Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Lovčen-Črna Gora

Lovčen-Črna Gora

Potepanje po južni Dalmaciji in Črni Gori bo moj prvomajski dopust. Ker bi rada obiskala tudi Lovčen, me zanima, če je že kdo prevozil pot od Kotorja do Lovčena in od Budve do Lovčena? Jaz bi pač (krožno) uporabila obe, v kolikor mi ne boste odsvetovali. Hvala.

jaz sem šel tudi krožno. Cesta kot cesta tam doli (ozka,kakšna udarna jama, ponekod neutrejene bankine) . Se pa vleče…

Jaz sem bil Septembra na Lovčenu, in se nebi nikoli več vozil tam..zeloo se vleče,strmo je in ozka cesta.Jaz odsvetujem.

Letos avgusta 2011 sem bil na Lovčenu in sicer iz smeri Budva-Cetinje. Cesta vseskozi odlična, asfaltirana, podobna oz. boljša od ceste na Vršič. Pred vstopom v nacionalni park se plača vstopnica 5 EUR na avto. Nato se nadaljuje pot, z serpentinami. Na vrhu je sicer malo parkirnega prostora, vendar se avti puščajo ob cesti navzdol, promet pa usmerja redar in ni nobenega problema. Pred vstopom v mavzolej je pa še vstopnina 3 EUR na osebo, Še praj, pred vzponom po stopnicah, pa ti ponudijo tudi domače žganje.Razgled je res fantastičen. Na eni strani se vidi Kotorski zaliv, na drugi strani pa Skadarsko jezero. Temperatura na vrhu je bila le 5 stopnj nižja od tiste spodaj.

Se strinjam s eskilom!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close