LOTUS NOTES
Lepo pozdravljeni vsi računalničarji. Vidim da ste pravi mački. Sama pa sem bolj na začetku pri teh zadevah. In kaj me zanima? Kot ste že iz naslova razbrali me zanima Lotus Notes. V službi bodo zamenjali sistem elektronske pošte s tem sistemom. Jaz pa nimam pojma, kako to izgleda. Do sedaj smo imeli nek star program še v DOS sistemu. Sedaj pa bo nekaj novega, pa še digitalni podpis bo zraven, ki ga do sedaj ni bilo. Je ta Lotus v redu zadeva. O njem se bolj redko sliši.
Ali se ta Lotus veliko razlikuje od OE ki je v Windovsih. To dokaj dobro obvaldam. Bodo tudi izobraževanja, vendar bi rada kaj malega vedela že pred tem. Sem iskala tudi na Internetu, vendar nisem našla nič poučnega o tem.
Lep pozdrav!
Lotus Notes je produkt (no ja kupil je firmo) podjetja IBM.
Pri nas po državi ga na veliko instalirajo v Linux okolje, s tem da so odjemalci v Windows xxx okolju.
Po izgledu – pa tudi drugače je nekako podoben npr. OutLook-u, če je le ta povezan v MS Exchange strežnik (teče samo v Windows okolju).
Imata veliko (eden in drugi) skupnih (podobnih stvari), npr.:
– Skupne mape
– skupne koledarje
– aplikacije – pisane posebej, mislim da bi lahko kar npr. glavno knjigo implementiral v Lotus/Exchange
pa še kaj..
Na začetku se boš malce lovila, ampak na konec koncev je zadeva bolj kot ne preprosta in odvisno od podjetja, ki vam bo to instaliralo tudi delujoča 🙂
Nič takega, da naj bi te bilo strah -:)
lp
Forum je zaprt za komentiranje.