nima 100% vida ne sme na cesto?
A zato ker nekoga daje revma, ima muskelfiber – ne sme na cesto?

Primer: izveš za smrt v družini, potrebno je 100 poti…….a taksi naj si plačujejo (DA BOŠ LAHKO TI NEMOTENO DIRKAL) lahko izveš da spet nisi dobil službe, da si izgubil tožbo.
…..1000 nesrečnih ljudi je za volanom – NE PELJEJO se vsi na Hvar na počitnice!!!
1000 različnih ljudi – 1000 različnih sposobnosti – 1000 različnih!!!!!

TI PA PRIČAKUJEŠ, DA BODO VSI TAKO (ne)SPOSOBNI KOT TI?? DA SI UPAŠ BLENDAT, TROBIT, SRAT, BREMZAT, VOZIT ZA RITJO, IZZIVAT………..

PA KDO JE TUKAJ NOR????
————————————

če nisi sposoben voziti, ja, se pelji s taksijem oz. naj te pelje nekdo drug, da ne ogrožaš sebe in drugih…
itak da mu bom poblendala, če mi nasproti pelje z dolgimi…halooo
in očitno sta vidva takšna voznika, da se vama je** za druge voznike…važn da se mata vidva fajn

Se strinjam. In – med drugim – meglenke tudi grdo zaslepijo nasproti vozeče. Najbolj zoprne so pa zadnje – za zadaj vozeče.

Za tiste pa ki mislijo, da so meglenke nemoteče in svetijo v tla – NISO. Meglenke oddajajo razpršeno svetlobo, ki bolj eprodre v meglo – pa v oči nasproti vozečih tudi.

Ma nemoj, ROK-1.

DEJ BOT MAL BOL STRPEN!!! Do VSEH, ki se znajdejo na cesti!

Na cesti pa smo VSI: tvoja stara soseda, en bolan starček, en prepotenten mulc, ena mula ki si popravlja makeup, ena mama s hribov, en živčen privatnik, ženska ki se pelje na onkologijo, fotr ki gre po kurilno olje s prikolico, pozabljiv profesor, en politik na mobitelu,
en ki ne pozna ceste, ena ki išče …………………..

100000 RAZLIČNIH NAS JE NA CESTI – IN VSEM TEM SE MORAMO PRILAGODITI.
——————————————————————————————————–

V DOBRO VSEH!

Mene meglenke, predvsem zadnje zelo “bodejo” v oči in mi je za takim avtom, ki jih ima prižgane, ko megle ni nikjer, težko vozit. Zadnjič sem enemu takemu poblendala, da naj jih ugasne (vozili smo v koloni, podnevi), pa mi je kreten idiotski pokazal sredinca. Drugače pa so po predpisih meglenke z a prižgat samo ob gosti megli, ne pa ko vidiš še 2oo m naprej.

Vsi ste nestrpni na cesti. Vsak, ki za milimter ne reagira tako, kot VI VSEMOGOČNI IN NAJSPOSOBNEJŠI pričakujete – vas spravi v travmo.

Takrat ste VI najbolj nevarni na cesti!

Še malo nesreč je, če upoštevamo, kako prokleto srečo imate VI izzivači, nervozneži in kar je najbolj ubitačno:

VI SAMI ZA SEBE MISLITE, DA STE POPOLNI VOZNIKI.

Kako se motite pa ne boste nikoli priznali, vedno boste krivili druge in vedno boste vi žrtev.
Kaj res???????

Aha, torej če se ti mudi ali pa si slabe volje ali se slabo počutiš, to pomeni, da lahko voziš mimo vseh predpisov, magari tudi brez vozniške? Dobro vedet.

A to si revca potegnila iz zgornje debate?
Da če se mudi (?) voziš brez vozniške in mimo vseh predpisov?

No še ena glupača tukaj – kaj šele na cesti.

GOVOR JE O STRPNOSTI. DA NISMO VSI ENAKO SPOSOBNI.
– IN NIMATE PRAVICE ZAHTEVATI, NAJ GRE ENA MAMA IZ ROVT NA AVTOBUS, KER NE VOZI TAKO HITRO KOT VI……………..KER NE POZNA CESTE
– NIMATE PRAVICE ZAHTEVATI, DA GRE EN OČA S TAKSIJEM NA POT (ima svoj avto, vozniško dovoljenje……samo malo manj okreten je)

KDAJ BOSTE SPOZNALI, DA STE NAJVEČJI KRIVCI ZA KAOS NA CESTAH VI? KER SE IMATE ZA SUPER VOZNIKE, BLENDATE, ZAJEBAVATE. TROBITE, PREHITEVATE ……..

KER NE VESTE NITI TEGA, DA OGOROŽATE VSE OKOLI SEBE IN DA S HITROSTJO NE PRIDOBITE NIČ! MOGOČE 5 MINUT NA PAR 100 KILOMETROV.

NESPOSOBNI IN NEOKRETNI NISO ZA NA CESTO !!!
Naj raje pustijo avto v garažo, vozniški izpit pa lahko dajo v okvir in si ga obesijo na steno v dnevno sobo kot spomin na lepe časa. Pa vozniki, ki ne poznajo niti osnovnih prometnih zakonov in predpisov , prav tako ne sodijo na cesto.
Ravno včeraj je en ata vozil po celovški 4-pasovnici v lj komaj 20 km/uro, pri semaforju je speljal ravno ko je bilo konec zelene luči, potem se še ustavi sred križišča, se komaj premika… groza od groze….prej bi prišel, če bi šel peš :))) Veliko starejši ljudi, sama začuti, da so z leti postali manj okretni in sposobni za volanom in dajo sami vozniški izpit v predal. Nekateri, pa bodo žal vozili dokler ne bodo povzročili prometne nesreče, al jih zadane kap v avtu…skratka kot bi želeli umreti za volanom. Nimajo poguma in ponosa, da bi priznali, da so z leti postali manj sposobni in nesposobni za varno vožnjo po cesti.

Kar s tiče žarometov za meglo, pa za tiste, ki nimajo niti v glavi malce zdrave kmečke logike, obstaja, ne boste verjeli, obstaja tudi ZVCP, ki prepisuje uporabo žarometov za meglo :)))
Swan, rok-1… yo kot vidite je tukaj na MON-u kar nekaj nestrpnih ljudi in zacvilijo, ko jim stopiš na rep in taki potem kršijo prometne predpise na cesti, vozijo z meglenkami, jih celo zagovarjajo, da nobenga ne motijo.. tako ogrožajo sebe in predvsem druge ničkrive udeležence…

Si lahko mislite, kakšni so šele na cesti, če so že tukaj tako nestrpni, če jih samo opzoriš na njihove napake in napačno uporabo žarometov za meglo, že nicke imajo take kot krava na kubik- vsaj ta ni daleč od resnice za kako osebo gre ha-ha-haa

ZAKON O VARNOSTI CESTNEGA PROMETA uradno prečiščeno besedilo (ZVCP-1-UPB5)

Uporaba luči na vozilu

61. člen

(4) Ob zmanjšani vidljivosti se praviloma uporablja zasenčene žaromete ali žaromete za meglo (meglenke) ali kombinacijo teh luči. Uporaba meglenk je dovoljena le, kadar je vidljivost manjša od 50 m. Uporaba zadnjih meglenk ni dovoljena na vozilu, za katerim vozi na majhni razdalji drugo vozilo (npr. v koloni vozil).

(9) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s četrtim, petim, šestim ali sedmim odstavkom tega člena.

Tudi ti boš 1x star. Bolan, prizadet………….

Prizadet si že zdaj. Kako si upaš na cesto??

get a life…

Ja, res.
Me postane kar strah za otroke in bolj uvidevne starejše na cesti, ko tole vidim.

Kot da mi nismo nikdar vozili na onkologijo ali v porodnišnico, bili nikdar bolni, itd… ampak ob tem vseeno ne ogrožali drugih na cestah… Vendar pa, važno je da razumejo vsaj tisti, ki so tega sposobni.

Brez skrbi… nič si ne bom naredil. Pa tudi tebi ne.
Vidim pa, da imaš probleme… Lahko kaj pomagamo?

res si krava, kot imaš iz vzdevka:

ja, meglenke me slepijo, ker imam očala, predvsem pa , ker modeli vozijo z njimi ob jasnem vremenu, ob dežju!!!, sneženju in pa ponoči. Zakaj?? vedo le sami – očitno njihovi čuti nekje zaznavajo meglo – kje? glej zgoraj!

Meglenke so, kot izhajaja iz njihovega imena, namenjene boljšemu osvetljevanju cestišča v pogojih zmanjšane vidljivosti in to je v megli- ko se vidljivost zmanjša na cca 100 m. To niso dodatne luči za osvetljevanje vozišča in vožnji v ovinek, katera imajo sedaj nekatera vozila.

In če imaš ti nekje na svojem odseku meglo, jih prižgi upravičeno. Ne pa vozit celo relacijo do cilja z njimi. Ker s tem motiš vse nasproti vozeče (in vozeče za sabo, če imaš prižgane zadnje). Ampak ne, ko je primerek zbral skup nekaj pologa (polovico je itak zakreditiran) je kupil avto v kompletu in s tem pripada tudi meglenkanje.

Evo, zdej sem skočil v bližnjo trgovino, Nasproti maskota z Lj tablicami (verjetnost, da je iz tamkašnjega območja, je vsaj 90%), srednjih let, z ženo, vozi s prednjimi in zadnjimi meglenkami. Pri nas pa sonce, vidijo se Kamniške alpe, kar pomeni vidljivost cca 70 km. Kaj mu pomagajo meglenke v teh pogojih???? Bolje vidi??? Edin, če je dobil erekcijo mogoče na te pogoje…..
In zdej sem jaz nestrpen, jaz, ki imam letno poštenih nekaj deset tisoč prevoženih km, ki me policija ne ustavlja na radar, ki sem vedno pripet, ne vozim alkoholiziran, nimam nobene kazenske točke,… so me po dolgih letih zopet ustavili prejšni teden, pa po ogledu dokumentov samo dejal, srečno! Ko boš toliko prevozila kot jaz (pa sem ravno v najlepših letih), predvsem pa toliko po tujini, se pa oglašaj, da sem nestrpen.

zaradi takih bedakov je namreč veliko ljudi na Žalah in v Soči.

Jaz pa res nimam nič s tem, zakoni so zato, da se jih spoštuje. Da se odstrani s ceste tudi nesposobne ljudi al pa mlade divjake, pijance… pa take kot si ti seveda … :)))

Ko bom jaz nesposoben al pa star bolan, bom volan prepustil, ženi, sinu al pa hčerki al pa kakšnemu prijatelju, da me kam zapelje. Če pa ne bi bilo nobenga na dosegu, pa lahko pokličem še zmeraj TAXI 😉

točno tako…in res, če so tle nestrpni in živčni sem prepričana da se tako obnašajo tudi na cesti…
takšni vozniki mi naj samo povejo, da kadar so oni na cesti, da jaz doma ostanem 😀

p.s. pa lepo vožnjo vam želi, 😉

Sem dovolj prisebna in dovolj odgovorna, da na cesti ne ogrožam sebe in ostalih.
Če sem zato glupača…

New Report

Close